بررسی خوراکی های مضر برای کامپوزیت دندان
کامپوزیت دندان به اندازه لمینت مستحکم نیست. إذا لم تتبعي نظاماً غذائياً سليماً بعد إجراء الفينير المركب، فسوف يتحول لون القشرة إلى اللون الأصفر ويتعرض المركب للتلف. في هذا المقال من موقع الدكتور حسين برجيان أفضل جراح لثة في اصفهان خوراکی های مضر برای کامپوزیت دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.
چنان چه لثه شما حساس شده است تا زمانی که حساسیت آن کامل برطرف نشده است از خوردن یا نوشیدن غذاهای بسیار داغ یا سرد خودداری کنید. علاوه بر آن تقسیم کردن غذا به تکههای کوچک حساسیت شما را کاهش میدهد.
مواد غذایی ممنوع پس از اصلاح طرح لبخند با کامپوزیت
- جویدن آدامسهای حاوی شکر
- نوشیدن بیش از حد الکل
- گاز زدن غذاهای سفت، آبنبات ها یا غذاهای حاوی استخوان مانند جوجه کباب یا پای مرغ
- جویدن یخ و آبنباتهای سفت
- باز کردن کیسه های پلاستیکی، در بطری یا جویدن ناخن ها
- یخ یا هر ماده غذایی سفتی که به کامپوزیت ها فشار بیش از حدی وارد میکند.
- تافی یا هر نوع خوراکی که به دندان ها می چسبد.
- سیب، هویج و هر نوه میوه سفتی که گاز زدن آنها می تواند موجب شکستن کامپوزیت دندان شود.
- آجیل، آبنبات، نان تست و از این قبیل خوراکی هایی که موجب لب پر شدن کامپوزیت دندان می شوند.
- نان خشک، ذرت و هر نوع خوراکی دیگری که می تواند فشار زیادی به کامپوزیت دندان وارد کند.
- انواع خوراکی ها و نوشیدنی های رنگی مانند قهوه، چای، شراب قرمز، سس قرمز، توت فرنگی، بلوبری و زردچوبه یا زعفران که موجب زرد شدن ونیر های کامپوزیت می شود.
اگر عادت دارید در طول روز غذاهای سفت مانند یخ بجوید و این عادت را ترک نکنید، با گذشت زمان تمام کامپوزیتهای شما نیاز به ترمیم پیدا میکند. درصورتی که از قشرة مركب به خوبی مراقبت کنید بین ۵ تا ۷ سال ماندگاری خواهد داشت اما چنانچه به دستورالعملهای گفته شده توجه نکنید کامپوزیت بیشتر از دو سال دوام نخواهد آورد.
صفحة انستغرام للدكتور حسين بورجيان أفضل جراح لثة في اصفهان
بر خلاف لمینت، کامپوزیت بر اثر مصرف خوراکی و نوشیدنیهای رنگی زرد میشود. از خوردن و نوشیدن مواد غذایی که اسید زیادی دارند مانند: لیمو ترش؛ گوجه؛ سس قرمز و الکل زیاد خودداری کنید زیرا این خوراکیها پیوند بین کامپوزیت و مینای دندان را از بین میرود. در صورت از بین رفتن پیوند بین کامپوزیت و مینای دندان، ونیر به تدریج زرد میشود و از روی دندان میافتد. کشیدن سیگار و مصرف تنباکو نیز موجب زرد شدن رنگ کامپوزیت می شود. نوشیدنیهای الکلی مواد سطحی روی کامپوزیت را به تدریج در خود حل میکنند و از بین میبرند. مصرف این نوشیدنیها باعث کاهش استحکام کامپوزیت و زرد شدن آن میشود. علاوه بر نوشیدنی های الکلی مصرف زیاد نوشیدنیهای زیر نیز موجب زرد شدن رنگ کامپوزیت میشود:
- قهوة
- شاي
- شراب قرمز
عوارض رعایت نکردن رژیم غذایی بعد از کامپوزیت
بعد از نصب ونیر کامپوزیت باید احتیاطهای لازم را هنگام خوردن غذا و نوشیدنی داشته باشید تا ماندگاری آن از بین نرود. چنان رژیم غذایی مناسبی نداشته باشید باندینگ بین کامپوزیت و مینای دندان از بین می رود و کامپوزیت دچار آسیبهای زیر میشود:
- ترک خوردن یا لبپر شدن کامپوزیت
- شکستن کامپوزیت یا افتادن آن از روی دندانها
- زرد شدن کامپوزیت در اثر خورده شدن باندینگ و پوشش دندان توسط مواد اسیدی
انتباه :
- يجب استشارة الدقة العلمية للمواد المذكورة أعلاه مع المريض شخصيًا مع السيد الدكتور برجيان، الماجستير ترقيع اللثة والعظام تأكيد.
- تمت إدارة هذه المقالة ونشرها من قبل مسؤول الموقع.
اقرأ أكثر :
مقارنة التطبيقات المركبة وتبييض الأسنان
طرق الوقاية من مضاعفات تبييض الأسنان