انواع روش های ارتودنسی متحرک

انواع روش های ارتودنسی متحرک | بهترین دندانپزشک اصفهان

آشنایی با انواع روش های ارتودنسی متحرک

در این مطلب از سایت دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان شما را با انواع روش های ارتودنسی متحرک آشنا میکنیم. تا پایان این مطلب همراه ما باشید. دو نوع اصلی دستگاههای ارتودنسی متحرک عبارتند از الاینر ها و ریتینرها.

۱. الاینر یا اینویزالاین

الاینر (اینویزالاین) یک پلاک از جنس ترموپلاستیک است. که بی رنگ بوده و هنگامی که در تماس با دندان ها قرار می گیرد کسی متوجه آن نمی شود. الاینر برای حرکت دندان ها و مرتب کردن آنها طراحی می شود. متخصص ارتودنسی با توجه به وضعیت دندان هایتان، تعداد مشخصی الاینر برای تان طراحی می کند تا آنها را به نوبت استفاده کنید. و هر دو هفته یک بار الاینر جدید را جایگزین قبلی کنید.

۲. ریتینر یا تثبیت کننده ارتودنسی

ریتینر یا تثبیت کننده ارتودنسی وسیله‌ ای است که بعد از تمام شدن طول دوره درمان ارتودنسی با براکت یا الاینر استفاده می شود. در این زمان که به لبخندی ایده ‌آل دست یافته اید، تثبیت کننده دندان های تان را همان جا ثابت نگه می دارد.

مطلب پیشنهادی : التهاب لثه در بارداری

علت نیاز به ریتینر این است که دندان ها تا مدتی بعد از درمان ارتودنسی پتانسیل حرکت و به خصوص برگشتن به موقعیت قبلی را دارند. به همین علت تا مدتی (گاهی اوقات برای همیشه) باید از تثبیت کننده ارتودنسی استفاده شود تا دستاوردهای درمان ارتودنسی حفظ شود. طول مدت استفاده از این وسیله ارتودنسی را دکتر برایتان مشخص می کند.

مزایا ارتودنسی متحرک

  • تمیز کردن وسیله ارتودنسی متحرک نیز ساده است. فقط کافیست این وسیله را از دهان در بیاورید و با مسواک آن را زیر شیر آب تمیز کنید.
  • احتمال پوسیدگی دندان و عفونت لثه کمتر است چون به راحتی می توانید دندانها و وسیله ارتودنسی را تمیز کنید.
  • برخلاف ارتودنسی ثابت، در دندان ها لکه های سفید ایجاد نمی شود. در ارتودنسی ثابت در محل چسباندن براکت یا بند، ممکن است به دلیل تمیز نشدن کامل دندان ها، در بخش هایی از دندان پلاک و باکتری جمع شده و در نتیجه در اثر فعالیت باکتری ها دندان مواد معدنی خود را از دست بدهد. در این مناطق لکه های سفید در دندان ایجاد می شود که ماندگار است.

مراحل انجام ارتودنسی متحرک و نکات مراقبتی | بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان

  • هر زمانی که ضرورت داشته باشد می توانید وسیله ارتودنسی را از دهانتان در بیاورید.
  • هنگام غذا خوردن می‌توانید دستگاه ارتودنسی غیر ثابت را از دهان در بیاورید و هر چیزی که می خواهید بخورید در حالی که در ارتودنسی ثابت باید خوردن برخی مواد غذایی و خوراکی ها را کنار بگذارید چون ممکن است باعث صدمه دیدن وسیله ارتودنسی شود.
  • اگر از الاینر به جای براکت استفاده می کنید. از مزیت نامرئی بودن آن و در نتیجه عدم تاثیر ارتودنسی بر زیبایی لبخند بهره می برید.
  • مسواک زدن راحت است چون پلاک را از دهان در می آورید و همانند همیشه مسواک می زنید در حالی که با ارتودنسی ثابت، مسواک زدن سخت است چون باید مراقب فضای بین دندانها و سیم و قطعات وسیله ارتودنسی که به دندان ها چسبیده است باشید.

صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان

معایب ارتودنسی متحرک

اگر چه ارتودنسی متحرک یا غیر ثابت مزیت های قابل توجهی دارد اما نباید از معایب آن چشم پوشید.

  • زمانی که الاینر در دهانتان قرار دارد نباید هیچ چیزی بخورید. تنها چیزی که می توانید مصرف کنید آب آشامیدنی است. جویدن با الاینر باعث خراب شدن آن می شود.
  • در مورد پلاکهای شفاف اگر مراقب نباشید و نوشیدنی هایی بخورید که رنگی هستند، پلاک بدرنگ و کدر می شود.
  • باید حواستان باشد همیشه به جز مواقع غذا خوردن و مسواک زدن تا حد ممکن (۲۲ساعت در روز) پلاک ارتودنسی در دهان تان باشد. اگر دائماً فراموش کنید آن را در دهان بگذارید یا از این کار سر باز بزنید نه تنها نتیجه ای در درمان تان حاصل نمی شود. بلکه ممکن است وضعیت دندان های تان را بدتر کنید. اگر فکر می کنید ممکن است الاینر را دائما فراموش کنید. و نتوانید به استفاده از وسیله ارتودنسی متحرک متعهد باشید بهتر است از ارتودنسی ثابت بهره ببرید.
  • هنگامی که پلاک را از دهان در می آورید باید حواستان باشد آن را بشویید. و فقط در جعبه مخصوص خود بگذارید. در غیر این صورت احتمال زیادی دارد که آن را گم کنید یا جا بگذارید.

طول درمان ارتودنسی متحرک چقدر است؟

طول مدت درمان بستگی زیادی به وضعیت دندانهای تان دارد. در مورد ریتینر اگر درمان ارتودنسی پیچیده ای داشتید یا دندان ها فاصله زیادی را حرکت کردند. احتمال برگشت دندان ها بیشتر است. در نتیجه معمولاً مدت زمان بیشتری باید ریتینر استفاده کنید. در مورد الاینر نیز طول دوره درمان بستگی به وضعیت دندان‌ها دارد. معمولاً برای صاف و مرتب کردن همه دندان ها یک تا دو سال زمان لازم است.

راه های ارتباطی با مرکز تخصصی دندانپزشکی نجم

توجه :

  • صحت علمی مطلب منتشر شده فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان تایید گردد.
  • این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شده است.

دیدگاه خود را بنویسید

09335810446

جهت نوبت دندانپزشکی (داخلی 4)

آدرس: اصفهان، چهارراه حکیم نظامی

جنب بوش، مجتمع نجم، ط2

کانال آپارات دندانپزشکی

جراحی لثه با لیزر و ایمپلنت

H.borjian@yahoo.com

ارسال ایمیل
سوالی دارید? چت در واتساپ