خطرات و عوارض کشیدن دندان چیست؟
مطلبی که امروز در سایت دکتر حسین برجیان Le meilleur chirurgien des gencives à Ispahan برای شما گردآوری شده است، به مطالعه و بررسی خطرات و عوارض کشیدن دندان خواهد پرداخت. L'extraction dentaire, surtout s'il s'agit d'une dent permanente, n'est pas seulement une expérience amère, mais elle peut également entraîner des complications pour la personne.. اما با این حال تنها راه چاره برای جلوگیری از درد و انتشار عفونت است. البته این عوارض برای همه اتفاق نمی افتد ولی آگاهی از عوارض کشیدن دندان کمک می کند که بتوانیم جلوی آنها را بگیریم یا از شدت آن کم کنیم. برخی از این عوارض عبارتند از:
Saignement
پس از کشیدن دندان ممکن است محل آن دچار خونریزی شود. به همین دلیل باید مراقب پانسمان زخم باشید و تا دو ساعت پس از کشیدن دندان گاز استریل را روی حفره دندان نگه دارید تا دچار خونریزی نشوید. افرادی که بیماری های خاص یا اختلالات خونریزی دارند یا داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند حتما باید به دندانپزشک اطلاع دهند تا اقدامات پیشگیرانه برایشان انجام گیرد.
Contenu suggéré : Raisons et comment faire une extraction dentaire
infection
شایعترین عارضه پس از کشیدن دندان عفونت است. به همین دلیل دندانپزشکان عموما بعد از tirer dent تا چند روز مصرف آنتی بیوتیک را تجویز می کنند. بهتر است این داروها را به طور مرتب مصرف کنید تا دچار عفونت نشوید.
بروز عفونت در افرادی که سیستم ایمنی سالمی دارند بسیار کم اتفاق می افتد اما با این حال اگر خونریزی بعد از کشیدن دندان بیش از دو روز ادامه پیدا کرد و درد و تورم زیادی هم داشتید، به احتمال زیاد محل کشیدن دندان عفونت کرده است و لازم است به دندانپزشک مراجعه کنید.
ایجاد زخم در دهان
دندانپزشکان توصیه می کنند تا چند ساعت بعد از عمل جراحی چیزی نخورید. زیرا در زمانی که هنوز اثر بیحسی از بین نرفته ممکن است غذا خوردن یا حتی حرف زدن باعث شود به طور ناخودآگاه زبان یا گوشه دهان خود را گاز بگیرید و در نتیجه زخم ایجاد شود. انجام عمل کشیدن دندان در کلینیک لیزر دندانپزشکی نجم توسط دکتر حسین برجیان با استفاده از تکنولوژی لیزر انجام میگردد که باعث ایجاد کمترین آسیب به دهان و لثه خواهد شد.
بی حس شدن لب و چانه
اگر قصد دارید دندان های عقل پایین را بکشید حتما در انتخاب دندانپزشک خود دقت کنید. زیرا چنانچه به عصب آلوئولار تحتانی که نزدیک دندان های عقبی هستند آسیب وارد شود باعث می شود که برای چند روز تا چند ماه لب و چانه بیحس شوند و در مواردی برای همیشه حس خود را از دست بدهند.
شکستن استخوان
شکستن استخوان فک در حین کشیدن دندان اتفاق نادری است اما در چند حالت ممکن است اتفاق بیفتد:
اول اینکه دندانپزشک فشار زیادی برای کشیدن وارد کند زیرا دندانپزشک اگر باتجربه باشد می داند چقدر فشار برای بیرون کشیدن دندان لازم است در غیر اینصورت احتمال شکستن استخوان وجود دارد.
دوم اینکه استخوان پیرامون دندان به دلیل بیماری یا افزایش سن شکننده باشد. در این حالت هم ممکن است در حین کشیدن دندان استخوان بشکند.
ایجاد حفره خشک یا سوکت خشک
در حالت عادی بعد از کشیدن دندان، در داخل حفره دندانی یک لخته خون تشکیل می شود که از استخوان و بافت های دیگر در برابر نفوذ هوا و باکتری های محیط داخل و خارج از دهان محافظت می کند. در برخی موارد نادر، این لخته تشکیل نمی شود یا در صورت تشکیل جابجا می شود. این عارضه فقط برای ۳ تا ۴ درصد از افرادی که دندان خود را می کشند اتفاق می افتد. در دو سه روز اول فرد مشکلی را احساس نمی کند اما بعد از آن درد به سراغ فرد می آید.
این عارضه به شدت دردناک است زیرا استخوان و اعصاب در معرض هوا و مواد غذایی قرار می گیرند و بیشتر در افرادی اتفاق می افتد که بعد از کشیدن دندان، پرهیز از مصرف دخانیات را رعایت نمی کنند.
سوراخ شدن سینوس
حفره های سینوس، کیسه های پر از هوایی هستند که باعث گرم و مرطوب کردن هوایی می شوند که تنفس میکنیم. برخی از این سینوسها بسیار به استخوان فک نزدیک هستند و در زمان جراحی دهان، خصوصا دندان های عقبی، در معرض خطر سوراخ شدن قرار دارند. اگر سینوس سوراخ شود ذرات هوای وارد شده به آنها، باعث صدمه دیدن چشمها، بینی و حتی مغز میشود. به همین دلیل بسیار مهم است که برای هر عملی مثل عصب کشی، کشیدن دندان یا لیفت سینوس به دندانپزشک باتجربه مراجعه نمود.
مرگ استخوان یا استئونکروز
در موارد نادری پس از کشیدن دندان یا جراحی کاشت ایمپلنت یا هر جراحی که در دهان انجام شود فرد دچار عارضه مرگ استخوان یا استئونکروز می شود. در این شرایط حتی دو ماه پس از عمل جراحی، محل آن بهبود پیدا نمی کند. لثه دچار تحلیل شده و استخوان فک نمایان می شود. این اتفاق ممکن است در افراد دیابتی یا سرطانی اتفاق بیفتد که فرایند بهبود زخم با اختلال مواجه است.
مهمترین کاری که باید در این شرایط انجام دهید، انتخاب دندانپزشک باتجربه و رعایت مراقبت های بعد از جراحی است.
مراقبت های لازم بعد از کشیدن دندان
- گاز استریل روی زخم را تا یک ساعت، روی محل دندان کشیده شده با فشار نگه دارید.
- از برداشتن یا تعویض گازاستریل به طور مکرر خودداری کنید زیرا خطر عفونت را افزایش می دهد.
- آب دهان خود را قورت دهید و از تف کردن آن بپرهیزید تا بخیه ها آسیب نبینند.
- حتی الامکان سه تا چهار ساعت از غذا خوردن و صحبت کردن پرهیز کنید.
- پس از جراحی، برای ناحیه عمل شده از کمپرس یخ استفاده کنید.
- تا یک هفته پس از جراحی از استعمال دخانیات خودداری نمایید.
- تا چند روز بعد از جراحی استراحت کنید و از ورزش و انجام فعالیت شدید بدنی پرهیز نمایید.
- طبق دستور دندانپزشک، تا چند روز از سرم شستشو برای ضدعفونی کردن محل جراحی استفاده کنید.
- از دستکاری محل زخم و بخیه ها بپرهیزید.
Page Instagram du Dr Hossein Borjian Le meilleur chirurgien des gencives à Ispahan
- در صورت بروز خونریزی شدید، گاز استریل را روی هم تا کرده و در محل عمل شده به مدت یک ساعت به کمک دندانهای مقابل فشار دهید.
- بهتر است قبل از اینکه اثر داروی بی حسی از بین برود داروهای مسکن تجویز شده را مصرف نمایید.
- از آنجا که بدن برای ترمیم زخم و بهبودی کامل نیاز به مواد غذایی کافی و پرانرژی دارد سعی کنید از مواد غذایی نرم و پرانرژی استفاده کنید.
- تا یک هفته از مصرف مواد غذایی تند، ترش، سفت، نوشیدنی های الکلی، گازدار و مایعات داغ اجتناب کنید.
- طی ۲ الی ۳ روز اول پس از جراحی سعی کنید غذاهای سرد و نرم استفاده کنید. بعد از چند روز رژیم غذایی معمول را شروع کنید اما تا یک هفته غذاهای سفت نخورید و از جویدن غذا روی ناحیه جراحی شده خودداری کنید.
- از نوشیدن مایعات با نی اجتناب کنید.
- اطراف دندانی که به تازگی کشیده شده را مسواک نزنید. ۲ تا ۵ روز پس از کشیده شدن دندان می توانید به روال عادی تمام دهان خود را با احتیاط تمیز کرده و مسواک بزنید.
- در صورت بروز تب، تورم، خونریزی، درد شدید، مشکلات تنفسی و یا مشکل در بلع و ترشحات خونی از بینی حتما به دندانپزشک مراجعه کنید.
Moyens de communication avec le centre dentaire spécialisé de Najm
Attention :
- L'exactitude scientifique du matériel publié ci-dessus doit être confirmée par la consultation personnelle du patient avec le Dr Borjian.
- Cet article est géré et publié par l'administrateur du site.