بررسی دلایل درد دندان بعد از عصب کشی
درد دندان بعد از عصب کشی ممکن است تا حدودی گیج کننده باشد. چون اکثر افراد بعد از درمان دندان خود انتظار درد و یا حتی حساسیت از آن را ندارند. این در حالی است که حساسیت اطراف دندان درمان شده بعد از عصب کشی تا حدودی طبیعی است. اما باید حداکثر سه تا پنج روز به طور کامل برطرف شود. حتی دندانپزشک میتواند بعد از عصب کشی دارویی برای کاهش التهاب و پیشگیری از بروز درد تجویز کند. در این مطلب از سایت دکتر حسین برجیان بهترین جراح لثه اصفهان دلایل درد دندان بعد از عصب کشی را مورد بررسی قرار می دهیم.
عفونت در استخوان
در هنگام آسیب دندان و درمان کانال ریشه دندان عفونی تمیز و به درستی مهر و موم می شود و با مواد پرکردنی یا روکش بی عیب و نقص ترمیم میشود. با این حال، اگر باکتری ها هنوز در استخوان اطراف ریشه باقی بماند احتمال بروز التهاب و درد در دندان حتی بعد از عصب کشی وجود دارد. خوشبختانه با حذف منبع عفونت (عصب مرده دندان)، باکتری ها جایی برای پنهان شدن ندارند. سیستم ایمنی بدن شما باید بتواند عفونت را به موقع از بین ببرد. برای تسریع روند، میتوانید آنتی بیوتیک مصرف کنید.
کانال ریشه آلوده
این امکان وجود دارد که دندان حتی پس از عصب کشی عفونت کند. در صورت نشت مواد پرکننده دندان که باعث رشد باکتری های بزاق میشود، این وضعیت ممکن است رخ دهد. ورود باکتری به کانال ریشه در عرض چند روز میتواند منجر به بروز عفونت شود. برهمین اساس، دندانپزشکان پس از انجام عصب کشی روی دندان را با روکش میپوشانند. با این حال، این روش همیشه مناسب و موثر نیست، زیرا دندانی که از قبل ضعیف است، اگر برای افزودن روکش به عقب بریده شود، ممکن است ضعیف تر از قبل شود. معمولاً هرگونه عفونت در کانال عفونی قابل درمان است، مگر اینکه ریشه دچار ترک خوردگی باشد یا دندان زیر خط لثه دچار شکستگی باشد. در این موارد دندانپزشک توصیه می کند دندان را بکشید.
بزرگ بودن تاج یا استفاده بیش از حد از مواد پرکننده
استفاده بیش از حد از مواد پرکننده و یا بزرگ بودن تاج دندان میتواند یکی دیگر از علل درد دندان بعد از عصب کشی باشد. چون در این شرایط تاج در مقایسه با دندانهای اطراف با نیروی زیادی به دندان مقابل برخورد میکند و میتواند باعث درد بعد از کانال ریشه شود. خوشبختانه، درمان این وضعیت ساده و راحت است. دندانپزشک میتواند با پرکردن دندان یا روکش آن، نقطه بالای دندان را از بین ببرد، اگرچه ممکن است درد برای سه تا پنج روز همچنان ادامه داشته باشد.
نشت هیپوکلریت سدیم
در طول عصب کشی، دندانپزشک ریشههای دندان را با هیپوکلریت سدیم میشوید. هیپوکلریت سدیم محلولی است که باکتریها را از بین میبرد، بافتهای عصبی باقیمانده را حل میکند و مواد هایی را که در طول فرآیند جمعشده را از بین میبرد. در موارد نادر، مقداری محلول میتواند از نوک ریشه به بیرون نشت کند و حتی با وجود بیحس بودن ناحیه، باعث درد فوری شود. پس از شستشوی دندان و پانسمان آن ناحیه، ممکن است لازم باشد چند هفته آنتی بیوتیک و مسکن مصرف کنید تا درد کاهش یابد.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین جراح لثه اصفهان
کانال از دست رفته
دندان ها چندین کانال دارند و تشخیص برخی از آنها به خصوص در دندان های آسیاب دشوار است. ممکن است دندانپزشک کانال عفونی را نادیده بگیرد و کمیعصب در داخل دندان یا یک محل کوچک برای باکتری ها باقی بگذارد. در صورت نادیده گرفته شدن کانال و یا عصب آن ممکن است دندان شما همانند قبل به سرما و گرما حساس باشد. هیچ یک از این مشکلات به خودی خود حل نمیشود. در این شرایط دندان شما نیاز به عصب کشی مجدد دارد.
آسیب ابزار
در طب عصب کشی احتمال دارد یک ابزار دندانپزشکی که برای تمیز کردن کانال ریشه استفاده میشود، به طور ناخواسته به بافت حساس اطراف آسیب برساند و باعث درد بعد از آن شود.
توجه :
- صحت علمی مطلب فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان، متخصص پیوند لثه و استخوان تایید گردد.
- این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شد.
مطالعه بیشتر :
بررسی علل و عوامل تیرگی دندان ها