بررسی مراقبت های دوران نقاهت بعد از ایمپلنت دندان
اگر به فکر کاشت ایمپلنت دندان هستید، ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که زندگی بعد از عمل و در دراز مدت چگونه خواهد بود. از آنجایی که هر موقعیت منحصر به فرد است و هیچ دو بیمار یکسان نیستند. بسته به شرایط، بهبودی و نقاهت ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشد. در این مطلب از سایت دکتر حسین برجیان بهترین جراح لثه اصفهان مراقبت های دوران نقاهت بعد از ایمپلنت دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.
به طور متوسط، فقط چند روز طول می کشد تا دوباره احساس طبیعی کنید. حدود ۳ تا ۶ ماه طول می کشد تا استخوان فک و بافت لثه شما به طور کامل بهبود یابد. سن، سلامتی و بهداشت نیز عواملی هستند که باید در نظر گرفته شوند. با این حال، جراحی ایمپلنت دندان موفقیت بالایی یعنی چیزی در حدود ۹۵% دارد. اگرچه این یک روش تهاجمی است، ولی معمولاً بهبودی و دوران نقاهت بعد از ایمپلنت آسان است.
اگر نیازی به جراحی اضافی ندارید، می توانید انتظار داشته باشید که به طور متوسط چهار هفته برای بهبودی پس از ایمپلنت دندان نیاز داشته باشید. با این حال، از آنجایی که گاهی اوقات ممکن است ۶ تا ۹ ماه برای ادغام استخوانی طول بکشد، روند کلی ممکن است حدود یک سال طول بکشد. دندانپزشک شما می تواند پس از مشاوره، یک بازه زمانی اختصاصی به شما ارائه دهد.
ریکاوری ۲۴ ساعت پس از کاشت ایمپلنت
بلافاصله پس از جراحی، به دلیل بیحسی و آرامبخشی که در مطب به شما تزریق میشود، هیچ درد یا ناراحتی احساس نمیکنید. پزشک یک بسته گاز روی محل ایمپلنت شما قرار می دهد. برای اطمینان از اینکه لخته خون شما به درستی تشکیل شود،گاز را در محل خونریزی قرار دهید. خونریزی بیشتر باید در عرض ۱ الی ۲ ساعت کاهش یابد، اگرچه خونریزی متناوب ممکن است برای ۲۴ ساعت یا بیشتر رخ دهد. البته اگر از روش کاشت ایمپلنت بدون درد و خونریزی استفاده کرده باشید این مشکلات را کمتر دارید.
هنگامی که آرام بخش و بی حسی شما از بین رفت، کمی درد و ناراحتی را تجربه خواهید کرد. اگر برای شما دارو بعد از ایمپلنت تجویز شده است، نسخه را طبق دستور مصرف کنید. اگر نه، می توانید از داروهای بدون نسخه مانند ایبوپروفن برای کمک به درد استفاده کنید. استفاده از کمپرس یخ در نزدیکی محل ایمپلنت نیز به بی حس شدن و کاهش درد ناحیه کمک می کند.
توصیه می کنیم در صورت امکان روز کاری را مرخصی بگیرید. اگرچه برخی از بیماران روز بعد از عمل جراحی خود کار می کنند. اما استراحت کامل یک روزه برای بهبودی می تواند مفید باشد. به یاد داشته باشید که دستورالعمل های دندانپزشک را دنبال کنید و فقط غذاهای نرم بخورید. دندان های خود را به طور معمول مسواک بزنید، اما محل کشیدن دندان را مسواک نکنید. به جای آن، از یک شستشوی دهانی استفاده کنید.
۳ تا ۷ روز پس از کاشت ایمپلنت
بعد از حدود ۳ روز، معمولاً می توانید غذاهای کمی سفت تر مانند ماکارونی و برنج، علاوه بر غذاهای مایع و نرم، مصرف کنید. اما هنوز هم باید از غذاهای سفت و ترد برای یک هفته یا بیشتر اجتناب کنید. همچنین میتوانید در این زمان به ورزش برگردید، اگرچه توصیه میکنیم تا حداقل یک هفته پس از جراحی، شرایط را ملایم یا متوسط نگه دارید. فعالیت بسیار سنگین همچنان می تواند باعث آسیب به محل ایمپلنت شما شود. دهان خود را بشویید و دندان های دیگر خود را به طور معمول مسواک بزنید. حداقل به مدت یک هفته محل کاشت را مستقیماً مسواک نزنید.
دوران نقاهت ۱ تا ۲ هفته پس از ایمپلنت
در این زمان، در صورت استفاده از بخیه، دندانپزشک بخیههای شما را میکشد. پس از یک هفته، دهان شما به طور قابل توجهی بهبود می یابد و می توانید مستقیماً محل ایمپلنت خود را مسواک بزنید. شما همچنین می توانید تقریباً هر غذایی را که می خواهید شروع کنید، اگرچه هنوز هم باید غذاهای سفت، سفت و ترد را در طرف مقابل دهان خود بجوید.
پس از ۲ هفته، اکثر بیماران به طور کامل بهبود می یابند. محل کاشت ممکن است در لمس کمی حساس باشد. اما باید کاملاً بهبود یافته و طبیعی باشد. ایمپلنت در ۳ تا ۶ ماه آینده به بهبود و پیوند با استخوان فک ادامه خواهد داد، اما روند بهبود اولیه به پایان خواهد رسید.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین جراح لثه اصفهان
عوامل تاثیرگذار در دوران نقاهت پس از کاشت ایمپلنت دندان
هیچ زمان استانداردی برای بهبودی و زمان ریکاوری بعد از ایمپلنت وجود ندارد زیرا شرایط دهان و دندان هر بیمار بر این روش تأثیر می گذارد. عوامل زیر ممکن است بر زمان بهبودی شما تأثیر بگذارند:
- تعداد کل دندان های کشیده شده و تحت درمان
- سلامت استخوان های شما (اگر بیمار نیاز به پیوند استخوان داشته باشد)
- تفاوت های شخصی و زمان بهبودی هر شخص
- سبک زندگی شما (سیگار کشیدن می تواند بهبودی شما را کند کند)
توجه :
- صحت علمی مطلب فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان، مسترشیپ پیوند لثه و استخوان تایید گردد.
- این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شد.
مطالعه بیشتر :
آشنایی با کاشت ایمپلنت تیتانیومی دندان
معرفی انواع خمیر دندان مناسب کودکان