آشنایی با دلایل عقب رفتگی لثه
عقب رفتگی لثه جایی است که حاشیه بافت لثه شما در اطراف دندانها عقب رفته یا فرسوده میشود و مقدار بیشتری از دندان یا ریشه دندان شما را نشان میدهد. در این مطلب از سایت دکتر حسین برجیان بهترین جراح لثه اصفهان دلایل عقب رفتگی لثه را بررسی خواهیم کرد.
هنگامی که دچار عقب رفتگی لثه میشوید، اولین علامت شکاف یا “پاکت” است که بین خط لثه و دندان شما ایجاد میشود و باعث میشود باکتریهای بیماری زا راحت تر وارد آن شوند. اگر تحت درمان قرار نگیرید، ساختارهای استخوانی و بافت دندانهای شما میتوانند به شدت آسیب ببینند. این امر میتواند منجر به از دست دادن دندان شود. مهم است که همه چیز درباره عقب رفتگی لثه، از جمله دلایل آن، روشهای درمانی و راه های جلوگیری از آن، یاد بگیرید.
عوامل مختلفی میتوانند باعث عقب رفتگی لثه شوند، از جمله:
آسیب یا ضربه:
به عنوان مثال، سوراخ كردن زبان یا لب میتواند بر روی بافت لثه مالیده شود و منجر به عقب رفتگی شود. یک آسیب ورزشی یا آسیب دیگر به دهان یا لثه نیز میتواند باعث عقب رفتگی لثه شود.
هورمون ها:
در دوران یائسگی، بارداری و بلوغ، زنان تغییرات هورمونی را تجربه میکنند که میتواند باعث عقب رفتن لثه شود. بنابراین، مهم است که از یک دندانپزشک وقت بگیرید تا ببینید چگونه میتوانید از رکود لثه جلوگیری کنید.
ژنتیک:
ژنتیک همچنین میتواند مقصر عقب رفتن لثهها باشد. افراد دارای والدینی که دچار عقب رفتگی لثه شده اند نیز مستعد ابتلا به عقب رفتن لثه هستند. باکتریهای عقب رفتگی لثه ممکن است از والدین به کودکان منتقل شوند.
مسواک زدن بیش از حد سخت:
شما میدانید که برای از بین بردن بوی بد دهان و باکتریها و حفظ لبخند سالم باید مسواک بزنید. شما میدانید مسواک زدن روزانه مهم است. اما، آنچه ممکن است شما ندانید این است که شما میتوانید دندانهای خود را خیلی سخت مسواک بزنید. وقتی خیلی سخت دندانهای خود را مسواک میزنید، در واقع به مینای دندان و لثه آسیب میرسانید. حتی بیشتر، مسواک زدن بیش از حد سخت میتواند باعث عقب رفتگی لثه شود.
بیماری پریودنتال:
داشتن بیماری پریودنتال مانند التهاب لثه میتواند باعث رکود لثه شود. بیماری لثه میتواند به بافت لثه آسیب برساند و به استخوانی که دندانهای شما را در جای خود نگه میدارد آسیب برساند. اگر متوجه شدید که لثههای شما متورم، قرمز، بنفش، خونریزی میکند یا حساس است، به معاینه دندانپزشکی نیاز دارید. بوی بد دهان و مزمن بودن حساسیت دندان نیز از شاخصهای مراجعه به دندانپزشک است. مراحل اولیه بیماری پریودنتال معمولاً دردناک نیستند، بنابراین علائم معمولاً مورد توجه قرار نمیگیرند.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین جراح لثه اصفهان
دندان قروچه کردن:
دلیل دیگر عقب رفتگی لثه، دندان قروچه کردن است. هنگام ساییدن دندانها به هم، دندانهای خود را تحت فشار شدید قرار میدهید.، که میتواند باعث عقب رفتن لثه شود. تا زمانی که دندانپزشک به شما نگوید حتی ممکن است متوجه نشوید که دندانهای خود را به هم میسایید. اگر دندانهای خود را به هم میزنید و باعث ایجاد عقب رفتگی لثه میشود، دندانپزشک ممکن است به شما توصیه کند که یک وسیله مناسب برای شب و هنگام خوابیدن استفاده کنید.
دندانهای کج:
دندانهای نامرتب و کج باعث میشوند که بافتهای لثه شما در جهت نامناسبی کشیده شوند و باعث افزایش فرسودگی دندان و لثه شوند.
استفاده از تنباکو:
استعمال دخانیات یا جویدن توتون نیز میتواند لثههای شما را مستعد کرده و منجر به عقب رفتگی لثه شود.
توجه :
- صحت علمی مطلب منتشر شده فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان تایید گردد.
- این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شده است.