بررسی راه های درمان شفافیت دندان
در این مطلب از سایت دکتر حسین برجیان بهترین جراح لثه اصفهان راه های درمان شفافیت دندان را مورد بررسی قرار می دهیم. دندان های نازک و شفاف شده ممکن است به درمان نیاز داشته باشند تا از بروز عوارض آنها مانند آسیب دندان جلوگیری شود. اما درمان به میزان مینای از بین رفته بستگی دارد که دندانپزشک ممکن است با توجه به آن یکی از گزینه های درمانی زیر را تجویز کند.
باندینگ
در این روش دندانپزشک ماده ای به نام رزین کامپوزیت را روی دندان های آسیب دیده اعمال میکند. باندینگ نه تنها نگرانی های زیبایی ناشی از دندان های شفاف را درمان میکند، بلکه رزین نیز سفت میشود و یک لایه محافظ طبیعی بر جای میگذارد که از فرسایش بیشتر مینای دندان جلوگیری میکند. باندینگ برای دندان هایی با تغییر رنگ متوسط یا آسیب دیده گزینه مناسب تری است.
روکش
اگر دندانهای شفاف شما به شدت نازک و ضعیف شده باشند و یا در قسمت پایینی شفاف هستند، دندانپزشک ممکن است روکش را توصیه کند. روکشهای دندانی به قسما بالای دندانها اضافه میشوند تا از دندان شما محافظت کنند.
ونیر
ونیرها که به عنوان یک پوسته های محافظ، دندان های شما را میپوشانند، میتوانند به رفع تغییر رنگ و آسیب جزئی تا متوسط دندان کمک کنند. ونیرها همچنین ممکن است در برابر فرسایش بیشتر مینای دندان از آنها محافظت کنند زیرا آنها جایگزین پوسته محافظ مینای طبیعی میشوند.
درمان های خانگی برای شفافیت دندان
اگر شفافیت دندان شما تا حدی خفیف است، دندانپزشک میتواند برخی درمان های خانگی را برای پیشگیری از فرسایش بیشتر دندان توصیه کند. باید به این نکته توجه داشته باشید در صورت از بین رفتن مینای دندان هیچ روش درمان خانگی برای بازیابی آن موثر نخواهد بود.
اما برخی راهکارها برای استحکام بخشیدن به مینای دندان وجود دارند، از جمله:
- افزایش مصرف روزانه آب
- فلوراید تجویزی یا فلوراید درمانی در مطب
- اضافه کردن ماست غنی از پروبیوتیک به رژیم غذایی
- تغییر متناوب خمیر دندان حاوی فلوراید به خمیردندان معدنی
- نوشیدن شیر بدون لاکتوز برای کمک به افزایش کلسیم و تعادل اسیدیته
- مصرف مکمل های کلسیم یا ویتامین D در صورتی که رژیم غذایی شما کمبود این مواد مغذی دارد.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین جراح لثه اصفهان
روش پیشگیری از شفافیت دندان
عادات خوب بهداشت دهان و دندان ممکن است از شفاف شدن دندان های شما پیشگیری کند، اما این بستگی به علت اصلی فرسایش مینای دندان دارد. به عنوان مثال، بیماری سلیاک و هیپوپلازی مینای دندان میتواند جلوگیری کامل از شفافیت دندان ها را دشوار کند. با این حال، ممکن است بتوانید با موارد زیر از دندان های نیمه شفاف ناشی از فرسایش اسیدی جلوگیری کنید:
- استفاده از نی، در صورت لزوم
- مصرف آب بیشتر برای غلیظ شدن بزاق
- جویدن آدامس بدون قند بین وعده های غذایی برای تقویت بزاق
- محدود کردن نوشیدنی های اسیدی مانند قهوه، نوشابه و لیموناد
- کاهش مصرف غذاهای شیرین که میتوانند منجر به پوسیدگی دندان شوند.
- در صورت داشتن رفلاکس اسید از مصرف غذاها و نوشیدنی های اسیدی خودداری کنید.
- پس از خوردن یا نوشیدن غذاها و نوشیدنی های اسیدی، دهان خود را با آب بشویید.
- حداقل ۱ ساعت بعد از مصرف غذا یا نوشیدنی اسیدی، دندان های خود را مسواک بزنید.
دو بار در روز مسواک بزنید و حداقل یک بار در روز از نخ دندان استفاده کنید و به سلامت کلی دهان خود کمک کنید. علاوه بر آن، حتما هر ۶ ماه یکبار برای معاینات و تمیز کردن منظم با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
توجه :
- صحت علمی مطلب فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان، متخصص پیوند لثه و استخوان تایید گردد.
- این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شد.
مطالعه بیشتر :
روش های درمان لکه های قرمز در دهان