اثرات تغذیه در سلامت دهان و دندان

اثرات تغذیه در سلامت دهان و دندان | The best dentist in Isfahan

اثرات تغذیه در سلامت دهان و دندان

آخرین تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که ایجاد پوسیدگی دندانی در نتیجه قند موجود در دهان توسط باکتری‌های موجود در پلاک دندانی به اسید تبدیل شده و این اسید مواد معدنی مینای زیر خود را حل می‌کند. در آغاز پوسیدگی در زیر سطح مینای دندان ایجاد شده و سطح مینا مقداری از مواد معدنی خود را از دست داده و به صورت لکه سفید دیده می‌شود که این مرحله، مرحله‌ی قبل از ایجاد پوسیدگی می‌باشد. این لکه سفید در حقیقت یک علامت خطر است و در صورتی که به آن توجه شود احتمال دوباره معدنی کردن مینا وجود دارد. عوامل موثر در دوباره معدنی کردن مینا تغییر دادن غذا، استفاده از فلوراید و کنترل پلاک دندانی است. In this article, the website of Dr. Hossein Borjian The best dentist in Isfahan سعی می‌کنیم اثرات تغذیه در سلامت دهان و دندان بررسی کنیم.

تقسیم بندی مواد غذایی

  • مواد غذایی گوشتی و جانشین‌های آن و تخم مرغ و حبوبات
  • شیر و لبنیات
  • میوه و سبزیجات
  • محصولات غله‌ای مانند نان و برنج و

بهترین رژیم غذایی آن است که از هر 4 گروه مواد غذایی استفاده شود.

Suggested content : نکات مهم جهت دندانپزشکی در دوران بارداری

تاثیر کیفیت مواد غذایی بر سلامت دهان و دندان

کیفیت مواد غذایی در Oral health موثر هستند. غذاهایی که نیاز به جویدن بیشتری دارند، باعث ازدیاد بزاق می‌شوند. پوسیدگی را کاهش می‌دهند در حالی که غذاهای نرم کمتر دارای این خاصیت هستند و در نتیجه خاصیت پوسیدگی‌زایی بیشتری دارند.
با وجودی که مواد غذایی مانند قندها در ایجاد پوسیدگی بسیار موثر می‌باشند ولی با افزودن بعضی مواد غذایی به مواد پوسیدگی‌زا می‌توان تا حد زیادی از زیان آن‌ها جلوگیری کرد. به عنوان مثال اگر انواع سبزیجات، دانه‌های روغنی و یا شیر و چربی به همراه مواد قندی استفاده شوند، از خاصیت پوسیدگی‌زایی قندها کاسته می‌شود.

Getting to know the types of onlay teeth | The best gum surgeon in Isfahan

موادی مانند بیسکوییت و تافی‌ها نسبت به شکلات‌های کاکائویی قدرت پوسیدگی‌زایی بیشتری دارند.
دانه‌های روغنی مثل گردو، بادام زمینی، انواع پنیر و مواد پروتئینی با قلیایی کردن محیط دهان میزان پوسیدگی را کاهش می‌دهند.
قندهای طبیعی موجود در عسل و شیر نیز در صورت پاک نشدن از سطح دندان‌ها ایجاد پوسیدگی می‌کنند.
شیرینی میوه‌جات در عرض 5 دقیقه از دهان پاک می‌شوند در حالی که شیرینی موادی مثل تافی، بیسکویت، کارامل، شکلات 15 until the 20 دقیقه و آدامس 4 دقیقه بیشتر باقی می‌ماند.

The Instagram page of Dr. Hossein Borjian, the best dentist in Isfahan

رابطه غلظت بزاق و پوسیدگی دندان‌ها

ثابت شده بین غلظت بزاق و Tooth decay ارتباط معنی داری وجود دارد. افرادی که مقادیر زیادی قند مصرف می‌کنند دچار کاهش ترشح بزاق و همچنین غلیظ و چسبنده بودن بزاق می‌شوند. افرادی که بزاق غلیظ و چسبنده دارند همواره از بهداشت دهانی ضعیفی برخوردار هستند و دندان‌هایشان با رنگدانه (stain) یا پلاک پوشیده شده است. میزان پوسیدگی دندانی در این افراد از حد متوسط تا نوع حاد متغیر است.

یکی از عوامل کاهش بزاق رژیم غذایی نامناسب به ویژه کمبود ویتامین‌ها مصرف بیش از حد شکر، انواع شکلات، بیسکویت و شیرینی و ناکافی بودن آب مصرفی روزانه است. معمولا 2 لیتر آب آشامیدنی (معادل 8 لیوان) مورد نیاز بدن است. اگر کاهش بزاق در حد کم یا متوسط باشد بافت‌های دهان و دندان ممکن است ظاهری طبیعی داشته باشند. ولی کاهش شدید جریان بزاق یا متوقف شدن کامل جریان بزاق باعث ایجاد دهان عفونی و پوسیدگی شدید دندان‌ها می‌شود. خشکی و ترک لب‌ها، زخم شدن گوشه‌های دهان، سوزش زبان و مخاط داخل دهان، باردار شدن زبان و کام از دیگر عوارض کاهش بزاق است.

Ways of communication with the specialized dental center of Najm

Attention :

  • The scientific accuracy of the above published material should be confirmed by the patient's personal consultation with Dr. Borjian.
  • This article is managed and published by the site admin.

Leave comment

09335810446

For a dental appointment (Internal 4)

Address: Isfahan, Hakim Nizami intersection

Next to Bush, Najm community, 2nd floor

Dental apparatus channel

Gum surgery with laser and implant
error: Content is protected !!
Do you have any question? Chat on WhatsApp