بررسی نکات مراقبتی برای ونیر کامپوزیت دندان
پس از انجام ونیر کامپوزیت به وسیله پزشک متخصص و با تجربه نیاز به انجام اقداماتی جهت جلوگیری از آسیب و مراقبت از کامپوزیت و دندانها میباشد تا در کوتاه مدت و بلند مدت دچار عوارض و مشکلاتی نشوید و همچنین کامپوزیت دندان رنگ و کیفیت خود را بهتر حفظ کند و باعث افزایش ماندگاری ونیر کامپوزیت شود. در این مطلب از سایت دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان نکات مراقبتی برای ونیر کامپوزیت دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.
مراقبت های کوتاه مدت بعد از کامپوزیت دندان
پس از انجام کامپوزیت دندان، که معمولا طی یک جلسه چند ساعته در مطب پزشک انجام میگیرد یک سری کارها و اقداماتی نیاز است انجام شود تا کامپوزیت های دندان بدون بروز مشکل، سالم باقی بمانند و به دندانهای زیرین کامپوزیت آسیب وارد نشود. این اقدامات اکثرا توسط خود پزشک و یا دستیار آن به بیمار توضیح داده میشود. ما در اینجا به یک سری از این اقدامات اشاره میکنیم:
- بهتر است تا یک روز پس از اجرای کامپوزیت از خوردن نوشیدنی های رنگی از جمله چای و قهوه و خوردن شکلات خودداری کنید چرا که باعث تغییر رنگ کامپوزیت میشود.
- حداقل تا مدت ۲۴ ساعت از خوردن آجیل و تنقلات سفت مانند تخمه و غیره بپرهیزید تا به کامپوزیت ها آسیب نرسد.
- از خوردن و گاز زدن میوههای سفت مثل سیب حداقل تا یک روز خودداری کنید چرا که ممکن است باعث جابجایی کامپوزیت شود.
- در صورتی که بعد از انجام کامپوزیت تا یکی دو ساعت احساس تهوع داشتید، چیزی نخورید.
- تا زمانی که احساس بی حسی دارید از خوردن و جویدن غذا بپرهیزید چرا که ممکن است ناخواسته باعث فشار بی اندازه به دندان شده و به کامپوزیت ها آسیب وارد کنید
- حتما بعد از خوردن و آشامیدن دندان های خود را بشویید یا مسواک بزنید.
- رفع کردن ایراد های کامپوزیت مثل تیزی بیش از حد کامپوزیت یا احساس غیر طبیعی در هنگام جویدن غذا و صحبت کردن.
- در صورت داشتن درد غیر طبیعی در مدت زمان طولانی (درد بیشتر از حدودا ۳ هفته) حتما به پزشک مراجعه کنید.
مراقبت های بلند مدت کامپوزیت ونیر
پس از آن که اقدامات کوتاه مدت و توصیه های اولیه پزشک را اجرا کردید. برای اینکه کامپوزیت ها تغییر رنگ نداده و ماندگاری آنها افزایش پیدا کند نیاز به اجرای یک سری مقررات و اصولی است که باعث حفظ سلامت کامپوزیت دندان میشود.
رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از انجام کامپوزیت
میتوان گفت مهمترین نکته جهت مراقبت بعد از کامپوزیت دندان، رعایت بهداشت دهان و دندان است. باید حتما از مسواک با جنس مناسب استفاده نمود، از آب نمک و یا دهانشویههایی که مورد تایید دکتر است استفاده نمایید، استفاده از نخ دندان به صورت صحیح جهت جلوگیری از ماندن بقایای مواد غذایی در دندان و دهان که باعث پوسیدگی و تغییر رنگ کامپوزیت و دندان میشود.
رژیم غذایی بعد از کامپوزیت دندان
جهت حفظ سلامت کامپوزیت دندان ها و جهت جلوگیری از تغییر رنگ کامپوزیت نیاز است اصلاحاتی را در رژیم غذایی خود ایجاد کنیم. از جمله این تغییرات عبارتند از:
- به حداقل رساندن مصرف نوشیدنی های رنگی مانند چای و قهوه چرا که به سرعت باعث ایجاد تغییر رنگ در دندان و کامپوزیت میشود. بنابراین در صورت مصرف اینگونه نوشیدنی ها حتما دندان های خود را بشویید.
- حتما پس از مصرف غذاها و میوههای رنگی باید دندان های خود را بشویید یا اینکه مسواک بزنید.
- از مصرف مشروبات الکلی و یا حتی دهانشویههای حاوی الکل بپرهیزید چرا که مصرف الکل به بافت کامپوزیت آسیب وارد میکند.
نخوردن مواد غذایی سفت پس از کامپوزیت
خوردن مواد غذایی خیلی سفت، شکستن آجیل با دندان باعث آسیب جدی به کامپوزیت و یا حتی خود دندان میشود. جدا از مواد غذایی گاهی اوقات بر اساس عادت ممکن است افراد برای باز کردن گره، ناخن جویدن، خوردن یخ، گشودن سر بطریها و یا نگه داشتن شئ از دندان خود استفاده کنند که قطعا باعث آسیب به دندان و کامپوزیت میشود.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان
معاینات منظم توسط پزشک
با وجود مراقبت های لازم پس از کامپوزیت دندان باز هم نیاز مراجعه به پزشک در دوره های مختلف حدودا ۶ ماهه جهت معاینات و یا پالیش دندان جهت حفظ رنگ دندان و کامپوزیت وجود دارد. چرا که در اثر گذشت زمان با توجه به خاصیت رنگ پذیری کامپوزیت، احتمال تغییر رنگ آن وجود دارد.
دوری و درمان دندان قروچه
دندان قروچه یک عادت غلط است که بعضی از افراد بر اثر استرس و تیک عصبی بر اثر فشارهای عصبی انجام میدهند، که باعث ساییده شدن دندان ها و همچنین شکسته شدن و لب پریدگی کامپوزیت دندان میشود. بنابراین اگر عادت به دندان قروچه دارید، بهتر است به درمان این عادت بپردازید تا بتوانید بهتر از کامپوزیت دندان خود مراقبت کنید.
نکشیدن سیگار و استعمال دخانیات
جهت حفظ و مراقبت پس از کامپوزیت دندان بهتر است از مصرف سیگار و مابقی دخانیات خودداری کنید. چرا که کامپوزیت دندان به اندازه دندان طبیعی مقاومت خوبی در برابر دخانیات ندارد و به راحتی باعث ایجاد تغییر رنگ در کامپوزیت (زرد و قهوهای شدن) دندان میشود. از طرفی مصرف سیگار به مروز زمان باعث پوسیدگی و خراب شدن دندان اصلی میشود.
توجه :
- صحت علمی مطلب فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان، مسترشیپ پیوند لثه و استخوان تایید گردد.
- این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شد.
مطالعه بیشتر :
مراقبت و درمان دندانهای لب پر یا شکسته
مقایسه کاشت ایمپلنت دندان دیجیتال و معمولی
آشنایی با عوارض کامپوزیت دندان