دلایل سفت شدن عضلات فک و صورت

سفت شدن عضلات فک و صورت | Le meilleur dentiste d'Ispahan - le meilleur chirurgien des gencives d'Ispahan - le meilleur dentiste cosmétique d'Ispahan | Dr Hossein Borjian

دلیل سفت شدن عضلات فک و صورت چیست؟

سفت شدن عضلات صورت می‌توانند ساده‌ترین فعالیت‌های روزانه از جمله جویدن غذا یا صحبت کردن را مختل کنند. همچنین قرارگرفتن در شرایطی که فک بیمار سفت شود می‌تواند تجربه بسیار دردناکی را برای او رقم بزند. در این مطلب علت های مختلف سفت شدن عضلات فک و صورت را بیان کرده و برای بهتر مدیریت کردن شرایط در زمان این التهاب، بهترین راهکارها از جمله مداخلات پزشکی و روش‌های ساده درمان خانگی را معرفی می‌کنیم.

چرا عضلات فک و صورت سفت می‌شوند؟

سفت شدن عضلات صورت و فک می‌تواند به‌دلیل عادت‌های نادرست زندگی یا مشکلات پزشکی ایجاد شوند. در ادامه تعدادی از این عادات نادرست و مشکلات پزشکی را نام می‌بریم.

  • استرس و اضطراب

اگر از آن دسته افرادی هستید که به‌خاطر قرارگرفتن در شرایط نامساعد دچار استرس یا اضطراب زیادی می‌شوید، باید بدانید که استرس شما می‌تواند باعث سفت شدن عضلات صورت و فک‌تان ‌شود. سفت شدن عضلات همیشه یکی از عوارض جانبی استرس است. اگر در زمان‌هایی که فشار روانی و استرس زیادی را تجربه می‌کنید فک خود را فشار می‌دهید، بیشتر از قبل مستعد سفت شدن عضلات فک و صورت هستید.

  • اختلال در مفصل گیجگاهی فکی

وجود این اختلال در مفصل گیجگاهی (ATM) باعث سفت شدن عضلات فک و صورت می‌شود. اما اگر شما هم به این اختلال دچار هستید زیاد نگران نباشید، چرا که تعداد بسیار زیادی از افراد در سراسر دنیا از همین مشکل رنج می‌برند. اختلال در مفصل گیجگاهی فکی یا TMD شامل سه دسته می‌شود از جمله:

  1. دردهای عضلانی در فک
  2. مشکل در غضروف یا استخوان فک
  3. وجود آرتریت در مفصل فک

بدون توجه به علت‌های زمینه‌ای برای دچار شدن به این بیماری، باید آگاه باشید که داشتن هرکدام از انواع TMD می‌تواند باعث سفت شدن عضلات فک و صورت شود.

  • Grincement de dents

افراد زیادی معمولا در حالت خواب دندان‌های خود را با شدت به یکدیگر فشار می‌دهند. حتی بسیاری از این افراد تا زمانی که به مشکلی مانند سفت شدن عضلات فک ‌نخورند، متوجه این عادت بسیار مخرب خود نیستند. البته این اتفاق می‌تواند در بیداری و با هوشیاری فرد هم اتفاق بیفتد. متاسفانه دندان‌قروچه هم از علت‌های ایجاد سفت شدن شدن فک و صورت است اما به‌جز نقش داشتن در سفت شدن عضلات صورت می‌تواند باعث مشکلات دیگری هم از جمله موارد زیر شود:

  1. خورد شدن و شکستن دندان‌ها به‌دلیل فشار زیاد
  2. حساس شدن دندان‌ها
  3. قفل شدن فک
  4. ایجاد دردهای عضلانی در فک
  5. Mal de tête
  6. دررفتن استخوان فک
  7. صاف شدن دندان‌ها
  8. آسیب دیدن زبان در اثر برخورد به دندان‌ها
  9. آسیب دیدن داخل گونه‌ها و دهان
  • کزاز

کزاز یک بیماری باکتریایی است که توسط کلستریدیوم تتانی ایجاد می‌شود. معمولا افراد در فضای باز و طبیعت به این بیماری مبتلا می‌شوند. سفت شدن عضلات صورت و فک می‌تواند یکی از علائم ابتدا به کزاز باشد. از دیگر علائم این بیماری می‌توان موارد زیر را نام برد:

  1. Alors
  2. عرق کردن زیاد
  3. ناتوانی و مشکل در بلعیدن غذا
  4. Crampes musculaires
  5. Mal de tête
  6. تغییر در فشار خون
  7. تغییر در ضربان قلب
  8. convulsions

کزاز می‌تواند بیماری‌های جدی دیگری را از جمله ذات الریه یا لخته شدن خون برای فرد به وجود بیاورد. به همین علت انجام واکسیناسیون این بیماری و تکرار آن در فواصل منظم اهمیت زیادی دارد.

سفت شدن عضلات فک و صورت | Le meilleur dentiste d'Ispahan - le meilleur chirurgien des gencives d'Ispahan - le meilleur dentiste cosmétique d'Ispahan | Dr Hossein Borjian

Voir la page Instagram officielle du Dr Hossein Borjian.

  • روماتیسم مفصلی

آرتریت روماتوئید که به آن RA هم می‌گویند، یک نوع از اختلالات خودایمنی است. یعنی اینکه سیستم ایمنی افراد مبتلا به این بیماری، مفاصل را دشمن بدن تلقی کرده و به‌عنوان یک عامل خارجی برای بدن به آن حمله می‌کند. در این بیماری بافت‌های مفصلی به‌مرور توسط سیستم ایمنی آسیب دیده و از بین می‌روند. التهاب در این بیماری سراسر مفاصل بدن را درگیر می‌کند و بی شک عضلات فک و صورت هم از این قاعده مستثنا نیستند. 90 درصد افرادی که به روماتیسم مفصلی مبتلا هستند، اختلالات TMD را هم تجربه می‌کنند.

  • آرتروز

مبتلا شدن به آرتروز فک باعث می‌شود که بالشتک‌های بین مفاصل آسیب ببینند و به‌مرور از بین بروند. برخلاف بیماری قبل که آرتریت روماتوئید بود و به‌صورت همزمان به عضلات یکسان در دو طرف بدن حمله می‌کرد، آرتروز می‌تواند چندین عضلات کاملا نامرتبط در بدن را به‌صورت همزمان درگیر کند. در صورتی که سفت شدن عضلات فک و صورت شما ناشی از آرتروز باشد، می‌توانید این اسپاسم‌های عضلانی را در یک یا هر دو طرف صورت خود احساس کنید. سایر علائم ابتدا به آرتروز به شرح زیر هستند:

  1. مشکل و وجود درد در زمان باز کردن دهان
  2. دردناک بودن حرکت فک به‌سمت دیگر
  3. درد در گوش‌ها
  4. Mal de tête
  5. دردناک بودن جویدن آدامس در سمت آسیب دیده فک
  • جویدن بیش از حد

جویدن بیش از حد یکی از عادت‌های ناسالمی است که در بعضی افراد باعث سفت شدن عضلات فک و صورت می‌شود. اگر برای ساعت‌های طولانی به جویدن آدامس یا آبنبات‌های چسبناک بپردازید، ممکن است به‌صورت موقتی سفت شدن عضلات فک و صورت را احساس کنید. در واقع به‌دلیل فشار زیاد به عضلات فک، این ماهیچه‌ها دچار آسیب و زخم می‌شوند. البته جای نگرانی در این زمینه وجود ندارد چرا که بعد از چندین روز فک شما به‌حالت اول خود باز می‌گردد.

Liens utiles: Le meilleur dentiste d'Ispahan _ Le meilleur chirurgien des gencives à Ispahan Le meilleur dentiste cosmétique à Ispahan

Le meilleur dentiste d'Ispahan dans la clinique 24 _ Traitement des maladies de la bouche, de la mâchoire et du visage en clinique 24 _ Maladie des gencives à la clinique 24

Le meilleur dentiste à Ispahan chez Dr. Of _ Le meilleur chirurgien des gencives à Ispahan chez Dr. Of _ Le meilleur dentiste cosmétique à Ispahan chez Doctor Of

Moyens de communication avec le centre dentaire spécialisé de Najm

Voir la page Instagram officielle du Dr Hossein Borjian.


Contenu suggéré par le Dr Hossein Borjian (Le meilleur dentiste d'IspahanLe meilleur chirurgien des gencives à IspahanLe meilleur dentiste cosmétique à Ispahan):

Que savez-vous de la greffe osseuse dentaire ?

Qu’est-ce que la greffe osseuse dentaire ?

Types de prothèses dentaires (2)

Que savez-vous des ponts dentaires ?

Laisse un commentaire

09335810446

Pour un rendez-vous dentaire (Interne 4)

Adresse: Ispahan, intersection Hakim Nizami

À côté de Bush, communauté Najm, 2ème étage

Canal appareil dentaire

Chirurgie des gencives avec laser et implant

H.borjian@yahoo.com

envoyer un mail
Erreur: Le contenu est protégé !!
Avez-vous des questions? Chatter sur WhatsApp