آشنایی با هیلینگ در کاشت ایمپلنت دندان

هیلینگ در کاشت ایمپلنت دندان | بهترین دندانپزشک اصفهان

بررسی هیلینگ در کاشت ایمپلنت دندان

هیلینگ ایمپلنت (جینجیوال، هیلینگ اباتمنت، هیلینگ کپ، Healing Abutment) قطعه ی مهمی است که در پروسه کاشت ایمپلنت مورد استفاده قرار می گیرد. این قطعه کمی از ایمپلنت دندان بزرگتر است تا نحوه رشد لثه اطراف فیکسچر و اباتمنت را راهنمایی کند. در این مطلب از سایت دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان هیلینگ در کاشت ایمپلنت دندان را مورد بررسی قرار می دهیم. هیلینگ کپ در ایمپلنت سنتی، بعد از جراحی مرحله ی دوم  جایگذاری می شود و در ایمپلنت یک روزه (فوری) بلافاصله بعد از قرار گیری پایه ایمپلنت در داخل استخوان، بر روی دهانه ی استخوان بسته می شود.

تعریف هیلینگ ایمپلنت دندان

هیلینگ قطعه ای از جنس پلی اکسید متیلین، آلیاژهای تیتانیوم و زیرکونیا یا خود تیتانیوم است. که به ایمپلنت متصل است و به صورت سیلندرهای فلزی گنبدی شکل در بالای لثه قرار می گیرد. جنس هیلینگ به این دلیل از تیتانیوم است تا سازگاری با بدن داشته باشد و آلرژی کمتری را برای بیمار ایجاد کند.

هیلینگ اباتمنت یا هیلینگ کپ

از جینجیوال برای رشد اصولی بافت نرم و سخت لثه اطراف ایمپلنت دندان استفاده می شود. هیلینگ کپ از تشکیل پلاک دندانی اطراف فیکسچر جلوگیری می کند تا در پروسه درمان و طول دوره بهبودی این ناحیه دچار عفونت نشود. این قطعه توسط متخصص ایمپلنت بر روی ایمپلنت کاشته شده قرار داده می شود.

مراحل هیلینگ دندان

در فرآیند انجام ایمپلنت:

  1. پس از بستن هیلینگ تقریبا دو هفته (در خصوص قسمت های مهم از نظر زیبایی حدود سه تا پنج هفته) زمان می برد تا بافت ناحیه جراحی شده التیام یافته و جهت قالب گیری آماده شود.
  2. پس از طی این زمان و فرم گرفتن و آماده شدن لثه، قطعه قالب گیری (ایمپرشن کپ) با توجه به قطر و فرم هیلینگ کپ به کار رفته انتخاب می شود تا بتواند لثه ای که در اطراف هیلینگ کپ فرم گرفته را ثبت و به قالب نهایی منتقل کند.
  3. سپس مرحله طراحی و اجرای رستوریشن توسط تکنسین مربوط اجرایی و نهایی می شود.
  4. مرحله بعد قرارگیری هیلینگ ها بر روی ایمپلنت دندان است.
  5. سپس و بعد از دو هفته هیلینگ برداشته شده و مرحله آخر درمان انجام می شود.

طول دوره کاشت ایمپلنت دندان چقدر است؟ | بهترین دندانپزشک اصفهان

میزان درد هیلینگ ایمپلنت

برای اکثر افراد فرآیند هیلینگ با درد همراه نیست. کاشت ایمپلنت با ایجاد یک برش کوچک در لثه انجام می شود. از آن جایی که در استخوان عصبی وجود ندارد، درد جراحی بسیار کم‌ است. به طور کلی اگرچه انجام مراحل ایمپلنت دندان زمان بر است و امکان داشتن درد تا حدودی برای بیمار وجود دارد اما تجربه داشتن یک دهان بدون نقص و دندان های زیبا تحمل هر دردی را برای این افراد آسان می کند.

علل باز شدن و افتادن هیلینگ ایمپلنت

همان‌طور که می‌دانید کاشت ایمپلنت روش دقیقی است و در ۹۸٪ مواقع موفقیت آمیز است اما فرآیند ساده و راحتی نیست و افتادن پیچ یا هیلینگ ایمپلنت به معنی شکست و پس زدن ایمپلنت است. این اتفاق نه برای پزشک خوشایند است و نه برای بیمار.

  • زیرا شکست هیلینگ ایمپلنت دندان فرد را متحمل ضرر مالی و زمانی بسیاری می‌کند.
  • پزشک متخصص زمان زیادی لازم دارد تا ایمپلنت را خارج کند، منتظر بماند تا استخوان بهبود پیدا کند و مجدداً ایمپلنت جدید کاشته شود.

علت شکست خوردن هیلینگ ایمپلنت

هنگامی که استخوان به طور کامل بهبود پیدا می‌کند، مجدداً بررسی‌ها انجام می‌شود تا دندان‌پزشک بار دیگر اقدام به جای‌گذاری ایمپلنت دندان بکند. از آن جایی که ایمپلنت در جای قبلی شکست‌خورده و از استخوان خارج شده است، یا باید جای جدیدی برای ایمپلنت پیدا شود، یا این که جای قبلی مناسب‌ترین جا بوده و علت شکست به مسائل دیگری مربوط می‌شده است.

صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان

کاربرد هیلینگ ایمپلنت

هیلینگ کاربرد بسیار مهمی در ایمپلنت دارد که از مهم ترین آن ها جلوگیری از نفوذ جسم خارجی و باکتری به داخل پایه ایمپلنت است. این قطعه معمولا دارای ارتفاع ۲ الی ۱۰ میلی‌متر است و اندازه اش بسته به ضخامت لثه متفاوت است.

مقایسه هیلینگ با اباتمنت

تفاوت اباتمنت و هیلینگ در مرحله استفاده از آنها طی کاشت دندان خلاصه می شود. فرق اباتمنت و هیلینگ در این است که:

  • اباتمنت یک قطعه ضروری در ایمپلنت دندان به حساب می آید.
  • اما هیلینگ اباتمنت گرچه عموماً استفاده می گردد اما ضروری نیست.
  • تفاوت اباتمنت و هیلینگ در این است که اباتمنت در بطن کاشت دندان بوده و تا ابد در زیر دندان باقی خواهد ماند.
  • اما هیلینگ اباتمنت پس از مدتی از روی کاور اسکرو برداشته می شود.

توجه :

  • صحت علمی مطلب فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان، مسترشیپ پیوند لثه و استخوان تایید گردد.
  • این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شد.

مطالعه بیشتر :

معرفی کاشت ایمپلنت دندان با بیهوشی یا سِـدِیشن

نکات مراقبتی بعد از جراحی لثه

کاربرد انواع پروتز متحرک دندان

دیدگاه خود را بنویسید

09335810446

جهت نوبت دندانپزشکی (داخلی 4)

آدرس: اصفهان، چهارراه حکیم نظامی

جنب بوش، مجتمع نجم، ط2

کانال آپارات دندانپزشکی

جراحی لثه با لیزر و ایمپلنت

H.borjian@yahoo.com

ارسال ایمیل
error: Content is protected !!
سوالی دارید? چت در واتساپ