بررسی موارد نیاز به برداشتن کامپوزیت دندان
ونیرها از مواد بسیار بادوامی ساخته میشوند که توانایی تحمل فشار متوسط ناشی از جویدن مواد غذایی و نوشیدن مایعات و گاز زدن خوراکیها را دارند. اما گاهی اوقات به دلایل متعدد ونیر کامپوزیت پس از اتمام فرایند درمان با شکست مواجه میشود و باید اقدام به برداشتن آن نمود. البته معمولا میتوان با مراقبت صحیح از ونیر کامپوزیت از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری کرد. اما مراجعه به یک متخصص زیبایی دندان از همان ابتدای شروع کار میتواند شما را به نتایج مورد انتظارتان برساند، نیاز به ترمیم یا برداشتن ونیر را به حداقل برساند و در هزینههای شما صرفه جویی شود. در این مطلب از سایت دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان موارد نیاز به برداشتن کامپوزیت دندان را بررسی خواهیم کرد.
موارد نیاز به برداشتن ونیر کامپوزیت
ونیر رایجترین روش برای پنهان کردن مشکلات دندان در دندانپزشکی زیبایی میباشد. اگر شما دچار شکستگی، لب پرشدگی، بدشکلی دندان یا پوسیدگی هستید یا حتی وجود لکه روی دندان، شما را آزار میدهد میتوانید متقاضی نصب ونیر باشید. اگر شما به علت مشکلات دندان خود هیچ موقع لبخند نمیزنید میتوانید از ونیر برای از بین بردن مشکلات و خلق لبخندی زیبا و جذاب استفاده نمایید. ونیر کامپوزیت به دندان شکل، رنگ، اندازه و ظاهری جدید میبخشد و ظاهر لبخند شما را تغییر میدهد.
نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که ونیر نیز مانند دندانهای طبیعی ممکن است دچار شکستگی، لب پر شدگی یا ترک خوردگی شود. مسئله زمانی پیچیدهتر میشود که در صورت بروز شکستگی یا لب پر شدگی امکان ترمیم ونیر کامپوزیت وجود ندارد. به این ترتیب از آسیب دیدگی ونیر کامپوزیت تحت عنوان یک شرایط پیچیده یاد میشود. در این مواقع تنها راه موجود برای رفع مشکل آسیب دیدگی ونیر برداشتن آن و جایگزین کردن آن با یک ونیر جدید میباشد. جایگزین کردن ونیر یک اقدام پرهزینه است اما به غیر از تعویض آن هیچ راهی برای رفع مشکل ایجاد شده وجود ندارد.
در موارد زیر تعویض ونیر کامپوزیت ضرورت پیدا میکند:
- در صورتی که رنگ، شکل و ساختار اصلی ونیر شما تغییر کرده است تعویض کردن آن ضرورت پیدا میکند زیرا ونیر قابلیت ترمیم و بازسازی را ندارد. تغییر رنگ ونیر یک مشکل جدی است به نحوی که شما نمیتوانید آزادانه بخندید. در این صورت ونیر جدیدی را تهیه کنید و اعتماد به نفس خود را پس بگیرید.
- جویدن مواد غذایی سفت یا گاز زدن اجسام مانند مداد باعث میشود که ونیر تحت فشار بسیار زیادی قرار بگیرد و دچار آسیب دیدگی گردد.
- وارد شدن ضربه به دهان ناشی از فعالیت ورزشی یا زمین خوردن میتواند باعث شکستگی ونیر و آسیب دیدگی دندان شود.
- در صورتی که شما در طول روز یا در هنگام خواب دندان قروچه میکنید فشار زیادی را به ونیر خود وارد خواهد کرد و باعث شکستگی و لب پر شدگی آن خواهید شد.
- عقب رفتن لثه و تحلیل رفتگی دندان میتواند باعث آسیب دیدگی ونیر شود به نحوی که رنگ طبیعی دندان از زیر ونیر قابل مشاهده خواهد بود.
سایر موارد تعویض ونیر
- گاهی اوقات باندینگ نامناسب باعث میشود که ونیر از سطح دندان جدا شود و نیاز به تعویض ونیر ضرورت پیدا کند.
- نامناسب بودن اندازه ونیر و به عبارتی بزرگ یا کوچک بودن آن باعث میشود که ونیر آسیب ببیند.
- در اکثر موارد شکست ونیر به صورت تصادفی رخ میدهد اما اغلب میتوان با مراقبت صحیح از ونیر و پیروی از دستورات دندانپزشک از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری کرد.
روش های جدا کردن ونیر کامپوزیت
آیا با گذر زمان ونیر قدیمی شروع به تغییر رنگ کرده و لبخند شما زیبایی قبلی خود را از دست داده است؟ در صورت بروز چنین مشکلاتی متخصص زیبایی دندان میتواند به شما کمک نموده و اقدام به برطرف نمودن ونیر و جایگزین کردن آن نماید.
دیسکهای پولیش سنبادهای
در این روش، سطح ساینده دیسک سمبادهای میتواند کامپوزیت را از دندان جدا کند و آن را پولیش دهد. دیسک میتواند به همه سطوح دندان دسترسی داشته باشد و به طور کامل ونیر کامپوزیت را جدا نماید.
دریل کاربید
یک نوع دریل با سرعت بسیار بالا است که دندانپزشک با اعمال فشار خفیف روی سطح دندان به جدا کردن کامپوزیت خواهد پرداخت. از آنجایی که این دستگاه قابلیت انعطاف پذیری مناسبی ندارد دندانپزشک برای برداشتن اجزای باقی مانده از دیسک سنبادهای استفاده میکند.
هوای ساینده
اکثر مراکز دندانپزشکی دارای فناوری هوای ساینده نیستند. دندانپزشک به کمک این فناوری از یک دستگاه کوچک استفاده میکند که ذرات اکسید آلومینیوم را روی دندان اسپری میکند و به کمک این دستگاه پوسیدگی دندان در مراحل اولیه را از بین میبرد. از این روش برای برداشتن ونیر دندانی نیز استفاده میشود.
میکرو اِچر
دندانپزشک از میکرو اِچر استفاده میکند که همانند دیسک سنبادهای روی سطح دندان را میپوشاند و به جدا کردن مقدار خاصی از کامپوزیت کمک میکند. دندانپزشکان از این دستگاه برای جدا کردن کامپوزیت از روی سطح دندان بهره میگیرند.
مراجعه به متخصص برای برداشتن ونیر کامپوزیت
در صورتی که شما برای نصب ونیر دندانی خود به متخصص عمومی دندانپزشکی مراجعه کردهاید باید برای تعویض آن، به ویژه در مواردی که علت آسیب دیدگی ونیر، باندینگ نامناسب بوده است به متخصص دندانپزشکی زیبایی مراجعه نمایید. متخصص دندانپزشکی زیبایی در زمینه روشهای درمانی مختلف مانند کاشت ایمپلنت که به بهبود عملکرد و ظاهر حفره دهان کمک میکند آموزش دیده است.
فرایند نصب ونیر در دو جلسه انجام میشود زیرا کار بسیار حساسی تلقی میشود و باید دندانپزشک بتواند نتایج عالی با طول عمر بالا را به وجود بیاورد. از سوی دیگر باید نتایج به دست آمده کاملاً طبیعی باشد و بیمار یا دیگران متوجه هیچ چیز غیر عادی نشوند. فرآیند تعویض ونیر یک مسئله غیر قابل اجتناب است اما با مراجعه به یک دندانپزشک با تجربه و مراقبت صحیح از آن میتواند تعداد دفعات نیاز به تعویض ونیر را کاهش داد. شما میتوانید با پیروی کردن از دستورات دندانپزشک و اقدامات پیشگیری کننده و مراجعه منظم به دندانپزشک طول عمر ونیر خود را افزایش دهید.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان
نحوه افزایش عمر ونیر با مراقبت
اگر شما قصد ندارید به طور مداوم در حال تعویض ونیر خود باشید و متحمل هزینههای بسیار زیادی شوید میتوانید با پیروی کردن از دستورات و نکاتی که در بخش زیر به آنها اشاره میکنیم سلامت ونیر خود را افزایش دهید. به این ترتیب میتوانید شکل، رنگ، ظاهر و اندازه طبیعی ونیر خود را حفظ نماید و شاهد طول عمر بالای ونیر خود باشید. برخی از این موارد به شرح زیر میباشند:
راه های ارتباطی با مرکز تخصصی دندانپزشکی نجم
- هر روز دندانهای خود را مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید. رعایت بهداشت دهان و دندان و مراقبت از ونیر پس از درمان کاملاً ضروری خواهد بود. شما باید حداقل یک بار در روز از نخ دندان استفاده کنید و پس از هر بار غذا خوردن مسواک بزنید. همیشه از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید تا لثه شما قوی باشد. این امر باعث افزایش ماندگاری ونیر خواهد شد.
- از دندان قروچه کردن خودداری کنید. افرادی که استرس و اضطراب زیادی دارند بیشتر از دیگران دندان قروچه میکنند. دندان قروچه در هنگام خواب بسیار شایع است که این امر باعث آسیب دیدگی ونیر خواهد شد. اگر شما با چنین مشکلی مواجه هستید باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا به شما محافظ دندانی بدهد. استفاده از محافظ دندانی در هنگام خواب از بروز آسیب دیدگی ونیر جلوگیری میکند.
- از جویدن ناخن، خوردن مواد غذایی بسیار سفت یا شکستن انواع مغزها با دندان خودداری کنید تا ونیر شما آسیب نبیند.
- پس از نصب ونیر باید در فواصل زمانی مشخص به دندانپزشک خود مراجعه نمایید تا سلامت دهان و دندان شما بررسی شده و مشکلات به وجود آمده به موقع تشخیص داده شود.
توجه :
- صحت علمی مطلب منتشر شده فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان تایید گردد.
- این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شده است.