بررسی علل و علائم هشدار دهنده بروز پوسیدگی در دندان
به طور منظم به دندان پزشک خود مراجعه کنید زیرا امکان درمان به موقع پوسیدگی دندان و جلوگیری از پوسیدگی مجدد آن وجود دارد. درمان پوسیدگی دندان در مراحل اولیه ساده تر و ارزان تر است. در مطلب امروز سایت دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان علل و علائم هشدار دهنده بروز پوسیدگی در دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.
دندان پزشک میتواند برای شناسایی پوسیدگی دندان و سایر مشکلات دندان از عکس برداری توسط اشعه ایکس و معاینات دندان استفاده کند. انجام چکاپ منظم دندان اهمیت بسیار زیادی دارد. بزرگسالان باید حداقل سالی دوبار و کودکان زیر ۱۸ سال باید سالی یک بار توسط دندان پزشک معاینه شوند.
دلایل اصلی پوسیدگی دندان
از دلایل اصلی پوسیدگی دندان به این موارد می شود اشاره کرد:
- مصرف غذا و نوشیدنیهایی که حاوی مقدار زیادی شکر یا کربوهیدرات هستند.
- مصرف مقدار زیاد مکمل مرکبات که حاوی اسید فراوان هستند.
- مصرف نوشیدنیهای اسیدی از بین نوشابه و نوشیدنیهای ورزشی
- خوردن مواد خوراکی شیرین بین وعدههای غذایی
- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
- سیگار کشیدن
- عدم مراجعه منظم به دندان پزشک برای انجام چکاپ دندان
- تمیز کردن صحیح دندانها در هنگام استفاده از بریس
- عدم ترشح بزاق در دهان که از این وضعیت تحت عنوان خشکی دهان یاد میشود.
خبر خوبی که باید به شما بدهم این است که این فاکتورها عواملی هستند که شما میتوانید به بهبود آنها بپردازید. با مدیریت مواد غذایی مصرفی و نوشیدنیهای مورد استفاده، تمیز کردن صحیح دندانها و مراجعه منظم به دندان پزشک شما میتوانید ریسک پوسیدگی دندان و خراب شدن آن را کاهش دهید. به خاطر داشته باشید که دندان به علت وجود باکتری درون پلاک دندانی و همچنین وجود اسید در سایر منابع باعث پوسیدگی دندان خواهد شد. در صورتی که دندان شما حالت چسبندگی دارد یا زبر است علت آن وجود پلاک میباشد. با ناخن روی دندان تان بکشید تا بتوانید ماده سفید یا شفاف روی دندان خود را خارج کنید. هرچه پلاک مدت بیشتری روی دندان باقی بماند ریسک پوسیدگی دندان افزایش خواهد یافت.
علائم هشدار دهنده پوسیدگی یا عفونت دندان
دندان درد
دندان درد ناشی از عفونت دندان به التهاب پالپ دندان که همان لایه مرکزی دندان است و حاوی پایانههای عصبی میباشد یا هرگونه آسیب در این ناحیه به علت حساسیت بالایی که دارد به وجود میآید.
تورم
هنگامی که لثه متورم میشود دندان نسبت به لمس بسیار حساس و دردناک خواهد شد. تورم شایع ترین علامتی است که بیماران مبتلا به پوسیدگی دندان به آن دچار میشوند و میتواند نشانه آبسه دندان باشد. در صورتی که لثه متورم شود دچار بیرون زدگی خواهد شد و تورم ایجاد شده در محل تلاقی دندان و لثه بیشتر به چشم میآید. تورم ایجاد شده در لثه ممکن است آن قدر زیاد باشد که باعث پنهان شدن دندان شود یا آنکه رنگ لثه به جای صورتی رنگ قرمز یا سیاه دیده شود.
تنفس بدبو
داشتن تنفس بدبو یکی دیگر از علایم و نشانههای پوسیدگی دندان است. تنفس بدبو به علت فعالیت حاصل از فعالیت باکتریها درون دهان و همچنین پوسیدگی مواد غذایی باقی مانده بین دندانها و عدم رعایت بهداشت به وجود میآید. ضایعات باقیمانده درون دهان باعث تولید ترکیبات سولفور میشوند که در بروز تنفس بد بود یا بوی بد دهان نقش دارند.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان
لکههای سیاه و سفید و قهوه ای یا خاکستری روی دندان
لکههای سیاه یا قهوه ای روی دندان که با یا بدون احساس درد همراه هستند میتوانند علامت پوسیدگی دندان باشند. این لکهها به صورت لکههای حاصل از مصرف چای یا قهوه به صورت کامل سطح دندان را میپوشانند یا لکههای مجزا روی سطح دندان به وجود میآیند.
بدمزه بودن دهان
به غیر از پوسیدگی دندان وجود هر نوع عفونت در دهان میتواند باعث بدمزه شدن دهان شود. در صورتی که پوسیدگی دندان با عفونت لثه همراه شود شما متوجه خواهید شد که دهان تان بدمزه است. مشکلی که در این رابطه وجود دارد این است که پوسیدگی دندان در مواردی که شما دچار درد لثه و دندان نمیشوید تشخیص داده نخواهد شد. به این ترتیب ممکن است تا مدتی قبل از آن که باکتری به لایه داخلی دندان حمله کند شما دچار این بیماری باشید.
در صورتی که شما دچار پوسیدگی دندان باشید حتی اگر احساس میکنید که بهتر شده اید باید به دندان پزشک مراجعه کنید تا شما را ارزیابی نماید. تعداد زیادی از افرادی که دچار پوسیدگی هستند در صورتی که مشکل دندان خود را برطرف کنند دندان شان از بین میرود. اگر شما هم دچار چنین مشکلی هستید قبل از آن که دندان خود را از دست بدهید باید به دندان پزشک مراجعه کنید.
توجه :
- صحت علمی مطلب فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان، متخصص پیوند لثه و استخوان تایید گردد.
- این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شد.
مطالعه بیشتر :
اقدامات اورژانسی در زمان ارتودنسی
روش های ترمیم غیر مستقیم دندان