بررسی بوی بد دهان بعد از کامپوزیت دندان
بسیاری از افراد وقتی برای اولین بار برای کامپوزیت به دندانپزشک مراجعه می کنند این سوال را دارند که آیا کامپوزیت باعث بروز بوی بد دهان می شود؟ یکی از مهم ترین دلایل بوی بد دهان بعد از کامپوزیت، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است. انتخاب مواد کامپوزیت با کیفیت از بوی بد دهان پس از مونتاژ جلوگیری می کند. در این مقاله از سایت دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان بوی بد دهان بعد از کامپوزیت دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.
کامپوزیت لایه بسیار نازکی است که روی سطح جلویی دندان قرار می گیرد تا عیوب دندانی مانند زردی، پر شدن لب، شکستگی های جزئی، فضای بین دندانی کوچک و ناهماهنگی جزئی دندان را اصلاح کند.
علل بوی بد دهان بعد از کامپوزیت
یکی از روش های زیبایی و سفید شدن دندان ها استفاده از ونیر کامپوزیت است. اما گاهی اوقات، بوی بد دهان پس از کامپوزیت باعث می شود افراد در استفاده از این روش تردید کنند. در روش های دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی، کسانی که از لمینت های کامپوزیت استفاده می کنند بیشتر در معرض بوی بد دهان هستند.
ناسازگاری کامپوزیت با حاشیه دندان
در برخی موارد پس از نصب کامپوزیت ها بوی نامطبوعی به وجود می آید؛ زیرا در نصب کامپوزیت های دندانی استانداردهای خاصی رعایت نمی شود. اگر کامپوزیت با لبه دندان مطابقت نداشته باشد، یک فاصله بین دندان و کامپوزیت ایجاد می شود. پوسیدگی دندان و بوی بد دهان زمانی رخ می دهد که بقایای غذا یا پلاک میکروبی وارد فضای ایجاد شده شود.
نوع مواد ترکیبی عامل مهمی در جلوگیری از بوی بد دهان بعد از کامپوزیت
علاوه بر زیبایی ظاهری دندان، کیفیت مواد کامپوزیت بر احتمال بوی بد دهان بعد از کامپوزیت تاثیر می گذارد. لمینت کامپوزیت بر اساس مواد رزینی با ذرات شیشه ساخته می شود. بر این اساس ذرات شیشه به چهار گروه نانو پرکننده، میکروفیلینگ، میان پرکننده و ماکرو فیلینگ تقسیم می شوند.
عدم رعایت بهداشت مناسب دهان و دندان
یکی از مهم ترین دلایل بوی بد دهان بعد از کامپوزیت، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است. پس از نصب کامپوزیت باید با دقت و توجه بیشتری از نخ دندان و مسواک زدن دندان های خود استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که عدم مراقبت از دهان و دندان علاوه بر بوی بد دهان باعث پوسیدگی دندان می شود.
تاثیر بیماری ها و عفونت های لثه که بر ایجاد بوی بد دهان بعد از کامپوزیت
پریودنتیت یکی از عواملی است که باعث ایجاد بوی بد دهان بعد از کامپوزیت می شود. بیماری لثه محیط را برای تشکیل پلاک میکروبی در اطراف کامپوزیت ها بالا می برد. باکتری ها التهاب لثه و تولید سم را افزایش می دهند. اگر درمان التهاب لثه به موقع انجام نشود، آسیب به لثه، استخوان فک و کامپوزیت رخ می دهد. عدم درمان بیماری لثه می تواند منجر به بوی بد دهان بعد از کامپوزیت شود. سایر علائم بیماری لثه شامل خونریزی از دهان، تورم و قرمزی در دهان و لق شدن دندان ها است.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان
سایر عوامل موثر بر بوی بد دهان بعد از کامپوزیت
برخی بیماری ها مانند رفلاکس معده، عفونت های ریوی، اختلالات کبدی، مشکلات کلیوی و دیابت می توانند باعث بوی بد دهان بعد از کامپوزیت شوند. برخی افراد بر این باورند که بوی بد دهان با نصب کامپوزیت همراه است و از بیماری های ذکر شده آگاهی ندارند. برای تشخیص علت بوی بد دهان باید به دندانپزشک متخصص مراجعه کرد.
سیگار کشیدن:
افراد سیگاری پس از کامپوزیت در معرض خطر پوسیدگی و بوی بد دهان هستند.
خوردن برخی غذاها:
بوی بد دهان گاهی با خوردن غذاهایی مانند سیر و پیاز همراه است. همچنین بافت بین دندان ها می تواند باعث بوی بد دهان شود. رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده از دهانشویه می تواند باکتری های موجود در دهان را از بین ببرد.
شل شدن کامپوزیت:
عدم مراقبت مناسب هنگام کامپوزیت و اعمال فشار به آن می تواند باعث شل شدن کامپوزیت روکش شود. پس از استفاده از کامپوزیت ونیر، اگر احساس کردید که ترکیب شل شده است، حتماً در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا از ایجاد باکتری و بوی بد دهان پس از ترکیب جلوگیری شود. پوسیدگی دندان کامپوزیت شده یکی از دلایل بوی بد دهان بعد از کامپوزیت است: دندان های کامپوزیت اگر به درستی درمان نشوند می توانند باعث پوسیدگی شوند. بوی بد دهان نیز در نتیجه پیشرفت پوسیدگی دندان رخ می دهد.
توجه :
- صحت علمی مطلب فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان، مسترشیپ پیوند لثه و استخوان تایید گردد.
- این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شد.
مطالعه بیشتر :
مراحل قالب گیری ایمپلنت دندان به روش باز
فشار خون و درمان های دندان پزشکی
آشنایی با کاشت ایمپلنت دندان ساب پروستئال