مقایسه عمل لیفت سینوس باز و بسته پیش از کاشت ایمپلنت دندان
عمل لیفت سینوس نوعی پیوند استخوان پیش از جراحی کاشت ایمپلنت دندان است که در طی آن مواد پیوندی به کف حفره سینوسی اضافه می شود تا ارتفاع استخوان فک بالا در محل کاشت ایمپلنت افزایش یابد و ایمپلنت وارد فضای سینوسی نشود. در ادامه این مطلب از سایت دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان به مقایسه عمل لیفت سینوس باز و بسته خواهیم پرداخت.
لیفت سینوس باز
عمل جراحی لیفت سینوس باز که روش کلاسیک این درمان محسوب می شود، رایجترین نوع لیفت سینوس است. تمامی این فرآیند تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی صورت می گیرد. جراح پس از برش لثه و سوراخ کردن محل کاشت ایمپلنت، با ابزار جراحی مخصوصی با دقت غشای کف سینوس را بالا رانده و مواد پیوندی را به این حفره اضافه می کند. این کار باید با دقت زیادی صورت بگیرد تا غشاء صدمه نبیند. پس از پر کردن سوراخ، باید با بخیه زخم بسته شود.
پس از جراحی لیفت سینوس، ۴ تا ۶ ماه منتظر می مانید تا بافت استخوانی کامل محکم شود. سپس میتوانید ایمپلنت دندان بگذارید. روش جراحی لیفت سینوس باز در بسیاری از شرایط تنها روش افزایش حجم استخوان فک بالاست.
مطلب پیشنهادی : علل تشکیل سنگ لوزه
عوارض لیفت سینوس باز
مهمترین اشکال این روش زیاد بودن جراحت و عوارض است. پس از این جراحی ممکن است ورم و کبودی زیادی در زیر چشمها، چانه یا ناحیه گردن ایجاد شود. پس از این جراحی تا مدتی مصرف آنتی بیوتیک و مسکن لازم است.
شرایط مناسب جهت لیفت سینوس باز
لیفت سینوس باز برای کسانی انجام می شود که بافت استخوانی کافی ندارند و استخوان فک آنها نمیتواند ایمپلنت را نگه دارد.
لیفت سینوس بسته
تکنیک بسته در لیفت سینوس کمتر آسیب وارد می کند چرا که نیازی به ایجاد برش خاصی در لثه نیست. در این عمل همه دستکاری ها از طریق سوراخی که برای نصب ایمپلنت در نظر گرفته شده است، صورت می گیرد. با کمک ابزارهای جراحی مخصوصی، غشای کف سینوس بالا کشیده می شود و بالشتک بادی در داخل آن ایجاد می شود تا از پارگی غشاء جلوگیری کرده و سپس حفره با مواد استخوانی پر می شود.
لیفت سینوس بسته زمانی قابل انجام است که حجم اولیه استخوان ۳ تا ۴ میلی متر باشد. سپس ایمپلنت جایگذاری می شود (بلافاصله پس از افزودن پیوند استخوان). در روش بسته بر خلاف روش باز، کبودی و ورم زیادی بر جای نمی ماند و دوره نقاهت پس از عمل بسیار سریعتر و ساده تر است.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان
عوارض لیفت سینوس بسته
مهمترین چیزی که باید در نظر بگیرید انتخاب یک جراح ماهر و با تجربه است تا به درستی تشخیص بدهد این تکنیک برای شما بهتر است یا لیفت باز. برخی از جراحان در زمینه لیفت سینوس بسته بیشتر تجربه دارند و برخی دیگر در لیفت سینوس باز.
بنابراین تنها ایراد این تکنیک این است که ممکن است به درستی انجام نشود. به دلیل محدودیت در مشاهده ساختارهای پشت فک، ممکن است دندانپزشک به اشتباه غشای سینوس را پاره کند و در نتیجه کل عمل با شکست مواجه شود و مجبور شوید دوباره مدتی بعد برای انجام آن اقدام کنید.
شرایط مناسب جهت عمل لیفت سینوس بسته
لیفت سینوس بسته در صورتی انجام می شود که بیمار حداقل ۳ تا ۴ میلی متر استخوان داشته باشد. در هر صورت ابتدا باید معاینه کامل دهان و فک صورت بگیرد و بررسی های دقیق انجام شود تا مشخص شود کدام روش برای شما مطمئن تر و مناسب تر است.
راه های ارتباطی با مرکز تخصصی دندانپزشکی نجم
توجه :
- صحت علمی مطلب منتشر شده فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان تایید گردد.
- این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شده است.