بررسی تفاوت کاربردهای مینی ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان یکی از انواع روش های کاشت دندان است که به هر دلیلی از دست رفته است اما در مورد ایمپلنت دندان یک عامل مهم وجود دارد که در میزان موفقیت و امکان انجام ایمپلنت تعیین کننده است. و آن چیزی نیست جز، مقدار کافی از سطح استخوان و تراکم کافی از آن. In the rest of this article from Dr. Hossein Borjian's website The best gum surgeon in Isfahan به مطالعه تفاوت کاربردهای مینی ایمپلنت دندان خواهیم پرداخت.
در برخی از بیماران ممکن است که تراکم و سطح استخوان موجود، نتواند به خوبی از پایه های معمولی ایمپلنت پشتیبانی کند و آن ها را محکم نگه دارد.در این گونه مواقع راه حلی که متخصص ایمپلنت به شما پیشنهاد می دهد. مینی ایمپلنت دندان یا ایمپلنت دندان میکرو است.
تفاوت های مینی ایمپلنت با ایمپلنت معمولی دندان
مینی ایمپلنت ها در واقع پیچ هایی از جنس تیتانیوم، در سایزهای کوچکتر نسبت به Dental implant معمولی هستند. سایز پایه های ایمپلنت در روش معمولی تقریبا ۳ میلی متر و و در مینی ایمپلنت ها تقریبا ۱.۵ میلی متر است. مینی ایمپلنت ها قطری به اندازه یک خلال دندان دارد.البته شایان ذکر است که در پی تفاوت اندازه در پیچ های ایمپلنت، تفاوت های دیگری نیز بوجود می آید.
Suggested content : Factors and disadvantages of interdental gap in children
ساختار پیچ یا پایه
پیچ هایی که در مینی ایمپلنت ها استفاده می شود عمدتا از جنس تیتانیوم یا زیرکونیوم هستند. ایمپلنت های معمولی از سه بخش پایه، اباتمنت و تاج تشکیل شده است اما مینی ایمپلنت ها پیچ های استوانه شکلی هستند که سر آن توپی شکل است و از بافت لثه بیرون می زند. سایز مینی ایمپلنت ها از ۱.۵ تا ۳ میلی متر است.
دوام و استحکام
ظریف و کوچک بودن پیچ های ایمپلنت در مینی ایمپلنت ها می تواند دوام و استحکام ایمپلنت دندان را تحت الشعاع قرار دهد و شکننده تر باشند و در اثر ضربات کوچک هم آسیب ببینند.
مدت زمان بهبودی
به دلیل کوچکتر بودن پیچ تیتانیومی کاشته شده در این نوع ایمپلنت در مقایسه با سایر انواع ایمپلنت دندان، اندازه حفره ایجاد شده هم کمتر است پس به مراتب مدت زمان بهبودی نیز کمتر است.
هزینه ایمپلنت
قطعا می دانید که هزینه ایمپلنت دندان را تنها یک فاکتور تعیین نمی کند و مقادیر پارامترهای مختلف در کنار یکدیگر هزینه نهایی را می سازد. اما یکی از این فاکتور ها نوع پایه ایمپلنت است و قطعا سایز پایه می تواند در قیمت ایمپلنت تفاوت ایجاد کند.
کاربرد مینی ایمپلنت ها در ارتودنسی
یکی از کاربرد های مهم مینی ایمپلنت ها در ارتودنسی است. مینی ایمپلنت در Orthodontic treatment تحول عظیمی ایجاد کرد و می توان به صراحت اذعان داشت که فرآیند ارتودنسی را بسیار راحت کرده است. در دو مورد از مینی ایمپلنت ها در ارتودنسی می توان بهره جست. مورد اول زمانی است که بیمار تمایل به ارتودنسی دارد اما تعدادی از دندان های خود را ازدست داده و برای حرکت دندان های موجود نیاز به تکیه گاه های بیشتر برای نگهداری براکت ها دارد، در اینجا از مینی ایمپلنت ها برای نگهداری براکت ها استفاده می شود.
مورد دوم زمانی است که ما می خواهیم حرکت دندان ها به سمت یک نقطه ثابت به غیر از دندان های دیگر (مثلا به سمت لثه فوقانی) be. در این صورت یک مینی ایمپلنت درون استخوان کاشته و به عنوان لنگر (تکیه گاه) براکت از آن استفاده میشود تا دندان ها نسبت به موقعیت آن حرکت و تغییر کنند. به طور کلی مینی ایمپلنت ها کمک می کنند تا بتوان دندان هایی که در جهت نادرستی هستند، در جهت درست عقب کشیده شوند.
موارد کاربرد مینی ایمپلنت ها
مینی ایمپلنت ها با توجه به ساختار و ماهیتی که دارند بهتر است در موقعیت دندان هایی استفاده شوند. که فشار کمتری را نسبت به سایر دندان ها متحمل می شوند مانند: ایمپلنت دندان های جلو، دندانهای آسیای کوچک و به طور کلی اگر دندان های ریز دارید. مینی ایمپلنت ها میتواند گزینه درمانی مناسب باشد.
Dr. Hossein Borjian's Instagram page The best gum surgeon in Isfahan
مراحل انجام مینی ایمپلنت دندان
عملکرد مینی ایمپلنت ها شبیه به همان ایمپلنت های معمولی است. پس از انجام بررسی ها و معاینات لازم توسط متخصص ایمپلنت:
- موضع کاشت را بی حس می کنند
- پایه های مینی ایمپلنت را درون حفره های کوچکی که در بافت لثه ایجاد می کنند، کاشته می شود
- مینی ایمپلنت ها درون حفره فیکس می شوند
- اگر برش لثه به حدی باشد که نیاز به بخیه داشته باشد در این مرحله بخیه زده می شود
تفاوتی که ممکن است نسبت به مراحل Dental implant به روش معمول داشته باشیم این است که امکان دارد در همه موارد نیاز به بخیه نداشته باشیم. در فک پایین با فاصله ۵ میلی متری می توان ۴ تا مینی ایمپلنت را کاشت.
Ways of communication with the specialized dental center of Najm
Attention :
- The scientific accuracy of the above published material should be confirmed by the patient's personal consultation with Dr. Borjian.
- This article is managed and published by the site admin.