التخدير والمسكنات (التخدير) والتخدير في طب الأسنان

التخدير والمسكنات (التخدير) والتخدير في طب الأسنان | افضل دكتور اسنان تجميلي في اصفهان

التخدير والمسكنات (التخدير) والتخدير في طب الأسنان

هنگامی که سخن از دندانپزشکی به میان می آید، برخی افراد به خصوص کودکان از ترس درد دندانپزشکی از مراجعه به دکتر امتناع می کنند. اما امروزه روشهای موثری برای از بین بردن درد درمانهای دندانپزشکی وجود دارد که همگی مورد تایید سازمانهای نظارتی قرار دارند و به کمک آنها به راحتی میتوانید درمانی بدون درد را تجربه کنید. چیزی که باید بدانید این است که اضطراب و ترس از دندانپزشکی مختص شما نیست، بسیاری از مردم با این مشکل مواجه هستند و با درخواست از دکتر و استفاده از بی حسی، آرام بخش و یا حتی بیهوشی درمان را با موفقیت پشت سر می گذارند. در نوشته امروز از سایت دکتر حسین برجیان افضل دكتور اسنان تجميلي في اصفهان التخدير والمسكنات (التخدير) و بیهوشی در دندانپزشکی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

تفاوت بی حسی آرام بخش (التخدير)

  • بی حسی دارویی است که به صورت موضعی بافتهای محل درمان را بی حس می کند تا دردی احساس نکنید. استفاده از بی حسی در دندانپزشکی امری متداول و عادل است.
  • آرام بخش و بیهوشی عمومی برای بیمارانی انجام می شود که اضطراب شدیدی دارند و نمیتوانند با ترس از دندانپزشکی کنار بیایند. برای آرام کردن اضطراب بیماران و به خصوص کودکان و جلوگیری از درد، گاهی اوقات از آرام بخش در کنار بی حسی استفاده می شود تا شما راحت باشید. آرام بخش باعث احساس راحتی و خواب آلودگی می شود و بر توانایی هماهنگی عضلات و به خاطر آوردن اتفاقاتی که در حال روی دادن است، تاثیر می گذارد. به همین دلیل اگر تحت آرام بخش قرار می گیرید باید از کسی بخواهید شما را به منزل برساند.
  • آرام بخش در واقع شما را به چرت سبک می برد و شل می کند اگر چه بیدار هستید. در واقع در وضعیت هوشیاری کامل قرار ندارید اما خواب هم نیستید. در این حالت میتوانید مجاری تنفسی خود را باز نگه دارید، به صداها و دستورات واکنش نشان دهید و به محرکهای فیزیکی پاسخ دهید.

نحوه دادن آرام بخش

ممکن است آرام بخش را از طریق یک ماسک صورت به شما بدهند. از طریق ماسک، گازی به نام اکسید نیتروس وارد مجاری تنفسی شما می شود. همچنین ممکن است دارو به صورت قرص یا تزریق به شما داده شود.

التخدير والمسكنات (التخدير) والتخدير في طب الأسنان | افضل دكتور اسنان تجميلي في اصفهان

موارد استفاده از بیهوشی برای درمان دندانپزشکی

در بیهوشی به شما دارویی داده می شود که به خواب کامل می روید و هیچ چیزی از روند درمان را متوجه نمی شوید و بعدا به خاطر نمی آورید و به محرکها پاسخ نمی دهید. بیهوشی ممکن است برای کسانی که خیلی اضطراب دارند و آرام و قرار ندارند استفاده شود. در بیهوشی، باید از وسایل کمک تنفسی استفاده شود. به همین علت معمولا در مراکز جراحی، بیمارستان یا کلینیکهای مجهز از این روش استفاده می شود.

موارد استفاده از سدیشن (آرام بخش)

  • معمولا در موارد درمانهای پیچیده یا دردناک مانند جراحی یا کشیدن دندان عقل در کسانی که خیلی اضطراب دارند، از آرام بخش استفاده می شود.
  • همچنین جراحی های فک و دهان نیز ممکن است با آرام بخش (علاوه بر بی حسی)، انجام شوند.
  • در افرادی که دچار مشکلات پزشکی هستند که با استرس تحریک می شود مانند آسم یا صرع یا اختلالات اضطرابی از آرام بخش استفاده می شود.
  • برای کودکان بالای یک سال که در حین درمان بی تاب می شوند و نمیتوانند روی صندلی دندانپزشکی آرام بنشینند، از سدیشن یا بیهوشی در دندانپزشکی استفاده می شود.
  • همچنین در همه کسانی که به بی حسی پاسخ نمی دهند، میتوان از آرام بخش استفاده کرد.
  • بیهوشی بیشتر در افرادی که نیازهای ویژه دارند مانند معلولان، مفید است.

خطرات و عوارض آرام بخش

  • به طور کلی بی حسی و آرام بخش، هر دو کاملا ایمن و کم عارضه هستند. با این حال هر دارویی عوارضی ممکن است داشته باشد. مثلا در صورتی که کودک لوزه های بزرگ داشته باشد، استفاده از آرام بخش ممکن است برای او مناسب نباشد چون این افراد بیشتر مستعد انسداد مسیر تنفسی هستند.
  • علاوه بر این، آریتمی (نامنظم شدن ضربان قلب) و از دست دادن هوشیاری و رفتن به مرحله عمیق تری از خواب یا ناهوشیاری نیز از عوارض نادر آن است.
  • افراد مسن یا کسانی که بیماریهای زمینه ای دارند ممکن است تحت بیهوشی عمومی، دچار عوارضی مانند سکته یا حمله قلبی شوند. به همین علت در این افراد باید این کار به دقت و در مراکز مجهز صورت بگیرد که متخصص بیهوشی بر وضعیت بیمار نظارت داشته باشد.

ملحوظة: يجب تأكيد الدقة العلمية للمواد المنشورة أعلاه من قبل المريض شخصياً مع الدكتور بورجيان نفسه.

| أفضل جراح لثة في اصفهان |


طرق من التواصل مع مركز طب الأسنان التخصصي نجم ، افضل زرع في اصفهان

صفحة انستغرام للدكتور حسين بورجيان افضل دكتور اسنان في اصفهان

اقرأ أكثر:

ما هي أسباب تغير لون الأسنان بعد قلع العصب؟

أسباب وعلاج تآكل مينا الأسنان

عمل پالپ دندان چیست؟

اترك تعليقا

09335810446

للحصول على موعد طب الأسنان (داخلي 4)

تبوك: اصفهان ، تقاطع حكيم نظامي

جنب بوش، مجتمع نجم، ط2

قناة جهاز طب الأسنان

جراحة اللثة بالليزر والزرع

H.borjian@yahoo.com

ارسل بريد
هل لديك اي سؤال? الدردشة على WhatsApp