بررسی اقدامات اورژانسی در زمان ارتودنسی
در این نوشته سایت دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان اقدامات اورژانسی در زمان ارتودنسی را مورد بررسی قرار می دهیم. در دوران ارتودنسی فقط احتمال پیش آمدن چند مورد اورژانسی وجود دارد. چنانچه مواجهه با هر یک از موارد زیر به سرعت برای رفع آن اقدام کنید:
آسیب دیدگی:
شکستگی، ترک خوردن، لب پر یا لق شدن دندان، پاره شدن لب یا گونه یا خونریزی شدید یک مورد اورژانسی است.
عفونت یا ورم:
اگر صورت یا دهانتان، از جمله لثهها، ورم کرده است، این ورم احتمالاً نشانه عفونت است. ورم شدید یک مورد اورژانسی است.
ناراحتی شدید یا درد غیرقابل کنترل:
درد در دوران ارتودنسی دور از انتظار نیست، اما درد شدید علامت وجود مشکلی جدی است و باید برای معاینه به متخصص مراجعه کنید.
نکات مهم در صورت شکستگی یا شل شدن براکت، بند یا سیم
خوردن خوراکیهای سفت یا شکلات چسبناک به آسیب دیدن یا جدا شدن تجهیزات ارتودنسی منجر میشود. اگر بند یا براکت هنوز به سیم وصل است، بگذارید همانطور بماند، اما کش را به آن وصل نکنید. اگر قطعه درآمده است، آن را نگه دارید، اما اگر هنوز متصل است آن را با موم ارتودنسی بپوشانید تا داخل دهان را اذیت نکند. در هر دو حال حتماً با متخصص تماس بگیرید و جریان را به ایشان اطلاع دهید تا وقت برایتان در نظر گرفته شود. در وقت تعیین شده حتماً قطعات جدا شده را همراه ببرید.
لق شدن یا درد دندان
دندانها معمولاً در دوران ارتودنسی کمی لق میشود، این لق شدن نشان دهنده موفقیتآمیز بودن درمان است. این حرکت گاهی به ویژه پس از تعویض یا تنظیم بریس با درد و حساسیت خفیفی همراه است. برای تسکین درد خفیف کافی است، مسکنهای غیرتجویزی را بدون نسخه از داروخانه تهیه کنید و طبق دستور دندانپزشک مصرف کنید. دهان را دو بار در روز با محلول آب نمکی شستشو دهید که از مخلوط کردن یک قاشق چایخوری نمک و یک لیوان آب گرم تهیه کردهاید. دهان را دو بار در روز، هر بار به مدت 30 ثانیه با این محلول شستشو دهید، تا درد و ورم کاهش یابد. قرار دادن کمپرس داغ یا پارچه گرم روی فک نیز به آرام کردن درد کمک میکند.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان
جلوگیری از جدا شدن سیم و کش
سیم قوسی شکلی که به دندانها متصل است، ممکن است در اثر حرکت کردن دندانها در قسمت عقب دهان ازجا دربیاید یا گونهها را اذیت کند. میتوانید سیم را با توجه به راهنماییهای متخصص در وضعیت بهتری قرار دهید، اما اگر سیم حرکت نمیکند، میتوانید سر آن را با ناخنگیر ضدعفونی شده در الکل ببرید، البته حتماً ابتدا با متخصص تماس بگیرید و از ایشان راهنمایی بخواهید. همچنین میتوانید بست یا سیم درآمده را با دقت با موچین حرکت دهید تا فعلاً مشکلی ایجاد نکند.
توجه :
- صحت علمی مطلب فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان تایید گردد.
- این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شد.
مطالعه بیشتر :
بررسی روش های مختلف کاشت دندان
مقایسه ونیرهای فلدسپاتیک با ونیرهای پرس شده پرسلنی فشرده
پاسخ به پرسش هایی در مورد پرکردن دندان