بررسی خطرات و عوارض باقی ماندن ریشه در لثه
In this article from Dr. Hossein Borjian's website The best gum surgeon in Isfahan خطرات و عوارض باقی ماندن ریشه در لثه را مورد بررسی قرار می دهیم. معمولا شکستن دندان و باقی ماندن آن در لثه یک موضوع نگران کننده می باشد. برخی از افراد ممکن است در زمان استخراج باقی مانده دندان ها دچار دلهره و وحشت شوند. علت های گوناگونی وجود دارد که موجب شکستن دندان و باقی ماندن ریشه می شود. این دلایل شامل: پوسیدگی دندان، ضربه، خطای دندانپزشک می باشد. در این حالت از جای خود بیرون می آید اما ریشه همچنان درون دهان باقی می ماند.
در برخی موارد ممکن است فرد نسبت به ریشه باقی مانده درون لثه اطلاعی نداشته باشد پس از گذشت یک مدت زمان کوتاه جای دندان بهبود پیدا می کند و لثه روی ریشه را می پوشاند. اما سوال مهمی که در این جا وجود دارد خطرناک بودن یا نبودن ریشه در لثه است که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.
پیامدهای باقی ماندن ریشه در لثه
باقی ماندن ریشه در لثه خطرناک است و پیامدهای ناگواری را به دنبال دارد. این امر موجب درد، عفونت و حساسیت می شود. در صورت بروز این اتفاق باید ریشه توسط دندان پزشک معاینه شده و خارج گردد. اغلب دندان ها به علل گوناگونی مانند عدم رشد و شکستگی در زیر لثه ها پنهان شده اند برای خارج کردن ریشه ها به جراحی نیاز است. بیرون آوردن ریشه ها در زیر لثه ها به کمک جراحان انجام می گیرد. در برخی موارد برای بیرون آوردن ریشه از لثه تنها به ایجاد یک برش کوچک نیاز است. در صورتی که ریشه در لثه به صورت پنهان باشد باید ریشه مورد نظر با استفاده از جراحی های پیچیده تر خارج شود.
دندانپزشکان برای انجام این نوع عمل جراحی از وسایل و ابزار مخصوص استفاده می کنند. برای بیرون کشیدن ریشه از لثه امکان دارد مقداری اعمال فشار نیاز باشد که ممکن است بیمار کمی ناراحتی را تحمل کند. اما بعد از بیرون آوردن ریشه مشکل حل خواهد شد. در برخی موارد که بسیار کم اتفاق می افتد امکان دارد که بخشی از ریشه در لثه باقی بماند که تکه باقی مانده پس از گذشت یک پروسه زمانی به طرف قسمت خالی دندان حرکت می کند. وجود این استخوان موجب تحریک شدن زبان و به مرور زمان موجب ایجاد عفونت در لثه نیز می گردد.
عوارض و خطرات بیرون آوردن دندان
در برخی موارد اقداماتی مانند root canal نیز برای دندان ها هیچ فایده ای ندارند و تنها راهکار برای درمان بیرون آوردن دندان از لثه است. البته امروزه خالی ماندن جای دندان هیچ گونه نگرانی ندارد زیرا با استفاده از روش هایی مانند ایمپلنت می توانید دندان را جایگزین کنید. استفاده از ایمپلنت بهترین روش جایگزین کردن دندان از دست رفته می باشد. به این دلیل که از لحاظ ظاهری به هیچ عنوان قابل تشخیص با دندان های اصلی نبوده و از نظر عملکردی نیز کاملا جای دندان طبیعی را پر می کند.
خارج کردن دندان یا ریشه باقی مانده در لثه نیز خطرات خاص خود را به دنبال دارد. یکی از متداول ترین مشکلاتی که افراد پس از خارج کردن دندان دچار آن می شوند بروز سوکت خشک می باشد. این اتفاق ممکن است برای 3 To 4 درصد از افرادی که دندان خود را خارج می کنند اتفاق بیفتد. زمانی که سوکت خشک اتفاق می افتد استخوان زیرین در فک بیمار در معرض هوا قرار می گیرد که این امر بسیار دردناک می باشد.
The Instagram page of Dr. Hossein Borjian, the best gum surgeon in Isfahan
ایجاد این عارضه موجب می شود که فرد در دهان خود بوی بد و طعم بد را احساس کند. اغلب عارضه سوکت خشک در 2 until the 3 روز پس از جراحی دندان اتفاق می افتد. این موضوع معمولا در مواقعی بروز پیدا می کند که کشیدن دندان یا ریشه باقی مانده در لثه به سختی انجام گرفته باشد. دلیل ایجاد این مشکل این است که خون در سوراخ لخته نمی شود. بنابراین خون باقی مانده در حفره دندان سریع تجزیه می شود.
استعمال سیگار در روز جراحی می تواند خطر ایجاد سوکت خشک را به میزان زیادی افزایش دهد. همچنین موجب بروز عفونت پس از بیرون آوردن دندان می شود. یکی دیگر از مواردی که پس از کشیدن دندان یا ریشه باقی مانده در لثه وجود دارد این است که فرد باید این اشکال را برطرف کنند تا درد و ناراحتی در هنگام استفاده از پروتز یا دندان مصنوعی بروز نکند. ریشه های باقی ماند در لثه برای انجام ایمپلنت خطرناک هستند و باید قبل از انجام این کار ریشه باقی مانده در لثه بیرون آورده شود.
Attention :
- The scientific accuracy of the above material should be consulted with the patient in person with Mr. Dr. Berjian, Mastership Gum and bone grafting be confirmed.
- This article was managed and published by the site admin.
Read more :
Treatment methods for tooth infection
Differences in tooth decay and discoloration
Home remedies for mouth ulcers