بررسی انواع درمان بیماری لثه
In today's article on Dr. Hossein Barjian's website The best gum surgeon in Isfahan which has been compiled for you dear ones. انواع روش های درمان بیماری لثه را مورد مطالعه قرار خواهیم داد. اگر بیماری لثه زود تشخیص داده شده درمان آن ساده است. معمولا با رعایت دقیق بهداشت دهان و مصرف دهان شویه و جرمگیری دندانها، التهاب لثه برطرف می شود. در مواردی که به موقع مراجعه نمی شود و بیماری لثه پیشرفت کرده است ممکن است نیاز به درمان با آنتی بیوتیک، جراحی لثه و گاهی پیوند لثه و کشیدن دندان باشد.
عوارض درصورت عدم درمان بیماری لثه :
درمان به موقع باعث می شود از به وجود آمدن عوارض دیگر جلوگیری شود. اگر بیماری لثه درمان نشود، گسترش پیدا می کند و دندان، استخوان فک و بافتهای اطراف را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. عوارض عدم درمان به موقع بیماری لثه عبارتند از:
آبسه یا عفونت لثه
- periodontitis (نوع پیشرفته تر بیماری لثه و تخریب استخوان فک)
- دهان خندقی (وضعیتی که در آن عفونت باکتریایی منجر به تشکیل زخم در لثه می شود)
علاوه بر عوارضی که در دهان ایجاد می شود، تحقیقات متعدد نشان داده اند انواع بیماری لثه با بیماریهای دیگری در بدن مانند بیماری های قلبی عروقی از جمله سکته قلبی و سکته مغزی ارتباط دارد. گزارشهایی نیز از تاثیر بیماری لثه بر بیماری ریه وجود دارد. علاوه بر این بیماری لثه خطرات جدی برای بارداری ممکن است ایجاد نماید.
تاثیر مسواک بر التهاب و ورم لثه
همه ما میدانیم که برای حفظ سلامت دهان و دندان باید مسواک بزنیم اما گاهی به دلیل وسواس و یا برای جبران کم کاری های گذشته مسواک را محکم به دندانها می کشیم تا پلاک و جرم چسبیده به آن پاک شود. باید بدانید لثه از بافت ظریف و حساسی ساخته شده است و مسواک زدن به روش اشتباه میتواند به آن صدمه وارد کند.
گاهی اوقات هم اشکال از شیوه مسواک زدن نیست بلکه مسواک بدی انتخاب کرده اید. هنگام انتخاب باید دقت کنید بهترین نوع مسواک، مسواک نرم (soft) است و نباید مسواکی که موهای سفتی دارد استفاده کنید چون هم مینای دندان را می ساید و از بین می برد و هم باعث التهاب و ورم و در نهایت پسروی لثه می شود.
هنگامی که مسواک می زنید، با حرکات چرخشی ملایم لثه را هم ماساژ بدهید و تمیز کنید. همچنین میتوانید مسواک را از مرز لثه به سمت لبه دندانها به صورت جارویی حرکت دهید. اما نباید حرکت مسواک رفت و برگشتی باشد چون باعث تحریک و تخریب لثه می شود.
تاثیر نخ دندان کشیدن بر لثه
هر روز باید نخ دندان بکشید تا همه پلاک و ذراتی که بین دندانها یا زیر لثه گیر کرده اند و با مسواک خارج نمی شوند، بیرون بیایند. اما باید دقت کنید خود نخ دندان کشیدنتان باعث التهاب لثه نشود. اگر نخ را سفت و محکم بین دندانها و روی لثه بکشید ممکن است لثه ملتهب شده و ورم کند. نخ را با ملایمت و با دقت از یک طرف به پایین بکشید و پس از رسیده به لثه، از طرف دیگر (لبه دندان مجاور) بالا بکشید تا ذرات را همراه خود بالا بیاورد.
ارتباط آفت زدن لثه به بیماری لثه
گاهی اوقات لثه خیلی دردناک می زند و ضایعه ای شبیه به جوش در آن ایجاد می شود که به آن آفت می گویند. آفت زخم دردناکی است که در هر جای دهان از جمله روی لثه ممکن است بزند. مرکز آن سفید رنگ و دور آن قرمز است. هنوز محققان علت دقیق آفت زدن دهان را نمی دانند اما تصور می شود نوعی باکتری یا ویروس در آن نقش داشته باشد. کسانی که برخی بیماریهای خود ایمنی دارند بیشتر دچار این مشکل لثه ای می شوند. آفت به مرور بهبود می یابد و مسری نیست.
علت التهاب لثه بعد از شیمی درمانی
شیمی درمانی عوارض جانبی متعدد و ناخوشایندی دارد که یکی از آنها خونریزی، ورم و درد لثه است. بسیاری از کسانی که تحت درمان سرطان قرار می گیرند، دچار وضعیتی به نام استوماتیت (stomatitis) می شوند که باعث ایجاد زخم های دردناک بر روی لثه و سرتاسر دهان می شود.
تاثیر سیگار و سایر دخانیات تاثیری بر سلامت لثه
مصرف دخانیات به شدت بر سلامت لثه تاثیر می گذارد. کسانی که سیگار می کشند بیشتر دچار عفونت لثه می شوند.
چگونگی تاثیر تغییرات هورمونی زنان بر لثه
- برخی از زنان در بلوغ، قاعدگی، بارداری و یائسگی دچار مشکلات لثه می شوند. افزایش هورمونها در دوران بلوغ باعث می شود گردش خون به لثه افزایش یابد و باعث قرمزی، ورم و حساسیت آن شود.
- زنانی که در زمان پریود دچار التهاب لثه می شوند نیز قرمزی، ورم و یا سهولت خونریزی لثه را ممکن است پیش از هر پریود تجربه کنند. این مشکلات معمولا با شروع خونریزی ماهانه فروکش می کنند.
- التهاب و بیماری لثه در بارداری در سه ماهه دوم یا سوم بارداری شروع می شود و تا ماه نهم ادامه پیدا می کند. ممکن است در اثر بیماری لثه علائمی مثل درد، ورم و خونریزی لثه را تجربه کنید.
- مصرف قرصهای ضد بارداری در زنان تاثیر مشابهی با موارد ذکر شده دارد.
- برخی زنانی که وارد یائسگی می شوند، دچار مشکلاتی مانند سفتی و درد و خونریزی لثه می شوند. لازم به ذکر است که این مشکلات لثه در همه زنان اتفاق نمی افتد.
مراقبت از ورم لثه پس از کشیدن دندان
پس از کشیدن دندان به خصوص کشیدن دندان عقل لثه ورم می کند. برای کاهش ورم لثه اقدامات زیر مفید است:
- ناحیه مورد نظر را سرما بدهید (کمپرس سرد)
- در روزهای اول جنب و جوش زیاد نداشته باشید.
- هنگام دراز کشیدن دو بالش در زیر سر خود بگذارید تا سرتان بالاتر قرار بگیرد.
التهاب یا ورم لثه بعد از کاشت ایمپلنت دندان
بله اما شدت و گستردگی ورم بسته به عوامل زیر در افراد مختلف متفاوت است:
- واکنش بدن به جراحی
- تعداد ایمپلنت های کاشته شده
- محل کاشت ایمپلنت
- روش جایگذاری ایمپلنت (جراحی فلپ یا با سوراخ کردن)
توجه داشته باشید که ممکن است ورم پس از کاشت ایمپلنت ناحیه دهان، فکها، گونه، چشمها و یک طرف صورت را در بر بگیرد پس نگران نشوید. معمولا ورم ظرف دو یا سه روز پس از کاشت ایمپلنت به اوج خود می رسد و پس از آن رو به کاهش می گذارد. معمولا چند روز طول می کشد تا التهاب کاملا برطرف شود.
The scientific accuracy of the above published materials, with the patient's personal consultation with Mr. Dr. Borjian himself The best implant in Isfahan It must be approved by them.
ways of Communication with the specialized dental center of Najm, The best cosmetic dentist in Isfahan
Dr. Hossein Borjian's Instagram page The best dentist in Isfahan
Suggested content :
What are the advantages and disadvantages of contouring or gum lift?
Complications of swelling and gingivitis in pregnancy