ارتودنسی ژله ای چه مزایا و معایبی دارد؟
مزایای ارتودنسی ژله ای
- مدت زمان درمان در ارتودنسی ژله ای در مقایسه با روشهای دیگر، بسیار کمتر است.
- پلاکها در ارتودنسی ژله ای متحرک هستند و بیمار میتواند پلاکها را در هنگام غذا خوردن و مسواک زدن از دهان خود خارج کند؛ به همین خاطر، محدودیتهای ارتودنسی ثابت را ندارد.
- حرکت دندانها در ارتودنسی ژله ای باعث لق شدن آنها نمیشود و اعمال نیرو و فشار بر روی دندان نیز به آرامی انجام میشود.
- این پلاکها نامرئی، شفاف و بی رنگ هستند و دیگر نشانی از سیم و بریس در این مدل ارتودنسی به چشم نمیخورد و به دلیل غیرقابل مشاهده بودن، کسی متوجه ارتودنسی نمیشود.
- از آنجاییکه در ساخت این پلاکها هیچ سیم یا براکتی به کار نرفته است، در جلسات منظم و دورهای نیاز به صرف زمان زیاد برای چکاپ نیست.
- با این روش ارتودنسی، دیگر نیازی به مراجعه زیاد به مطب متخصص ارتودنسی نمیباشد و میتوان در فواصل بلندمدتتری، مثلا هر شش هفته یکبار به مطب پزشک مراجعه کرد.
- عدم احساس درد زیاد یکی دیگر از مزایای استفاده از این ارتودنسی است. برخلاف ارتودنسی سنتی که براکت و بریس و سایر اجزاء ارتودنسی، سبب ایجاد زخم و درد در دهان می شوند؛ انجام ارتودنسی ژله ای به خاطر ویژگیهای منحصر به فردی که دارد، مانع از این آسیبها میشود و فرد به راحتی میتواند دوره درمان را سپری کند.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان
معایب ارتودنسی ژله ای کدام اند؟
ارتودنسی ژله ای، علاوه بر مزایای فراوانی که برای شما به همراه دارد، بی عیب و نقص نیست و دارای معایبی نیز میباشد که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هزینه زیاد
- استفاده مداوم از آن در بیشتر ساعات شبانهروز
- پلاکهای شفاف در این ارتودنسی باید حدود ۲۰ الی ۲۲ ساعت در شبانهروز روی دندانها قرار داده شوند.
- حضور این پلاک ها در دهان، میتواند در ابتدا آزاردهنده باشد و مدت زمان زیادی طول بکشد تا شما به وجود این پلاکها عادت کنید.
- احتمال گم شدن و آسیب دیدن پلاکها بسیار زیاد است.
مطالعه بیشتر :
جرمگیری زیر لثه ای در فازهای ارتودنسی