بررسی تفاوت های کاربرد ایمپلنت تیتانیوم و زیرکونیا
Dans la suite de l'article publié aujourd'hui sur le site du Dr Hossein Borjian Le meilleur dentiste cosmétique à Ispahan برای شما گردآوری شده است، به مطالعه و بررسی تفاوت های کاربرد ایمپلنت تیتانیوم و زیرکونیا خواهیم پرداخت.
امروزه ایمپلنت دندان یک راه حل پرکاربرد در درمان دندان های از دست رفته است. اما یکی از فاکتورهای تعیین کننده در طول عمر و درصد موفقیت ایمپلنت دندان، متریالی است که در انجام ایمپلنت مورد استفاده قرار می گیرند. نوع و جنس پایه های ایمپلنت به عنوان یکی از اجزای ایمپلنت که جایگزین ریشه ی دندان می شوند و در استخوان جای میگیرند. از مهم ترین بخش های ایمپلنت هستند و انتخاب نوع آ در هر بیمار نیازمند دقت لازم است. شاید تیتانیوم برای شما نامی آشنا باشد و حتی تصور کنید که پایه ها فقط از جنس تیتانیوم تهیه می شوند اما در حال حاضر پایه های ایمپلنت از دو نوع تیتانیوم و زیرکونیا تهیه می شود. تعریف ایمپلنت تیتانیومی
از سال ۱۹۶۰ از ایمپلنت های تیتانیومی در کاشت دندان به روش ایمپلنت استفاده می شود. ایمپلنت تیتانیوم، فلزی، سبک و دارای ضریب بالای مقاومت در برابر فشار و خوردگی است. در عین حال نسبت به فلزات دیگر سبک تر هستند. با این اوصاف، فلز تیتانیوم برای ایمپلنت می تواند یک گزینه ایده آل باشد. سازگاری تیتانیوم ها به قدری است که از آن علاوه بر دندانپزشکی، در پیوند مفصل ها در ناحیه کمر و زانو نیز بهره می جویند.
Contenu suggéré : Méthodes pour augmenter la durée de vie du stratifié dentaire
تعریف ایمپلنت زیرکونیا
ایمپلنت زیرکونیا (اکسید زیرکونیوم) dans l'année 1980 وارد بازار شده است و از زمانی که مورد تایید سازمان FDA واقع شده استفاده ی آن توسط دندانپزشکان نیز افزایش یافته است. نرخ پذیرش ایمپلنت زیرکونیا توسط بدن انسان بالا است. این بدان معناست که به هنگام کاشته شدن درون استخوان، بافت استخوانی بدن آن را پس نمی زند و با رشد استخوان اطراف ایمپلنت سبب ایجاد پیوندی قوی با ایمپلنت زیرکونیا می شود.ایمپلنت زیرکونیا، یک ایمپلنت غیر فلزی و از جنس سرامیک به رنگ سفید است. می توان به جرات بیان داشته که عاری از فلز بودن زیرکونیا از دلایل محبوبیت آن است.
شباهت های ایمپلنت تیتانیوم و زیرکونیا
با وجود تمام تفاوت هایی که این دو نوع ایمپلنت باهم دارند اما وجه شباهت میان این دو می توان یافت. هم ایمپلنت زیرکونیا و هم ایمپلنت تیتانیوم، سازگار با محیط زیست و بدن انسان هستند و درصد موفقیت فرآیند ایمپلنت نیز در هردو ۹۵ تا ۹۷ درصد است.
طول عمر و پیوند با استخوان
طبق بررسی های انجام شده ایمپلنت تیتانیوم و زیرکونیا هر دو پیوند قابل قبولی را با استخوان های اطرافش برقرار می کند و طول عمر ایمپلنت حداقل ۲۰ سال برای آن تخمین زده شده است اما در مورد طول عمر زیرکونیا به نتایج قطعی نرسیده اند چون مدت زیادی نیست که از آن استفاده می شود.
قدمت
ایمپلنت های تیتانیوم در سال ۱۹۶۰ در Implants dentaires استفاده می شده اند. و در مقایسه با ایمپلنت زیرکونیا که اواخر سال ۱۹۸۰ به دندانپزشکی ورود کرده اند، قدیمی تر هستند. حتی در توصیف ایمپلنت های زیرکونیا گفته می شود که جایگزین غیر فلزی ایمپلنت تیتانیومی هستند.
جنس و ظاهر
ایمپلنت تیتانیوم، فلزی است و در بعضی از بیماران ممکن است. به علت نازک بودن بافت لثه، بخشی از ایمپلنت نمایان شود و این مسئله چندان برای شخص خوشایند نباشد. در این موارد یک روش می تواند استفاده از ایمپلنت زیرکونیا باشد که از جنس سرامیک و سفید رنگ است.
ساختار و سهولت در استفاده
ایمپلنت های زیرکونیا تنها یک قسمت دارند یعنی بخش پایه و اباتمنت بهم متصل هستند. درحالیکه ایمپلنت های تیتانیومی که دو قسمت از هم جدا دارند یعنی بخش اباتمنت کاملا از پایه جدا است و قابلیت حرکت و زاویه دار کردن آن وجود دارد. به همین سبب دندانپزشکان به استفاده از ایمپلنت تیتانیومی تمایل بیشتری نشان می دهند.
استحکام و مقاومت
هر دو نوع ایمپلنت به حد زیادی در برابر فشار و ضربه مقاوم هستند. اما ایمپلنت تیتانیوم خاصیت ارتجاعی نیز دارد که احتمال شکستن را کاهش می دهد. اما زیرکونیا این خاصیت را به میزان کمتری دارد وممکن است شکستگی های میکرو برای آن اتفاق بیفتد.
قیمت و هزینه
همانطور که تا به حال به کرات بیان شده که هزینه ایمپلنت دندان به پارامترهای متفاوتی بستگی دارد مانند. تعداد دندان ها، تجربه و تخصص دندانپزشک، موقعیت مکانی مرکز درمانی و…اما یکی از این فاکتورها نوع پایه ایمپلنت است. ایمپلنت زیرکونیا با توجه به موادی که از آن ساخته می شود گرانتر است و این می تواند در هزینه نهایی عمل ایمپلنت تاثیر گذار باشد. دکتر حسین برجیان فلوشیپ تخصصی لیزر دندانپزشکی و متخصص دندانپزشکی زیبایی با استفاده از بهترین مواد موجود و دستگاه بروز با هزینه ای مناسب بالاترین کیفیت درمانی را ارائه میدهد.
آلرژی و نرخ پذیرش
ایمپلنت زیرکونیوم که غیرفلزی است و بدن انسان نسبت به آن واکنش نشان نمی دهد اما ایمپلنت های تیتانیوم هم با اینکه فلزی هستند جای نگرانی ندارند و طبق تحقیقات به عمل آمده جنس ایمپلنت تیتانیومی به گونه ای است که سیستم ایمنی بدن انسان آن را به عنوان جسم خارجی ندیده و به آن حمله نمی کند.
تفاوت های ایمپلنت تیتانیوم و زیرکونیا
ایمپلنت های زیرکونیا و تیتانیوم، از انواع ایمپلنت دندان عملکرد های مشابه دارند و با هدف یکسانی مورد استفاده قرار می گیرند.
Page Instagram du Dr Hossein Borjian Le meilleur dentiste cosmétique à Ispahan
زیرکونیا یا تیتانیوم برای ایمپلنت دندان های جلو
باتوجه به آنچه که تاکنون از بررسی ویژگی های ایمپلنت تیتانیوم و زیرکونیا به دست آمده،ایمپلنت زیرکونیا چون از جنس سرامیک است. ساختار و ظاهر طبیعی و نزدیک به دندان طبیعی دارد. به سبب ظاهر طبیعی .زیبای آن می توان در ایمپلنت دندان های جلو از زیرکونیا استفاده کرد.
زیرکونیا یا تیتانیوم برای ایمپلنت کل دهان بهتر است؟
ساختار ایمپلنت زیرکونیوم یک بخشی است ولی ایمپلنت تیتانیوم، دو قسمت (پیچ و اباتمنت) دارد.این ویژگی سبب می شود که در Implant bouche complète کار با ایمپلنت های تیتانیومی راحت تر باشدو متخصص ایمپلنت در ایجاد زاویه ی درست برای قرار دادن ایمپلنت دندان دچار مشکل نشود. اما در شرایطی که بیمار نظر بر این داشته باشد که از ایمپلنت های زیرکونیا استفاده کند، می توان در دندان هایی که نیاز به ایجاد زاویه ندارد، از زیرکونیا استفاده کرد.
زیرکونیا یا تیتانیوم برای ایمپلنت بهتر است ؟
ایمپلنت تیتانیوم و زیرکونیا هر دو معایب و مزایای خاص خود را دارند و هرکدام برای یک بیمار می تواند بهترین گزینه باشد. برای مثال ممکن است برای یک بیمار ظاهر فلزی ایمپلنت تیتانیومی قابل قبول نباشد و بخواهد که از ایمپلنت های زیرکونیا استفاده کند. با همه این تفاسیر باید با توجه به شرایط دهان و دندان بیمار وهم چنین انتظارات او تصمیم گیری شود که کدام نوع ایمپلنت استفاده شود.
Moyens de communication avec le centre dentaire spécialisé de Najm
Attention :
- L'exactitude scientifique du matériel publié ci-dessus doit être confirmée par la consultation personnelle du patient avec le Dr Borjian.
- Cet article est géré et publié par l'administrateur du site.