بررسی و مقایسه کاشت ایمپلنت دندان دیجیتال و معمولی
در این مطلب از سایت دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان به مقایسه کاشت ایمپلنت دندان دیجیتال و معمولی می پردازیم. دو روش اساسی در کاشت ایمپلنت:
- ایمپلنت دیجیتال
- ایمپلنت معمولی یا همان ایمپلنت سنتی
مراحل کاشت ایمپلنت معمولی
عکس CBCT
در روش کاشت ایمپلنت معمولی که به آن ایمپلنت سنتی هم تلقی میشود. ابتدا پزشک از شما میخواهد که یک عکس CBCT (Cone Beam CT scan) از دهان و فک خود بگیرید. این عکس به پزشک اطلاعت بسیار خوبی میدهد که در عکس های OPG این اطلاعات در اختیار نیست.
عکس های cbct اطلاعاتی از قبیل: حجم دقیق استخوان مثل عرض و طول استخوان فک، فاصله با سینوسها، محل دقیق عصب های عبوری از ناحیه فک، نشان دادن کیست های احتمالی دراستخوان فک و لثه، و میزان تراکم استخوان که برای ایمپلنت بسیار حائز اهمیت است.
تعیین نوع ایمپلنت
پس از گرفتن عکس، پزشک با بررسی اطلاعات بدست آمده تعیین میکند چه نوع ایمپلنتی با چه اندازه و جنسی بدرد شما میخورد و به تعیین زمان و برنامه کاشت ایمپلنت برای شما میپردازد و طبق برنامه مراحل کاشت را پیش میبرد.
ایجاد شکاف
در ابتدای امر، مانند همه جراحیها نیاز به تزریق بی حسی میباشد. پس از اینکه محل جراحی با ترزیق بی حسی به اندازه مورد نیاز حس خود را از دست داد، پزشک به ایجاد شکاف به اندازه کافی در لثه میپردازد تا به استخوان فک برسد. سپس با توجه از اطلاعات به دست آمده از عکس cbct، باید یک سوراخ به عمق و قطر مشخص با پایه ایمپلنت به وسیله دریل در استخوان فک ایجاد شود.
عمق و زاویه ای که پزشک آن را سوراخ میکند بسیار مهم میباشد. چرا که در صورت انحراف در ایجاد حفره احتمال آسیب به عصب و همچنین کج شدن دندان کاشته شده و آسیب به دیگر دندان ها وجود دارد. بنابراین در کاشت ایمپلنت تجربه و مهارت دندانپزشک مهمترین رکن میباشد.
کاشت پایه تیتانیومی
پس از ایجاد سوراخ، پزشک به کاشت پایه تیتانیومی (و یا پایه از جنس زیرکونیایی) در سوراخ ایجاد شده میپردازد و لثه باز شده را با استفاده از بخیه میبندد. بعداز کاشت پایه ایمپلنت چیزی در حدود ۳ الی ۶ ماه باید زمان بگذرد تا پایه کاشته شده با استخوان فک پیوند بخورد. پس از اینکه پایه ایمپلنت با استخوان فک همنشین شد. دندانپزشک اباتمنت را بر روی فیکسچر (پایه ایمپلنت) قرار می دهد و در پایان تاج دندان بر روی اباتمنت قرار میگیرد.
روش کاشت ایمپلنت دیجیتال
عکسبرداری
در شروع روش کاشت ایمپلنت دیجیتال، همه چیز مانند روش ایمپلنت معمولی پیش میرود. با این تفاوت که در هنگام گرفتن جواب عکس، یک عدد فایل عکس ۳ بعدی هم به شما داده میشود، تا پزشک بسیار دقیقتر بتواند به جزئیات دسترسی داشته باشد.
اطلاعاتی مانند تراکم استخوان، اندازه طول و عرض استخوان، فاصله سینوسها، عصب های عبوری که پزشک در عکس بدست میآورد، در این عکس ۳ بعدی بسیار دقیقتر در اختیار دندانپزشک قرار میگیرد. پس از بررسی این عکس سه بعدی پزشک به تهیه قالبی مخصوص دهان شما میپردازد و پس از گذشت چند روز تا آماده شدن قالب، شما دوباره به مرکز کاشت ایمپلنت مراجعه میکنید.
این فرآیند دیجیتالی بودن و برنامههای دیجیتالی بسیار به افزایش روند سرعت کاشت ایمپلنت به متخصص کمک میکند. به صورتی که مراحل کاشت ایمپلنت در یک روز انجام میگیرد. به همین دلیل در اصطلاح به آن روش کاشت ایمپلنت فوری یا ایمپلنت یک روزه نیز گفته میشود.
ایجاد سوراخ
در روش ایمپلنت دیجیتال یک گاید جراحی منحصر به فرد برای بیمار ساخته میشود که همه چیز طبق این گاید جراحی پیش میرود و احتمال خطاهای انسانی مثل اشتباه در ایجاد سوراخ و یا عمق سوراخ نزدیک به صفر میرسد. البته همه مراحل کاشت ایمپلنت یکبار به صورت کامپیوتری انجام و چک میشود تا در کاشت واقعی ایمپلنت هیچگونه اشتباهی وجود نداشته باشد.
کاشت ایمپلنت
پس از تزریق بی حسی و احساس لمس شدگی در ناحیه مورد نظر گاید جراحی را متخصص در دهان بیمار قرار می دهد. گاید به صورتی که از پیش فرض تعیین شده به سوراخ کردن نقطه مورد نظر به اندازه و ابعاد کاملا مشخص شده میپردازد. این میزان دقت بالای سوراخ کردن به ماندگاری ایمپلنت دندان بسیار کمک کرده و باعث افزایش طول عمر ایمپلنت دندان خواهد شد. پس از سوراخ کردن پایه درون سوراخ ایجاد شده قرار میگیرد و مابقی مراحل در همان جلسه انجام میشود.
تفاوت های ایمپلنت دیجیتال و معمولی
با تحقیقات انجام شده از این جانب که بهترین روش شناخته شده جهت جایگزینی دندان از دست رفته روش کاشت ایمپلنت است، شکی در آن نیست. اما در خود کاشت ایمپلنت، روشهای کاشت ایمپلنت گوناگون وجود دارد. در اینجا ما قصد داریم تفاوت های بین روش ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت معمولی را برای شما بیان کنیم، تا در پایان بتوانید بهترین روش کاشت ایمپلنت را انتخاب کنید. بنابراین تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی عبارتند از:
- در ایمپلنت معمولی، معمولا احتمال خطاهای انسانی وجود دارد، مثلا در هنگام سوراخ کردن استخوان فک احتمال جابجایی و کج شدن سوراخ و یا چنین مشکلاتی وجود دارد. اما در روش ایمپلنت دیجیتال این احتمال بسیار کم یا صفر است.
- در ایمپلنت معمولی مدت زمان بهبود و دوره نقاهت معمولا طولانی مدت است. ولی در ایمپلنت دیجیتال این مدت بسیار کوتاه است. شاید چیزی در حدود ۳ روز نیاز به التیام و بهبود زخم ایجاد شده باشد.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان
- در روش ایمپلنت دیجیتال با کمترین آسیب ممکن به لثه، دندان به بهترین و زیباترین روش ممکن جایگذاری میشود. اما در روش ایمپلنت معمولی نیاز به شکاف قسمتی از لثه و همچنین بخیه وجود دارد که زیبایی نهایی کار کمتر از ایمپلنت دیجیتال است.
- در روش ایمپلنت دیجیتال با توجه به اینکه سوراخ کردن استخوان در مناسبترین اندازه و به صورت اتوماتیک انجام میشود. پایه در مناسبترین جای ممکن قرار میگیرد، بنابراین طول عمر و ماندگاری آن نیز به مراتب بالاتر است.
- در روش ایمپلنت دیجیتال عکس برداری بسیار دقیق با جزئیترین مسائل به صورت ۳ بعدی انجام میگیرید. بنابراین موفقیت کاشت بسیار بالاست اما در کاشت ایمپلت معمولی، این حجم از دقت اتفاق نمیافتد.
- در روش ایمپلنت سنتی نیاز به پیوند استخوان وجود دارد که باعث احتمال ایجاد تحلیل استخوان فک میشود. اما در ایمپلنت دیجیتال احتمال پیوند استخوان بسیار کم است (چیزی حدود ۹۰ درصد) که اباتمنت در بهترین جای ممکن قرار میدهند تا از استخوان موجود بهترین استفاده انجام شود.
مقایسه ایمپلنت دیجیتال با ایمپلنت معمولی
در روش ایمپلنت دیجیتال نیاز به دستگاههای پیشرفته طراحی و ابزار مخصوص به خود و همچنین طراحان ماهر و با تجربه است. اما در روش ایمپلنت معمولی نیاز به این حجم از دستگاهها نیست و بیشتر خود پزشک مشغول به کار است.
یک از مشکلات ایمپلنت دیجیتال این است که هیچ نوع بیمه تکمیلی آن را پوشش نمیدهد وتمام هزینههای آن آزاد هستند. اما در ایمپلنت معمولی امکان پوشش بیمه تکمیلی وجود دارد. هزینه های کاشت ایمپلنت دیجیتال به مراتب بالاتر از ایمپلنت سنتی است. اما با توجه به دیگر فواید ایمپلنت دیجیتال مقدار هزینه انجام شده برای این روش به صرفه میباشد.
توجه :
- صحت علمی مطلب فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان، مسترشیپ پیوند لثه و استخوان تایید گردد.
- این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شد.
مطالعه بیشتر :
علل و درمان درد بعد از عصب کشی
مزایای دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت
مراقبت و درمان دندانهای لب پر یا شکسته