آشنایی با عوارض کامپوزیت دندان

مضاعفات تركيب الأسنان | افضل دكتور اسنان تجميلي في اصفهان

بررسی عوارض کامپوزیت دندان

انتخاب طرح درمان مناسب و اجرای دقیق کامپوزیت بر موفقیت آمیز بودن آن تأثیر زیادی دارد. در غیر این صورت فرد را دچار عوارض زیر می کند. عوارض کامپوزیت معمولا موقتی است و پس از گذشت مدتی برطرف می‌شود. في هذا المقال من موقع الدكتور حسين بورجيان افضل دكتور اسنان تجميلي في اصفهان عوارض کامپوزیت دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.

تسوس الأسنان:

اکثر افرادی که قصد دارند دندان‌هایشان را کامپوزیت کنند، از دندانپزشک خود می‌پرسند آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت در موارد نادری که برای قرار دادن کامپوزیت نیاز باشد مینای دندان تراشیده شود، اگر به خوبی از کامپوزیت دندان‌هایتان مراقبت نکنید منجر به تسوس الأسنان سوف يكون.

تورم اللثة:

در برخی شرایط کامپوزیت منجر به تورم لثه می‌شود. در این صورت نگران نشوید زیرا با مراجعه به موقع به دندانپزشک مشکل حل خواهد شد.

بد بو شدن دهان:

پس از کامپوزیت کردن دندان‌ها، ممکن است به دلایلی از جمله: عدم تطابق کامپوزیت با لبه دندان، رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان، بیماری لثه، لق شدن روکش دهان بد بو شود.

حساسیت در دندان ها:

در برخی شرایط استفاده از کامپوزیت باعث می‌شود دندان‌های فرد نسبت به سرما و گرما حساس شود. این حساسیت برخی مواقع تا یک ماه حتی بیشتر نیز ادامه پیدا می‌کند.

عدم تطبیق دندان ها:

پس از کار گذاشتن کامپوزیت، شکل و سایز دندان‌ها تغییر می‌کند و ممکن است فرد دچار مشکل عدم تطبیق دندان‌ها بر روی یکدیگر شود. عدم تطبیق دندان‌ها فرد را هنگام غذا خوردن، صحبت کردن و خندیدن دچار مشکل می‌کند.

الشعور بالألم:

درد و ناراحتی پس از کامپوزیت باید حداکثر تا دو هفته برطرف شود. در صورت ادامه دار شدن درد باید علت اصلی آن مشخص شود. درد پس از کامپوزیت می‌تواند به دلیل: عدم مراقبت صحیح از کامپوزیت‌ها، وجود پوسیدگی در دندان‌های زیر کامپوزیت، آسیب دیدن رگ‌ها، بافت‌ها، رشته‌های عصبی‌، هنگام کاشت کامپوزیت، عدم فرم دهی ماسب کامپوزیت روی دندان باشد. در صورتی که احساس درد، سوزش و کبودی زیادی دارید باید علت توسط اشعه ایکس مشخص شود.

اگر احساس درد و ناراحتی شما بعد از گذاشتن کامپوزیت به قدری است که نمی‌توانید به درستی غذا بخورید توصیه می‌شود روزهای اول از دارو‌های مسکن استفاده کنید تا بدن‌تان به ونیر عادت کند.

مزايا وعيوب قشرة الأسنان المركبة | أفضل جراح لثة في اصفهان

مشکلات کامپوزیت دندان

ونیر کامپوزیت نسبت به لمینت سرامیکی و سایر روش های ترمیمی و زیبایی یک سری معایب و مشکلات دارد. از معایب کامپوزیت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استحکام آن نسبت به لمینت سرامیکی کم‌تر است.
  • به مرور زمان تغییر رنگ می‌دهد و مقاومت آن در برابر لکه گیری نسبت به لمینت کم‌تر است.
  • ماندگاری و طول عمر آن نسبت به لمنیت کم‌تر است.
  • اشکالات بزرگ را نمی‌توان با آن درمان کرد.
  • به دلیل استحکام کم کامپوزیت ممکن است بر اثر فشارهایی که به آن وارد می‌شود دچار شکستگی شود.

میزان ایمنی ونیر کامپوزیت دندان

در کنار معایب گفته شده لازم است اشاره کنیم کامپوزیت دندان نسبتا روشی ایمن است. ماده رزینی که از کامپوزیت ساخته می‌شود نسبتا بی اثر است و به دندان‌ها آسیبی وارد نمی‌کند. ونیر کامپوزیت نسبت به لمینت روشی کم تهاجمی تر است و نیازی به تراشیدن دندان‌ها ندارد.

امکان کامپوزیت دندان پوسیده

مقاومت کامپوزیت در مقایسه با آمالگام و سرامیک کم‌تر است به همین خاطر برای دندان‌های عقبی که تحت فشار زیادی هستند استفاده از آمالگام یا اینلی و یا آنلی سرامیکی توصیه می‌شود. در شرایطی که پوسیدگی دندان زیاد است و پرکردگی آن بزرگ است ممکن است دندان ضعیف باشد و نتواند لمینت را نگه دارد. در این شرایط روکش کردن دندان گزینه بهتری است.

علل حستسیت دندان‌ها پس از نصب کامپوزیت

رایج‌ترین عارضه نصب کامپوزیت، حساس شدن دندان‌ها است. مهم ترین دلیل حساسیت دندان‌ها پس از کامپوزیت، پاکسازی است که باید قبل از نصب کامپوزیت انجام شود. پاکسازی دندان‌ها برای رفع هرگونه پلاک و ذرات غذایی انجام می‌شود زیرا در صورت جمع شدن این مواد غذایی بر روی دندان احتمال پوسیدگی دندان‌ها بیشتر می‌شود. برای برطرف کردن این مشکل توصیه می‌شود از خمیردندان‌هایی که ضد حساسیت است استفاده کنید. استفاده روزانه دو مرتبه از مسواک با خمیردندان در درمان حساسیت دندان بسیار مؤثر است. مصرف کامپوزیت مرغوب نیز نقش مهمی در حساس نشدن دندان‌ها دارد. استفاده از مواد کامپوزیت با کیفیت پایین باعث می‌شود دندان‌های شما در برابر سرما و گرما بیشتر حساس شود. سلامتی و ایمنی بدن بیمار تأثیر زیادی بر حساسیت دندان‌های وی پس از نصب دارد.

صفحة انستجرام للدكتور حسين بورجيان أفضل طبيب تجميل في اصفهان

ماندگاری عوارض کامپوزیت دندان

همان طور که اشاره شد عوارض کامپوزیت پس از گذشت چند روز برطرف می‌شود. برخی عوارض ممکن است مدت طولانی تری بیمار را درگیر کند و برای آن نیاز باشد دوباره به دندانپزشک خود مراجعه کنید. ماندگاری عوارض کامپوزیت برای هر فرد نسبت به سلامت دهان و دندانش فرق دارد. ممکن است فردی تنها یک روز و فرد دیگر یک هفته درگیر این عوارض باشد.

نکاتی برای کاهش عوارض کامپوزیت

برای این که درگیر عوارض کامپوزیت نشوید باید یک سری مراقبت‌های لازم که دندانپزشک توصیه می‌کند را انجام دهید. این مراقبت‌ها عبارتند از:

  • تنظيف الأسنان بالفرشاة والخيط
  • نوشیدن آب کافی بعد از هر وعده غذایی
  • پرهیز از جویدن غذاهای سفت در چند روز ابتدایی بعد از کامپوزیت
  • عدم مصرف نوشیدنی ها یا غذاهای اسیدی و حاوی الکل

انتباه :

  • يجب استشارة الدقة العلمية للمواد المذكورة أعلاه مع المريض شخصيًا مع السيد الدكتور برجيان، الماجستير ترقيع اللثة والعظام تأكيد.
  • تمت إدارة هذه المقالة ونشرها من قبل مسؤول الموقع.

اقرأ أكثر :

مزايا أطقم الأسنان المزروعة

مراقبت و درمان دندان‌های لب پر یا شکسته

مقارنة بين زراعة الأسنان الرقمية والتقليدية

اترك تعليقا

09335810446

للحصول على موعد طب الأسنان (داخلي 4)

تبوك: اصفهان ، تقاطع حكيم نظامي

جنب بوش، مجتمع نجم، ط2

قناة جهاز طب الأسنان

جراحة اللثة بالليزر والزرع

H.borjian@yahoo.com

ارسل بريد
خطأ: المحتوى محمي !!
هل لديك اي سؤال? الدردشة على WhatsApp