بررسی عوامل ایجاد پریودنتال
پریودنتال نام علمی است که به بیماری لثه ها اطلاق می شود. This disease is in the form of an infection and targets the soft tissue of the gums. با توجه به این که بیماری لثه نوعی بیماری پیش رونده محسوب می شود در صورتی که به آن رسیدگی نشود و مورد بی توجهی قرار بگیرد می تواند به استخوان فک رسیده و باعث لق شدن دندان ها نیز بشود. In this article from Dr. Hossein Borjian's website The best dentist in Isfahan عوامل ایجاد پریودنتال را مورد بررسی قرار می دهیم. برخلاف تصور افراد بیماری های پریودنتال شایع تر از چیزی است که فکر می کنید. این بیماری در وهله اول به علت بهداشت نامناسب دندان ها ایجاد می شود.
علت ایجاد بیماری لثه
همانطور که قبلا اشاره کردیم این بیماری با عناوین مختلفی مانند پریودنتیت یا بیماری پریودنتال، بیماری لثه ها شناخته می شود. همه این عناوین به یک مسئله اشاره دارد. همانطور که می دانید دهان انسان ها محل باکتری های زیادی است. بعضی از این باکتری ها درون انواع نوشیدنی، غذاها و …. وجود دارد که مصرف آن به مرور زمان باعث ایجاد پلاک هایی بر روی لثه ها می شود. این پلاک ها به صورت بافت نرم است که به رنگ زرد یا بی رنگ می باشد. این پلاک ها بر اثر ترکیب بزاق دهان، باکتری ها و ذرات غذا به وجود می آیند.
قسمت هایی از دهان که باکتری ها برای تجمع پلاک ها انتخاب می کنند به عنوان محل مناسبی برای زندگی باکتری ها به شمار می رود از این رو در این بخش ها رشد کرده و باعث می شوند که لثه افراد دچار بیماری شود.
در واقع عامل gum disease باکتری ها یا همان سمومی هستند که در قالب پلاک ها به لثه های فرد حمله می کنند. این باکتری ها به سرعت راه خود را در امتداد لثه ها باز می کنند و با سرعت زیادی رشد می کنند و منجر به عفونت باکتریایی می شوند. زمانی که باکتری ها پیشرفت می کنند و به نقاط عمیق تر بافت ها می رسند موجب می شوند که لثه هایی که میان دندان ها قرار گرفته اند دچار درد و التهاب شوند.
ایجاد این التهاب ها در واقع پاسخ طبیعی بدن به بیماری است. لثه ها برای خلاصی از دست باکتری ها ملتهب می شوند تا از شر پلاک ها خلاص شوند. عدم توجه به این بیماری باعث می شود که بافت استخوان فک به مرور دچار تحلیل شود و در ادامه منجر به لق شدن دندان ها می شود.
علل بروز بیماری لثه
همانطور که قبلا اشاره کردیم مهمترین دلیل بیماری پریودنتال تجمع پلاک ها است. پلاک ها دارای باکتری های مختلفی هستند که به صورت بالقوه برای لثه ها ضرر دارند. به همین دلیل است که افراد بی توجه به رعایت بهداشت دهان و دندان بیشتر به این بیماری ها مبتلا می شوند. در بعضی افراد نیز این بیماری به دلیل تغییر نحوه واکنش سیستم ایمنی بدن و ژن ها به باکتری ها به وجود می آید. دلایل دیگری برای ایجاد این بیماری وجود دارد که به اختصار برخی از آن ها را مورد بررسی قرار داده ایم.
Stress:
استرس فیزیولوژیکی باعث میشود بدن برخی هورمونهای التهابی آزاد کند که میتوانند باعث بروز بیماریهای لثه یا بدتر شدن آنها شوند.
Genetic factors:
این عوامل باعث میشوند برخی افراد بیش از دیگران مستعد ابتلا به بیماریهای لثه شوند.
diet:
سوءتغذیه یکی از عوامل خطرزا برای بیماریهای لثه است.
The Instagram page of Dr. Hossein Borjian, the best dentist in Isfahan
تغییرات هورمونی خانمها:
زنان بیشتر در معرض بیماریهای لثه قرار دارند. التهاب لثه ناشی از تغییرات هورمونی، در برخی نوجوانان، برخی زنان باردار و گاهی اوقات نیز به عنوان یکی از عوارض جانبی داروهای جلوگیری از بارداری رخ میدهد.
diseases:
بیماریهایی مانند دیابت و ایدز و داروهای مورد استفاده برای درمان برخی از بیماریها
Age:
پریودنتیت عموماً با بالا رفتن سن بروز کرده و بیشتر بعد از 35 سالگی رخ میدهد.
smoking:
سیگار کشیدن، حتی بدون بیماری لثه نیز میتواند علل تحلیل لثه و از دست رفتن استخوان شود.
اعتیاد:
اعتیاد طولانی مدت باعث تخریب لثهها و دندانها میشود.
Attention :
- The scientific accuracy of the above material should be consulted with the patient in person with Mr. Dr. Berjian, Mastership Gum and bone grafting be confirmed.
- This article was managed and published by the site admin.
Read more :
Causes and treatment of shark teeth in children
Types of implants for missing teeth
The possibility of tooth regrowth in the future