بررسی عوامل بوی بد دهان پس از نصب کامپوزیت
در بین روش های لمینت دندان، افرادی که کامپوزیت می کنند بیشتر دچار بوی بد دهان می شوند. Dans cet article du site du Dr Hossein Borjian Le meilleur dentiste d'Ispahan عوامل بوی بد دهان پس از نصب کامپوزیت را مورد بررسی قرار می دهیم.
عدم تطابق کامپوزیت با لبه دندان و رعایت نکردن استاندارد های خاص
اگر ونیر کامپوزیت تطابق خوبی با لبه دندان نداشته باشد و بین کامپوزیت و دندان فاصله وجود داشته باشد نفوذ پلاک میکروبی و خرده های غذا باعث مشکلاتی مانند پوسیدگی و بوی بد دهان می شود. اگر نصب کامپوزیت بر روی دندان ها با دقت زیاد انجام شود، باکتری نفوذ نکرده و دندان پوسیده نمی شود. دندانپزشک هنگام نصب لمینت باید دقت کند فاصله لثه با لمینت زیاد نباشد.
از دیگر استانداردهایی که هنگام نصب ونیر باید حتما به آن توجه شود تراشیدن دندان برای کاشت کامپوزیت است. در حالت استاندارد دندان را برای کاشت کامپوزیت باید حدود سه دهم میلیمتر تراشید. تراشیدن بیش از حد دندان منجر به از بین رفتن مینای دندان، پوسیدگی دندان و بوی بد دهان می شود.
نوع ونیر کامپوزیت
نوع کامپوزیتی که انتخاب می کنید در ظاهر و کیفیت آن تأثیر زیادی دارد. ونیر کامپوزیت دارای یک بیس رزینی است که داخل آن ذرات گلاس وجود دارد. بر اساس ذرات گلاس ونیرکامپوزیت به دسته های مختلفی مانند: ماکروفیل، میدیفیل، میکروفیل، نانو فیل تقسیم می شوند. سایز ذرات گلاس در کامپوزیت ها متفاوت است. هر چه سایز ذرات فیلر کوچک تر باشد سطح کامپوزیت براق تر و صاف تر خواهد بود و رنگ پذیری کمتری دارد. علاوه بر این بهتر پالیش می شود. سایز ذرات در کامپوزیت میکروفیل حدود ۱. تا ۰۱. میکرون و در کامپوزیت نانو فیل سایز ذرات در حد نانو است به همین خاطر بهترین نوع ونیر، کامپوزیت میکروفیل یا نانوفیل است.
اکثر افراد که قصد انجام کامپوزیت دارند فکر می کنند سفید بودن کامپوزیت منجر به مصنوعی به نظر رسیدن آن می شود در صورتی که این تصور اشتباه است. علت مصنوعی دیده شدن دندان ها، رنگ مات و عبور نور کم از ضخامت کامپوزیت است. اگر قصد دارید پس از نصب ونیر دندان هایتان طبیعی به نظر برسد باید کامپوزیت شفافی انتخاب کنید که عبور نور خوبی داشته باشد. امروزه در شرایط تحریم مواد تقلبی در بازار زیاد است به همین خاطر دندانپزشک ها باید بتوانند جنس تقلبی را از اصل تشخیص دهند و از شرکت های معتبر خرید کنند.
Non-respect de l'hygiène bucco-dentaire
معمولا یکی از علت های مهم بد بو شدن دهان، رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان است. اگر پس از گذاشتن کامپوزیت بهداشت دهان و دندان تان را رعایت نکنید قطعا دچار پوسیدگی دندان و بوی بد دهان می شوید. پس از نصب ونیر مثل سابق مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید.
مصرف دخانیات
مصرف دخانیات باعث خرابی دندان و بوی بد دهان می شود. معمولا افراد سیگاری بیشتر دچار پوسیدگی دندان و بوی بد دهان می شوند.
خوردن خوراکی های خاص
خوردن بعضی خوراکی های خاص مانند پیاز و سیر باعث بد بو شدن دهان می شود. علاوه بر خوراکی های نام برده شده گیر کردن گوشت بین دندان ها نیز منجر به بد بو شدن دهان می شود. برای پیشگیری از بو گرفتن دهانتان مرتب از مسواک، نخ دندان و دهانشویه استفاده کنید. برای خلاص شدن از شر بوی تند بعضی از خوراکی ها بهتر است از دهانشویه های آنتی باکتریال مناسب برای از بین بردن باکتری ها استفاده کنید.
maladie des gencives
یکی دیگر از دلایل بد بو شدن دهان، بیماری های لثه مانند بیماری پریودنتال است. بیماری های لثه باعث می شوند پلاک ها اطراف لمینت دندان شکل بگیرند. این باکتری ها لثه را ملتهب کرده و موجب تشکیل توکسین می شوند. اگر التهاب لثه ادامه پیدا کند احتمالا لثه، استخوان فک و لمینت های سرامیکی آسیب می بینند. بیماری پریودنتال در صورت عدم درمان به سایر نواحی لثه سرایت کرده و منجر به بوی بد دهان می شود. از علائم بیماری لثه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- لثه های قرمز و متورم
- خون ریزی لثه
- دندان های لق و حساس
علاوه بر بیماری های خاص لثه برخی بیماری های خاص دیگر مانند: عفونت ریه، رفلاکس معده، دیابت و مشکلات کبد و کلیه نیز موجب بوی بد دهان می شود. ممکن است شخصی که لمینت سرامیکی یا کامپوزیت نصب می کند از داشتن این بیماری ها بی اطلاع باشد و به اشتباه فکر کند بوی بد دهانش ناشی از نصب ونیر است.
مصرف داروهای خاص
برخی داروها دهان را خشک کرده و موجب بوی بد دهان می شود. برای رفع این مشکل می توانید از مرطوب کننده های دهان یا دهان شویه های مناسب استفاده کنید.
La page Instagram du Dr Hossein Borjian, le meilleur dentiste d'Ispahan
لق شدن روکش
فشار زیاد به روکش کامپوزیت باعث لق شدن روکش می شود. علاوه بر فشار اگر دندانپزشک هنگام اتصال روکش به دندان از چسب کافی استفاده نکند احتمال لق شدن روکش وجود دارد. اگر به هر دلیلی احساس کردید روکش دندان تان لق شده است. حتما قبل از نفوذ باکتری ها به داخل روکش به کلینیک دندانپزشک خود مراجعه کنید تا روکش را ترمیم کند.
پیشگیری از بوی بد دهان پس از نصب کامپوزیت
برای پیشگیری از بد بو شدن دهان توصیه می شود راهکارهای زیر را امتحان کنید:
- پس از نصب کامپوزیت آب زیاد بنوشید. آب محیط دهان شما را مرطوب نگه می دارد و از مبتلا شدن به بیماری های دهان خشک پیشگیری می کند.
- ترجیحا آدامس های بدون شکر بجوید. آدامس هایی که حاوی زایلیتول هستند بهترین گزینه هستند.
- از آب نبات های نعنایی زیاد استفاده کنید. این آب نبات ها منجر به رفع باکتری ها، ذرات غذا از لثه و میان لمینت های شما می شود.
- پس از نصب ونیر از دندانپزشک بخواهید برایتان دهانشویه ای مناسب با شرایط دندان تان تجویز کند. هانشویه های آنتی سپتیک می تواند جلوی رشد باکتری ها در دهان را بگیرند.
برای این که پس از نصب ونیر دچار بوی بد دهان نشوید باید حتما عادت های غلط و سبک زندگی ناسالم را کنار بگذارید. پس از نصب ونیر هر ۶ ماه یکبار به کلینیک دندانپزشک خود مراجعه کنید تا شرایط دندان های زیر ونیر را بررسی کند.
Attention :
- L'exactitude scientifique du matériel ci-dessus doit être consultée avec le patient en personne avec M. Dr Berjian, Mastership Greffe de gencive et d'os Être confirmé.
- Cet article a été géré et publié par l'administrateur du site.
Lire la suite :
Méthodes de traitement des infections des dents de sagesse
نکاتی برای انتخاب مسواک مخصوص کامپوزیت