مزايا وعيوب الأنواع المختلفة لتقويم الأسنان القابل للإزالة

مزايا وعيوب الأنواع المختلفة لتقويم الأسنان القابل للإزالة | أفضل جراح لثة في اصفهان

مزایا و معایب انواع مختلف ارتودنسی متحرک دندان چیست؟

ارتودنسی متحرک دندان یکی از شیوه‌های درمانی است که برای اصلاح برخی از مشکلات و ناهنجاری‌های دندانی ساده تا متوسط به کار برده می شود. نکته مهمی که باید بدانید این است که این روش برای مشکلات شدید، جدی و پیچیده فک و دندان مناسب نیست. في بقية هذا المقال من موقع الدكتور حسين بورجيان أفضل جراح لثة في اصفهان به بررسی مزایا و معایب انواع مختلف ارتودنسی متحرک دندان خواهیم پرداخت.

تعریف ارتودنسی متحرک دندان

امروزه که لبخند زیبا مهم ترین فاکتور زیباییست، اکثر افراد به ظاهر مرتب دندان های خود بسیار اهمیت می دهند. اگر شما هم جزو این افراد هستید با من همراه باشید تا شما را با روش ارتودنسی متحرک که یکی از روش های ارتودنسی دندان است، آشنا کنم. همانطور که از اسم آن پیداست، دستگاه ارتودنسی متحرک در موقعیت‌های متفاوت قابل برداشتن است. این دستگاه از اجزای فلزی و پلاستیکی تشکیل شده و بدون نیاز به چسب، روی دندان شما قرار می گیرد. معمولا ارتودنسی متحرک برای مدتی پس از ارتودنسی ثابت استفاده می شود. ولی اگر مشکل فکی یا دندانی جزئی باشد می توانید با صرف کمترین هزینه از این روش درمان بهره ببرید.

سن ۷ تا ۹ سالگی بهترین زمان برای انجام ارتودنسی متحرک می باشد. زیرا در سن رشد، فرم دهی دندان ها راحت تر است. دقت کنید طول مدت استفاده با توجه به مشکلات فکی شما می تواند تغییر کند. مدت زمان استفاده از دستگاه ارتودنسی متحرک و نوع آن را از متخصص ارتودنست جویا شوید.

المحتوى المقترح : تفاوت کاربردهای مینی ایمپلنت دندان

موارد استفاده از ارتودنسی متحرک دندان

ارتودنسی متحرک به عنوان یکی از انواع ارتونسی به تنهایی یک روش درمانی است که مشکلات جزئی دندان مانند صاف کردن تاج الأسنان را برطرف می کند. این نوع ارتودنسی‌ها توانایی حل مشکلات پیچیده تر را ندارد. کاربرد عمده این ارتودنسی در حرکت دادن فک ها در سنین کودکی و نوجوانی است. ولی با بررسی دکتر می تواند در هر سنی استفاده شود. پلاک متحرک دندان، نگهدارنده دندان ها پس از ارتودنسی ثابت است و همچنین می تواند فضای فک را برای انجام ارتودنسی دائمی آماده کند.

انواع بریس متحرک دندان

بریس های بایت پلیت

این پلاک‌ها از هم پوشانی دندان‌های جلویی، جلوگیری می کنند. بایت پلیت اغلب در ارتودنسی ثابت برای پیشگیری از آسیب به براکت های فک پایین استفاده می شود. بایت پلین انواع مختلفی و نحوه مراقبت سخت تری نیز دارند.

بریس های هاولی

زمانی که فک عقب، جلو و یا باریک باشد، بریس‌های هاولی بهترین انتخاب هستند. دستگاه های بریس هاولی از چند جزء نگهدارنده و یک قوس لبی به عنوان جزء فعال تشکیل شده است. این اجزا در طول زمان با فشار به قسمت های جلو آمده باعث برگشتن دندان ها به حالت عادی می شود. برای موفقیت بیشتر این نوع ارتودنسی استفاده همیشگی از دستگاه بسیار مهم است.

بریس های زد اسپرینگ

در صورتی که دندان های عقبی بیمار به سمت عقب منحرف شده باشد بریس زد اسپرینگ به کار می آید. علت نام گذاری این وسیله شباهت آن به حرف z انگلیسی می باشد. سنین هفت تا ده سالگی دوران طلایی برای استفاده از این روش است، زیرا کودک در سن رشد است و دندان در جای خود می تواند رشد کند. پلاک زد اسپرینگ دو نوع متحرک و ثابت دارد.

بریس های اینوزیلاین (تقويم الأسنان غير المرئي)

اینویزیلاین یا همان ارتودنسی متحرک نامرئی، به ارتودنسی فلزی ارجحیت دارد. این بریس‌ها به لثه آسیب نمی زنند، صاف و راحت بوده و باعث جمع شدن جرم و پوسیدگی دندان نمی شود. بریس‌های نامرئی ظاهرزیباتری نسبت به بریس فلزی دارند.

مضاعفات وعيوب تقويم الأسنان | افضل دكتور اسنان في اصفهان

مزیت های انجام ارتودنسی متحرک دندان

  • یکی از مزایای ارتودنسی متحرک دندان قابلیت خارج کردن آن در موقعیت‌های متفاوت است. اگر به مهمانی دعوت شده اید و یا می خواهید غذا میل کنید به راحتی دستگاه را خارج کنید و در اولین فرصت دوباره در دهان قرار دهید.
  • بهداشت و نگهداری از آن بسیار ساده بوده و با مسواک و خمیر دندان تمیز می شود و نیاز به مسواک مخصوص ندارد.
  • دستگاه ارتودنسی متحرک ظاهر جذاب تری نسبت به ارتودنسی ثابت دارد. همین موضوع باعث اعتماد به نفس بیشتر شما می شود.
  • هزینه ارتودنسی متحرک ارزان تر از سایر روش هاست.
  • این دستگاه توسط لابراتور ساخته شده پس در زمان شما صرفه جویی می شود.

صفحة انستغرام للدكتور حسين بورجيان أفضل جراح لثة في اصفهان

عوارض ارتودنسی متحرک دندان

درمان ارتودنسی به خودی خود عوارض و خطر ندارد اما در صورت عدم مراقبت های صحیح، عوارضی در پی دارد. مشتمل عوارض ارتودنسی دندان عبات است از:

  • کوتاه شدن طول ریشه دندان
  • تسوس الأسنان
  • عفونت لثه
  • بازگشت درمان
  • ردود الفعل التحسسية
  • احساس درد و ناراحتی که کاملا طبیعی است.

احساس ناراحتی تا چند روز پس شروع درمان به دلیل اینکه عادت به وجود بریس ها ندارید، نرمال است. اما احساس درد که ناشی از فشار براکت ها به دندان هاست با مصرف مسکن تحت نظر دندانپزشک قابل کنترل است.

معایب ارتودنسی متحرک دندان

  • اگر دستگاه را حداقل ۲۰ ساعت در شبانه روز استفاده نکنید، نتیجه لازم را نمی گیرید.
  • اگر لابراتور کار خود را به درستی انجام ندهد، دستگاه باعث ایجاد ناراحتی در محیط دهان می شود.
  • محدودیت در بهبود مشکلات فکی ، یکی از معایب ارتودنسی متحرک دندان است. اگر ناهنجاری ریشه ای باشد، چاره ای جز ارتودنسی ثابت نیست.

طرق التواصل مع مركز طب الأسنان التخصصي بنجم

انتباه :

  • يجب تأكيد الدقة العلمية للمواد المنشورة أعلاه من خلال استشارة المريض الشخصية مع الدكتور بورجيان.
  • تتم إدارة هذه المقالة ونشرها من قبل مسؤول الموقع.

اترك تعليقا

09335810446

للحصول على موعد طب الأسنان (داخلي 4)

تبوك: اصفهان ، تقاطع حكيم نظامي

جنب بوش، مجتمع نجم، ط2

قناة جهاز طب الأسنان

جراحة اللثة بالليزر والزرع

H.borjian@yahoo.com

ارسل بريد
هل لديك اي سؤال? الدردشة على WhatsApp