راه‌های درمان انواع جوش لثه

راه‌های درمان انواع جوش لثه | بهترین دندانپزشک اصفهان

بررسی راه‌های درمان انواع جوش لثه

جوش لثه یک برآمدگی پر از چرک و متورم روی لثه است. این جوش ها زمانی ایجاد می شوند که باکتری ها ایجاد می شوند و باعث عفونت می شوند. این ناحیه ممکن است دردناک یا حساس باشد. جوش لثه یا آبسه نشانه عفونت باکتریایی است. آنها در افراد مبتلا به بیماری لثه یا افرادی که اخیراً جراحی دندان انجام داده اند بیشتر دیده می شود. در این موارد، پلاک و غذا می‌تواند وارد قسمت های لثه شده و منجر به رشد بیش از حد باکتری‌ها شود. در ادامه مقاله ای که امروز در سایت دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان برای شما عزیزان گردآوری شده است. به مطالعه و بررسی راه‌های درمان انواع جوش لثه خواهیم پرداخت.

اگر گاهی اوقات برجستگی حساسی روی لثه خود احساس کرده اید که باعث ناراحتی شما می شود. این می تواند جوش لثه باشد. دیدن جوش لثه دردناک و آزاردهنده است. کارهای ساده جویدن و غذا خوردن به دلیل جای جوش می تواند باعث ایجاد عوارض شود. اگر جوش لثه درمان نشود، ممکن است منجر به عوارض سلامتی خاصی مانند سپتی سمی (عفونت خون) و شوک شود.

جوش لثه یک برآمدگی پر از چرک و متورم روی لثه است. این جوش ها زمانی ایجاد می شوند که باکتری ها ایجاد می شوند و باعث عفونت می شوند. این ناحیه ممکن است دردناک یا حساس باشد. جوش لثه یا آبسه نشانه عفونت باکتریایی است. آنها در افراد مبتلا به بیماری لثه یا افرادی که اخیراً جراحی دندان انجام داده اند بیشتر دیده می شود. در این موارد، پلاک و غذا می‌تواند وارد قسمت های لثه شده و منجر به رشد بیش از حد باکتری‌ها شود.

مطلب پیشنهادی : عوامل ایجاد کننده اختلالات در غدد بزاقی

آیا گاهی اوقات برجستگی حساسی روی لثه خود احساس کرده اید که باعث ناراحتی شما می شود؟ این می تواند جوش لثه باشد. دیدن جوش لثه دردناک و آزاردهنده است. کارهای ساده جویدن و غذا خوردن به دلیل جای جوش می تواند باعث ایجاد عوارض شود. اگر جوش لثه درمان نشود، ممکن است منجر به عوارض سلامتی خاصی مانند سپتی سمی (عفونت خون) و شوک شود.

عفونت باکتریایی یا پوسیدگی دندان می تواند باعث جوش لثه شود. جوش لثه یا آبسه ممکن است در اثر عفونت باکتریایی در بافت لثه ایجاد شود. نام پزشکی این آبسه پریودنتال است. در موارد دیگر، پوسیدگی دندان یا ضربه می تواند منجر به عفونتی شود که در داخل دندان ایجاد می شود و به لثه گسترش می یابد. یک فرد ممکن است متوجه ایجاد یک جوش در نزدیکی دندان، احتمالاً در نزدیکی ریشه شود. به این حالت آبسه پری آپیکال می گویند. هر کسی که فکر می کند آبسه پری اپیکال دارد باید فورا به دندانپزشک مراجعه کند، زیرا ممکن است برای حفظ دندان نیاز به ریشه دندان باشد.

به طور کلی تر، جوش لثه که به نام‌های پارولیس یا آبسه لثه نیز شناخته می‌شود، برجستگی‌های متورم و چرکی هستند که روی لثه‌ها ایجاد می‌شوند. جوش لثه نشانه عفونت باکتریایی است و زمانی ایجاد می شود که باکتری در ناحیه لثه تجمع پیدا کند. عواملی مانند مواد غذایی گیر کرده در دندان ها، پلاک ها، دندان های پوسیده یا بیماری لثه می توانند منجر به رشد بیش از حد باکتری ها در پاکت های لثه شوند.

انواع جوش لثه :

پریودنتال:

نوعی آبسه که با تجمع چرک در داخل بافت لثه به نام پاکت پریودنتال مشخص می شود. آبسه پریودنتال یکی از رایج ترین شکل های کورک است که هر ساله نیاز به مراجعه به دندانپزشک دارد. آبسه پریودنتال که توسط باکتری های بی هوازی گرم منفی ایجاد می شود، ممکن است منجر به سرطان دهان شود.

پری آپیکال:

که توسط گونه های استرپتوکوک و باکتریوئید ایجاد می شود. این آبسه ها در ریشه دندان ایجاد می شوند. به دلیل تجمع باکتری در ریشه باعث درد دندان و استخوان می شود. در حالی که درد در لثه شما ممکن است اولین علامت جوش لثه باشد، ممکن است با چند علامت دیگر نیز همراه باشد.

راهکارهای تقویت دندان های لق شده | بهترین ایمپلنت اصفهان

علائم ایجاد جوش در لثه

علائمی که با جوش لثه همراه است، عبارتند از:

  • تب
  • گوش درد
  • بوی بد دهان
  • حالت تهوع
  • درد، تورم و حساسیت در دهان
  • خونریزی یا ترشح از جای جوش یا لثه

جوش لثه نشانه عفونت است و درمان برای جلوگیری از انتشار عفونت به سایر قسمت های دهان و بدن بسیار مهم است. اگر عفونت انتشار یابد، می تواند منجر به از دست دادن دندان شود، یا برای مثال، اگر باکتری وارد جریان خون شود، می تواند جدی و خطرناک باشد. افراد مبتلا به جوش لثه باید برای تشخیص و درمان به دندانپزشک خود مراجعه کنند. معمولاً برای خلاص شدن از شر عفونت داروها ضروری است. با برطرف شدن عفونت، درمان‌های خانگی می‌توانند تسکین دهند و از ایجاد جوش‌های بیشتر جلوگیری کنند.

روش های درمانی دندانپزشکی برای جوش لثه

برای درمان عفونت و جلوگیری از جوش های بیشتر، دندانپزشک ممکن است یک یا ترکیبی از درمان های زیر را توصیه کند:

آنتی بیوتیک ها

اولین قدم از بین بردن باکتری هایی است که باعث عفونت می شوند. از آنجایی که کورک در زیر خط لثه ایجاد می شود، جایی که درمان های موضعی نمی توانند به آن برسند، آنتی بیوتیک ها معمولا ضروری هستند.

تمیزکاری کامل

معمولاً باکتری ها به دلیل بیماری لثه یا پوسیدگی دندان می توانند لثه ها را آلوده کنند. تمیز کردن عمیق و روشی مشابه به نام فلس و پلنینگ ریشه می تواند پلاک و جرم را از بین ببرد و به بهبود لثه کمک کند. اتخاذ عادات بهداشتی بهتر دهان اغلب می تواند به جلوگیری از بازگشت آبسه کمک کند. علاوه بر آن، دندان شما ممکن است نیاز به تخلیه چرک از برآمدگی داشته باشد. این می تواند هر گونه دردی را تسکین دهد و به بهبود سریعتر ناحیه کمک کند.

تنظیم دندان مصنوعی

جوش لثه گاهی اوقات به دلیل تحریک ناشی از دندان مصنوعی نامناسب یا دندان مصنوعی جزئی ایجاد می شود. در این مواقع، دندانپزشک می تواند دندان مصنوعی را برای جلوگیری از تحریک بیشتر تنظیم کند.

روش های جراحی

اگر فردی به یک آبسه پری آپیکال، احتمالاً ناشی از پوسیدگی دندان، مبتلا باشد، احتمالاً برای درمان عفونت نیاز به عصب کشی دارد. عفونت شدید لثه می تواند به دندان ها و استخوان های مجاور آسیب برساند. در این موارد نادر، دندانپزشک ممکن است جراحی را برای برداشتن دندان یا رفع آسیب های استخوانی انجام دهد.

صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان

مراقبت ها و درمان های طبیعی

اغلب، جوش لثه به دلیل بهداشت نامناسب دندان ایجاد می شود. مراقبت های خانگی و درمان های طبیعی می تواند علائم جوش لثه را کاهش داده و از ایجاد آن جلوگیری کند. توجه به این نکته مهم است که درمان های خانگی به ندرت می توانند عفونت ایجاد شده را درمان کنند. معمولا آنتی بیوتیک ضروری است. مراقبت در منزل می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • بهداشت دهان و دندان را به طور صحیح رعایت کنید.
  • مسواک زدن دو بار در روز می تواند به جلوگیری از جوش لثه کمک کند.

بهداشت موثر دهان می تواند از جوش لثه، بیماری لثه، پوسیدگی دندان و سایر مشکلات دندانی جلوگیری کند. این شامل:

  • ترک سیگار
  • مسواک زدن دو بار در روز
  • نخ دندان کشیدن روزانه
  • اجتناب از غذاها و نوشیدنی های شیرین
  • مراجعه حداقل دو بار در سال برای معاینه و تمیز کردن به دندانپزشک

بر اساس مؤسسه ملی بهداشت (NIH) سیگار کشیدن مهم ترین عامل خطر برای بیماری لثه است. همچنین می تواند اثربخشی درمان بیماری لثه را کاهش دهد. بنابراین، ترک سیگار و جویدن تنباکو می تواند خطر ابتلا به بیماری لثه را کاهش دهد و به بهبود لثه ها پس از درمان کمک کند.

دهانشویه آب شور

نمک به طور طبیعی ضد باکتری و ضد التهاب است. بررسی ها نشان می دهد که شستشوی آب نمک می تواند سلامت لثه ها را بهبود بخشد و بهبود زخم های دهان را بهبود بخشد. برای ایجاد یک شستشو با آب نمک ۱ قاشق چایخوری نمک را با ۱ فنجان آب گرم مخلوط کنید. مخلوط را حدود ۳۰ ثانیه قبل از تف کردن در دهان بچرخانید. ۲-۳ بار در روز این مراحل را تکرار کنید.

دهانشویه پراکسید هیدروژن

پراکسید هیدروژن دارای خواص ضد باکتریایی است، به این معنی که می تواند به درمان بیماری لثه، که یکی از علل شایع جوش است، کمک کند. استفاده از پراکسید هیدروژن همچنین ممکن است درد و التهاب لثه موجود را کاهش دهد. بررسی ها نشان داده است شرکت‌کنندگانی که از درمان پراکسید هیدروژن برای بیماری لثه استفاده می‌کردند، نسبت به گروه کنترلی که این درمان را دریافت نکردند، علائم بسیار کمتری داشتند. برای تهیه دهانشویه پراکسید هیدروژن ۱ قسمت پراکسید هیدروژن را با ۲ قسمت آب مخلوط کنید. این مخلوط را قبل از تف کردن، چند ثانیه در دهان بچرخانید. این روند را دو بار در روز تکرار کنید.

 

راه های ارتباطی با مرکز تخصصی دندانپزشکی نجم

توجه :

  • صحت علمی مطلب منتشر شده فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان تایید گردد.
  • این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شده است.

دیدگاه خود را بنویسید

09335810446

جهت نوبت دندانپزشکی (داخلی 4)

آدرس: اصفهان، چهارراه حکیم نظامی

جنب بوش، مجتمع نجم، ط2

کانال آپارات دندانپزشکی

جراحی لثه با لیزر و ایمپلنت

H.borjian@yahoo.com

ارسال ایمیل
error: Content is protected !!
سوالی دارید? چت در واتساپ