نکات مراقبتی جهت پیشگیری از پوسیدگی دندان

نکات مراقبتی جهت پیشگیری از پوسیدگی دندان | بهترین ایمپلنت اصفهان

بررسی نکات مراقبتی جهت پیشگیری از پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان زمانی رخ می‌‌دهد که باکتری و میکروب درون دهان باعث ترشح اسید شوند. این وضعیت باعث به وجود آمدن یک یا چند عدد سوراخ درون دندان خواهد شد که به آن پوسیدگی دندان می‌گویند. در این مطلب از سایت دکتر حسین برجیان بهترین ایمپلنت اصفهان نکات مراقبتی جهت پیشگیری از پوسیدگی دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.

عدم درمان پوسیدگی دندان می‌تواند باعث بروز درد شدید دندان، عفونت و در نهایت از بین رفتن دندان عفونی شود. دندان از سه لایه تشکیل شده است که عبارتند از لایه خارجی یا مینای دندان، لایه میانی یا عاج دندان و لایه مرکزی یا پالپ که عروق خونی و اعصاب در آن قسمت وجود دارد.

شایع ترین علت پوسیدگی دندان عدم توجه به بهداشت دهان و دندان و استفاده منظم از مسواک و نخ دندان است. غذا باعث می‌شود که باکتری‌ها بین دندان‌ها جمع شوند و بیمار دچار درد گسترده از قبیل خستگی، درد شدید عضلانی و احساس سفتی در دهان خود شود که این فاکتورها علائم بارز پوسیدگی دندان هستند. با گذر زمان اسید تولید شده توسط باکتری‌ها باعث از بین رفتن مینای دندان و لایه‌های داخل آن می‌شود و وضعیت دندان را بدتر خواهد کرد.

پوسیدگی دندان یکی از شایع ترین مشکلاتی است که در کودکان و نوجوانان سراسر جهان به وجود می‌آید اما می‌توان به راحتی از بروز آن پیشگیری کرد. برخی از نکاتی که برای پیشگیری از پوسیدگی دندان وجود دارد به شرح زیر می‌باشد:

رعایت همیشگی بهداشت دهان و دندان

شما باید روزی دو بار در اوایل صبح و شب هنگام خواب دندان‌های خود را با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید. شامل حداقل ۳۰ دقیقه پس از خوردن مواد غذایی به ویژه خوردن برنج که حاوی مقدار زیادی قند و کربوهیدرات است مسواک بزنید. مسواک زدن باید به طور کامل انجام شود و همه سطوح دندان تمیز گردد. استفاده از دهان شویه پس از مسواک زدن توضیح نمی‌شود زیرا فلوراید موجود در خمیر دندان را از بین می‌برد در عوض باید مقدار اضافی خمیر دندان را تف کنید.

باید هر دو تا سه ماه یک بار خمیر دندان خود را عوض کنید زیرا از می‌زان کارایی آن برای از بین بردن پلاک دندانی کاسته می‌شود. استفاده از نخ دندان به رفع پلاک و ذرات مواد غذایی که بین دندان‌ها گیر افتاده اند و مسواک به آنها دسترسی ندارد کمک خواهد کرد. باید حداقل یک بار در روز از نخ دندان استفاده کنید.

علل و علائم هشدار دهنده بروز پوسیدگی در دندان | بهترین دندانپزشک اصفهان

استفاده از دهان شویه

استفاده از دهان شویه به ویژه دهان شویه حاوی فلوراید می‌‌تواند از پوسیدگی دندان جلوگیری کند. با این حال نباید پس از مسواک زدن فورا از دهان شویه استفاده کنید زیرا باعث می‌‌شود فلوراید از روی سطح دندان برداشته شود.

مراجعه منظم به دندان پزشک

افراد بزرگسال باید حداقل سالی دوبار و افرادی که زیر ۱۸ سال سن دارند باید سال یک بار به دندان پزشک مراجعه کنند. اما بهتر است که کودکان کوچکتر رو هر ۴ تا ۶ ماه یک بار نزد دندان پزشک ببرید.

صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین ایمپلنت اصفهان

رعایت سبک زندگی و رژیم غذایی سالم

مصرف آن دسته از مواد غذایی که حاوی قند زیادی هستند، شکلات یا نوشیدنی‌های ورزشی باعث تسریع روند پوسیدگی دندان خواهد شد. سیگار کشیدن نیز در پوسیدگی دندان نقش دارد و تغییر در سبک زندگی و رعایت رژیم غذایی سالم در کنار رعایت بهداشت دهان و دندان می‌تواند از پوسیدگی دندان جلوگیری کند.

توجه :

  • صحت علمی مطلب فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان، متخصص پیوند لثه و استخوان تایید گردد.
  • این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شد.

مطالعه بیشتر :

تشخیص علل و درمان بوی بد دهان

درمان پزشکی آبسه دندان و لثه

آشنایی با ساختار دندان ها

دیدگاه خود را بنویسید

09335810446

جهت نوبت دندانپزشکی (داخلی 4)

آدرس: اصفهان، چهارراه حکیم نظامی

جنب بوش، مجتمع نجم، ط2

کانال آپارات دندانپزشکی

جراحی لثه با لیزر و ایمپلنت

H.borjian@yahoo.com

ارسال ایمیل
error: Content is protected !!
سوالی دارید? چت در واتساپ