عوامل آسیب دیابت به دندان چیست؟

عوامل آسیب دیابت به دندان چیست؟ | بهترین دندانپزشک اصفهان

بررسی عوامل آسیب دیابت به دندان

دیابت یک بیماری جدی است که می تواند تقریباً هر قسمت از بدن فرد را تحت تأثیر قرار دهد. با این حال، ممکن است عواقب آن برای سلامت دهان و دندان اغلب نادیده گرفته شود یا از آن غفلت شود. اگر دیابت نوع I یا نوع II دارید، باید توجه داشته باشید که وضعیت شما چگونه می تواند بر دهان شما تأثیر بگذارد. در اینجا مروری کوتاه بر رابطه بین دیابت و سلامت دهان و همچنین نحوه جلوگیری از مشکلات وجود دارد. در مطلب امروز سایت دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان به بررسی عوامل آسیب دیابت به دندان خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

نحوه تاثیر سطح قند خون بر سلامت دهان و دندان

ممکن است غیرقابل قبول به نظر برسد، اما سطح قند خون شما می تواند به روش های غیرمنتظره ای بر سلامت دهان و دندان شما تأثیر بگذارد. این امر می تواند به ویژه در مورد افراد دارای بیماری دیابت که قند خون آنها کنترل شده نیست نگران کننده باشد.

اگر دیابت دارید و قند خون بالاتری دارید، به دلیل وجود مواد قندی و نشاسته‌ای در بدنتان که به تشکیل پلاک کمک می‌کنند، احتمال ابتلا به پوسیدگی دندان در شما افزایش می‌یابد. این مشکل ممکن است به دلیل دیابت شما اتفاق بیفتد، اما مصرف غذاها و نوشیدنی‌های حاوی نشاسته و قند نیز موثرند.

این مطلب را نیز مطالعه کنید: بررسی مزایای عمل ایمپلنت دندان

بوی بد دهان

مهم است که در مراقبت های بهداشتی خود نقشی فعال داشته باشید، به خصوص اگر به بیماری مانند دیابت مبتلا هستید که می تواند به سایر بخش های زندگی شما کمک کند یا بر آن تأثیر منفی بگذارد. بوی بد دهان یکی از عوارض بیماری دیابت است .

بیماری لثه

خطر ابتلا به بیماری لثه برای افراد مبتلا به دیابت بیشتر است زیرا دیابت می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف نموده و توانایی بدن شما را برای مبارزه با باکتری های مضر کاهش دهد. این باکتری پلاک هایی را تشکیل می دهد که به صورت مخفیانه در زیر خط لثه شما قرار می گیرد و تبدیل به جرم دندان می شود. در مراحل اولیه بیماری لثه، این امر منجر به تورم لثه و تمایل به خونریزی لثه آسان می شود.

اگر در مسواک زدن و نخ دندان کشیدن خود کوشا باشید، ممکن است بتوانید عوارض جانبی بیماری لثه را کاهش دهید. با این حال، این امر به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت مهم است، زیرا آنها قبلاً به دلیل شرایط پزشکی خود مستعد ابتلا به آن هستند.

بررسی چگونگی نحوه کار سیلانت‌ها | بهترین دندانپزشک اصفهان

ایجاد پریودنتیت

بیماری پیشرفته لثه که پریودنتیت نیز نامیده می شود، می تواند بر ساختارهایی که از دندان های شما حمایت می کنند، از جمله بافت نرم و استخوان، تأثیر منفی بگذارد. با مرور زمان، پریودنتیت می تواند باعث لق شدن دندان و در نهایت افتادن دندان ها شود.

از آنجایی که پریودنتیت یا عفونت لثه یک بیماری جدی است و افراد مبتلا به دیابت از قبل در بهبود عفونت ها مشکل دارند، لازم است قبل از ایجاد بیماری پیشرفته لثه از لثه های ملتهب مراقبت کنید.

خشکی دهان

دیابت همچنین می تواند منجر به خشکی دهان شود که به آن Xerostomia نیز می گویند. بزاق از میکروب های مضر جلوگیری می کند و کمبود آن می تواند خطر ابتلا به پوسیدگیهای دندانی را افزایش دهد. این وضعیت می تواند در نتیجه دیابت نوع I یا نوع II ایجاد شود و درمان خشکی دهان قبل از اینکه به پوسیدگی دندان کمک کند مهم است.

ممکن است بتوانید خشکی دهان را با چندین راه حل درمان کنید، از جمله نوشیدن آب بیشتر یا استفاده از آدامس و آب نبات های سفت برای افزایش تولید بزاق.

برفک دهان

برفک دهان که اغلب کاندیدیازیس دهان نامیده می شود، یک عفونت قارچی است که باعث ایجاد لکه های سفید، قرمزی و خونریزی در دهان و همچنین ترک هایی در گوشه لب می شود. طعم تلخ و تند و زننده نیز ممکن است رخ دهد. همچنین ممکن است برفک دهان به شخص دیگری منتقل شود، بنابراین درمان آن مهم است تا دیگران از تجربه این علائم ناگوار اجتناب کنند.

در صورتیکه در کنترل سطح گلوکز خون مشکل دارید، برفک دهان ممکن است رخ دهد. همچنین، برفک دهان ممکن است همراه با خشکی دهان در افرادی که دیابت دارند همزمان ایجاد شود، و در دوره هایی که برفک دهان رخ داده است، بهتر است در صورت امکان به طور کامل از عفونت لثه جلوگیری شود.

صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان 

سوزش دهان

سندرم سوزش دهان (BMS) نیز در دیابت یک احتمال است و خشکی دهان ممکن است همراه با این بیماری باشد. این بیماری در افراد بالای 60 سال شایع تر است و زنان بیشتر از مردان آن را تجربه می کنند.

همانطور که از نام آن پیداست، این وضعیت شامل سوزش، سوزن سوزن شدن یا احساس دردناک دیگری در دهان است. تشخیص BMS ممکن است مستلزم ارجاع از دندانپزشک یا پزشک باشد. متخصص، مانند متخصصی که در طب بیماری دهان یا جراحی دهان با تجربه است، ابتدا دهان و سابقه پزشکی شما را بررسی کرده و همچنین ممکن است آزمایش‌های زیر لازم باشد:

  • آزمایشات خون
  • سواب های دهان
  • تست های آلرژی
  • آزمایشات جریان بزاق

متخصص همچنین ممکن است بیوپسی بافت و آزمایشات تصویربرداری را نیز برای تأیید تشخیص و تجویز درمان تجویز کند.

 

توجه :

  • صحت علمی این مطلب برای باید با مشاوره حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان تایید گردد.
  • این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شده است.

راه های ارتباطی با مرکز تخصصی دندانپزشکی نجم


دیدگاه خود را بنویسید

09335810446

جهت نوبت دندانپزشکی (داخلی 4)

آدرس: اصفهان، چهارراه حکیم نظامی

جنب بوش، مجتمع نجم، ط2

کانال آپارات دندانپزشکی

جراحی لثه با لیزر و ایمپلنت

H.borjian@yahoo.com

ارسال ایمیل
سوالی دارید? چت در واتساپ