بررسی علل تغییر رنگ و شیشه ای شدن دندان
معمولا دندان ها زمانی حالت شیشه ای و شفاف به خود می گیرند که مینای دندان دچار فرسایش شده باشد. موقعیت پزشکی خاصی وجود دارد که باعث می شود شکل گیری و استحکام مینای دندان تحت تاثیر قرار بگیرد. در مطلب امروز سایت دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان علل تغییر رنگ و شیشه ای شدن دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.
هیپوپلازی مینا:
این بیماری می تواند به صورت ژنتیکی بروز کند. بر اثر این بیماری مینای دندان ضعیف می شود و به صورت گچی و نازک می شود. این امر باعث می شود که ظاهر دندان به صورت شیشه ای در بیاید. متاسفانه مینای دندان در اثر این بیماری خیلی سریع دچار فرسایش می شود و در برخی موارد کاملا از بین می رود تنها عاج دندان ها باقی می ماند.
بیماری سلیاک:
یکی دیگر از دلایل شیشه ای شدن دندان ها بیماری سلیاک می باشد. اکثر افراد فکر می کنند که این بیماری بر اثر مصرف گلوتن فقط بر روی دستگاه گوارش افراد تاثیر منفی می گذارد. اما این ذهنیت کاملا نادرست است برخلاف باور افراد این بیماری باعث ضعیف شدن مینای دندان های فرد مبتلا می گردد. افرادی که به این بیماری مبتلا هستند معمولا دچار گودی در قسمت بند دندان ها یا قسمت های شفاف می شوند.
تغییر رنگ دندان به قهوه ای
لکه های قهوه ای روی دندان ممکن است به دلیل عوامل مختلفی مانند نیکوتین و تنباکو، غذاها و نوشیدنی های تیره رنگ، داروها، ضربه، بیماری سلیاک، هیپوپلازی مینای دندان یا پیری طبیعی ایجاد شوند.
نیکوتین و تنباکو
دخانیات یکی از علل شایع قهوه ای شدن دندان ها است. نیکوتین ممکن است در انواع محصولات تنباکو وجود داشته باشد، از جمله:
- سیگار
- سیگار برگ
- تنباکو پیپ
- جویدن تنباکو
- ویپینگ
موارد ذکر شده حاوی ذراتی هستند که ممکن است به منافذ کوچک مینای دندان بچسبند. این ذرات به مرور زمان جمع می شوند و امکان دارد دندان های شما را دچار تغییر رنگ کنند. لکه ها به مرور زمان تیره می شوند و با گذشت زمان پاک کردن آنها دشوارتر می شود.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان
غذاها و نوشیدنی هایی با رنگ تیره
آنچه میخورید و مینوشید ممکن است باعث تغییر رنگ دندانها این لکهها می توانند به رنگ های قهوهای، خاکستری و زرد باشند. این امر به دلیل وجود مولکول های کروموژن در بسیاری از غذاها و نوشیدنی های تیره رنگ است. علاوه بر آن، غذاهایی مانند مشروبات الکلی، قهوه، چای، نوشابه و شکلات تلخ حاوی اسید تانیک هستند که باعث چسبندگی بیشتر کروموژن ها و تسریع تشکیل مواد قهوه ای روی دندان می شود.
مواد شیمیایی کروموژن ممکن است لکه ها و آثاری را روی مینای دندان باقی بگذارند. این لکه ها ممکن است در طول زمان دائمی شوند، به خصوص اگر فرد نسبت به مراقبت های دهان و دندان بی تفاوت باشد. غذاها و نوشیدنی های با رنگ مصنوعی نیز ممکن است باعث تغییر رنگ قابل توجه دندان ها شوند. در اینجا لیستی از غذاها و نوشیدنی هایی که می توانند باعث قهوه ای شدن دندان های شما در طول زمان شوند آورده شده است:
- مشروبات الکلی
- قهوه
- چای
- بلوبری
- تمشک ها
- کولا
- جوش شیرین
داروها، تروما، درمان کانال ریشه و موارد دیگر هر کدام می توانند باعث تغییر رنگ دندانها به قهوه ای شوند.
علت تغییر رنگ دندان پر شده
معمولا دندان ها پس از درمان عصب کشی دچار تغییر رنگ می شوند. این موضوع دلایل مختلفی دارد. مواد و داروهایی که برای درمان ریشه دندان استفاده می شوند:
- مواد و داروهایی که برای پر کردن ریشه دندان ها استفاده می شوند معمولا دارای رنگ هستند. در برخی موارد این رنگ ممکن است از مواد پر کننده جدا شود به لایه های بیرونی دندان ها نفوذ کرده و دچار تغییر رنگ آن ها شود. معمولا در این موقعیت دندان ها به رنگ نارنجی و قرمز در می آیند.
- پر کردن دندان ها با روش آمالگام باعث می شود که دندان ها تغییر رنگ داده و به رنگهای خاکستری یا سبز دیده شوند. بنابراین استفاده از روش آمالگام برای دندان هایی که در معرض دید هستند توصیه نمی گردد.
توجه :
- صحت علمی مطلب فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان، مسترشیپ پیوند لثه و استخوان تایید گردد.
- این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شد.
مطالعه بیشتر :
آشنایی با برندهای معروف لمینت دندان
بهترین راه های درمان تغییر رنگ دندان