أفضل طريقة لغسل أطقم الأسنان

تنظيف أطقم الأسنان | أفضل طبيب أسنان في أصفهان - أفضل جراح لثة في أصفهان - أفضل طبيب أسنان تجميلي في أصفهان | د. حسين بورجيان

الأسنان الاصطناعية هي وسيلة لاستبدال الأسنان التالفة.

این روش بدلیل کوتاه کردن طول زمان درمان و نسبتا مقرون به صرفه بودن، مورد استقبال کسانی قرار می گیرد که تعداد زیادی از دندان های فک بالا و پایین آنها خراب شده است و یا به هر نحو دیگر از کار افتاده محسوب می­ شوند. این روش از روش های پر درخواست افراد مسن و سالمندان نیز می­ باشد و یکی از مهم ترین کارهایی که بعد از انجام این روش باید انجام داد تنظيف أطقم الأسنان هو.

الأطراف الاصطناعية المتحركة دندانی، با دو حالت کامل و غیر کامل (منقطع) ساخته می­ شوند. افراد با کسری چند دندان از نوع غیر کامل استفاده می کنند. اما عموما، برای سالمندان که بدلیل کهولت سن، فک های آنها خالی از دندان سالم شده است، دندانپزشکان نوع کامل دندان های مصنوعی را پیشنهاد می کنند.

استفاده از دندان مصنوعی، نیاز به شست و شوی آنها را هم ایجاد می کند. این دندان ها می­ بایست به طور منظم و با روش های خاص و مناسب شست و شو و تمیز شوند تا صدمه و آسیبی نبینند و کارکرد صحیح و سالم را برای افراد استفاده کننده از آنها به ارمغان آورند.

أفضل طريقة لغسل أطقم الأسنان

نکاتی که در مورد اعمال روش های درست شست و شوی دندان مصنوعی باید مورد توجه قرار گیرند؛ جنس، ساختار و مکانیزم عمل این دندان ها هستند. قطعا روشی که طی آن تمام موارد و نکات بهداشتی مورد توجه قرار گیرد، بهترین روش شست و شو می باشد.

روش های مختلفی برای شست و شو دندان مصنوعی وجود دارد، نظیر شست و شوی عادی با آب، مسواک زدن دندان ها ، شست و شو با مواد شیمیایی تمیز کننده مخصوص دندان مصنوعی، شست و شو با سرکه و یا شست و شو با قرص.

در ادامه به بررسی هر کدام از این روش های مختلف، و توضیح مزایای آنها خواهیم پرداخت:

۱شستن دندان مصنوعی با مسواک

در پی یافتن بهترین راهکار شست و شوی دندان مصنوعی متحرک، باید عوامل و معیارهایی را سنجید. موثر بودن شستشو و سازگاری ماده شوینده با جنس دندان، از این عوامل هستند.

مسواک زدن دندان های مصنوعی، به دو صورت خارج از دهان و داخل دهان، انجام پذیر است. بعنوان مثال؛ دندان های مصنوعی متحرک از نوع منقطع و تکه­ ای، در حالی که سر جایشان و بر روی لثه ثابت هستند، مسواک زده می شوند. چیزی که در مورد همه انواع أطقم الأسنان متحرک؛ اعم از کامل و منقطع، ترجیح داده می شود، خارج کردن آنها از محل استقرارشان است. اینگونه امکان دسترسی به تمامی سطوح آنها فراهم می شود و همچنین؛ آسیب های ناشی از مواد شوینده و ضربات، متوجه لثه و دهان نخواهد بود.

استخدام فرشاة الأسنان، الزامات و ساز و کارهای خود را دارد. بهتر است در انتخاب مسواک، دقت لازم را لحاظ نمود و از خرید و تهیه مسواک زبر و خشن اجتناب کرد. برخی گمان می کنند؛ هرچه مسواک زبرتر باشد، شست و شوی بیشتر و جرم زدایی بیشتر را صورت می دهد. اما باید بدانید که اگر مسواک، زیادی زبر باشد، باعث ساییدگی دندان مصنوعی می­ شود و در طولانی مدت، ممکن است تخریب و صدمه به آن را در پی داشته باشد.

همچنین خمیر دندان ویژه شست و شوی دندان مصنوعی، در داروخانه ها موجود میباشد و کسانی که قصد دارند تا فرآیند مسواک زدن را با خمیر دندان کامل کنند، می توانند آن را تهیه نمایند.

شیوه مسواک زدن باید به طوری باشد که تمامی سطوح دندان مصنوعی که با زوایا و فرورفتگی های متعدد وجود دارند، را شامل شود. شستن پروتزهای دندانی متحرک بوسیله مسواک دارای اهمیت می ­باشد.

۲محلول شیمیایی تمیز کننده دندان مصنوعی

شوینده های مصنوعی و شیمیایی، در زمینه دندانپزشکی، نقش و تاثیر به سزایی داشته اند. این گونه شوینده ها برای دندان های مصنوعی نیز ساخته شده اند.

این مواد، محلول های ویژه شستن دندان مصنوعی با خاصیت آنتی میکروبیال (ضد میکروبی) نكون. اساس روش استفاده از این شوینده ها، متفاوت از دیگر محلول های شوینده مانند آب و سرکه، نیست.

دندان های مصنوعی برای مدتی در ظرفی حاوی این مایع (محلول) شوینده قرار می گیرند. در این روش نیز، آبکشی و ترجیحا استفاده از مسواک، انجام می شود. حدودا ۳ دقیقه برای این نوع شست و شو کافی است اما اگر دندان های مصنوعی، نیاز به شسته شدن بیشتری داشته باشند، می توان برای چند ساعت هم این روش را اعمال کرد.

تنظيف أطقم الأسنان | أفضل طبيب أسنان في أصفهان - أفضل جراح لثة في أصفهان - أفضل طبيب أسنان تجميلي في أصفهان | د. حسين بورجيان

 

شاهد صفحة الانستغرام الرسمية للدكتور حسين برجيان.

۳بهره گیری از خواص سرکه

سرکه یکی از موادی است می تواند بعنوان شوینده دندان مصنوعی، مورد استفاده قرار بگیرد. همانطور که میدانید؛ سرکه به خاصیت ضد عفونی کنندگی معروف می باشد و حتی در بعضی موارد، بعنوان ضد عفونی کننده در مصارف خانگی و یا جهت شستن و ضد عفونی کردن زخم ها و آفت های دهان، مصرف می شود.

سرکه با خاصیت اسیدی که دارد، رسوبات ایجاد شده بر روی دندان مصنوعی را می زداید و آنها را جرمگیری میکند.

اساس کار سرکه در این شستو شو، واکنش های شیمیایی ناشی از آن است که سبب حل شدن رسوبات روی دندان می شود. شیوه شست و شوی با سرکه، بدین صورت است که باید محلولی از آب و سرکه (تقریبا آب و سرکه برابر) در یک ظرف یا لیوان مناسب تهیه کرد و دندان مصنوعی را درون آن قرار داد.

لازم به ذکر است که اگر تارتار (جرم) روی دندان ها زیاد باشد، این زمان می بایست به مراتب طولانی تر در نظر گرفته شود. و بهتر است قالب پروتز برای ساعات طولانی (مثلا از شب تا صبح) درون محلول آب و سرکه گذاشته شود.

سپس با آبکشی مناسب، مرحله آخر شست و شوی آن را صورت داد. البته توجه می شود که در این مرحله؛ یعنی در حین آبکشی، آن را مسواک زدن هم توصیه می شود.

۴استفاده از قرص های ویژه

یکی دیگر از مواد شوینده دندانهای مصنوعی، به شکل قرص جوشان، ابداع و ساخته شده است. این قرص در بر دارنده ترکیبات شیمیایی، مثل پرسولفات ها، سفید کننده های بی خطر و مواد آنتی باکتریال می باشد. پیشنهاد می شود بطور روزانه و یا متناوب از آن برای شست وشوی دندان مصنوعی استفاده شود.

انتباه: در صورت حساسیت داشتن به مواد شیمیایی تشکیل دهنده این قرص ها، از آنها استفاده نکنید.

طرق التواصل مع مركز طب الأسنان التخصصي بنجم

شاهد صفحة الانستغرام الرسمية للدكتور حسين برجيان.


المحتويات التي يقترحها الدكتور حسين برجيان (افضل دكتور اسنان في اصفهان-أفضل جراح لثة في اصفهان-افضل دكتور اسنان تجميلي في اصفهان):

انواع کاشت ایمپلنت برای دندانهای از دست رفته

مشکلات رایج در درمانهای زیبایی دندان

اترك تعليقا

09335810446

للحصول على موعد طب الأسنان (داخلي 4)

تبوك: اصفهان ، تقاطع حكيم نظامي

جنب بوش، مجتمع نجم، ط2

قناة جهاز طب الأسنان

جراحة اللثة بالليزر والزرع

H.borjian@yahoo.com

ارسل بريد
خطأ: المحتوى محمي !!
هل لديك اي سؤال? الدردشة على WhatsApp