پاسخ به پرسش های متداول در مورد ارتودنسی
در ادامه این مقاله سایت دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان به پرسش های متداول در مورد ارتودنسی پاسخ خواهیم داد.
درمان ارتودنسی چقدر طول می کشد؟
طول مدت درمان با براکت معمولاً یک یا دو سال است اما هر چه مشکل ارتودنسی پیچیده تر یا شدیدتر باشد طول دوره درمان بیشتر می شود. همچنین اگر درمان ارتودنسی پیشگیرانه یا مقدماتی در کودکی انجام شده باشد، طول دوره درمان در بزرگسالی کوتاهتر می شود. علاوه بر آن اگر نیاز به جراحی فک نیز باشد طول درمان بیشتر می شود.
مراقبت از وسیله ارتودنسی
برای جلوگیری از شکستن یا خم شدن براکت، باید مراقب چیزهایی که می خورید باشید. مثلاً خوراکی های سفت مثل ته دیگ، چیپس، سیب، هویج، کلم و غیر ممکن است باعث شکستن یا جدا شدن براکت از دندان و یا خم شدن سیم ارتودنسی شوند.
همچنین از جویدن خوراکی های جویدنی مانند تافی، پاستیل، آدامس، شکلات کشی، کارامل و از این قبیل خوراکی ها در تمام دوران ارتودنسی باید پرهیز کنید. مگر این که درمان ارتودنسی خود را با الاینر انجام دهید. در این صورت هنگام خوردن باید الاینر را در بیاورید.
مطلب پیشنهادی : نحوه استفاده از الاینر شفاف برای درمان ارتودنسی
آیا درمان ارتودنسی درد دارد؟
خود فرآیند گذاشتن براکت در دهان دردی ندارد اما تا چند روز اول در اثر فشاری که به دندانها وارد می شود، حساسیت یا درد دندانها تجربه میشود. همچنین هر بار که برای تنظیم براکت، به دکتر مراجعه میکنید و سیم براکت سفت می شود، تا چند روز ممکن است درد یا ناراحتی در دهان داشته باشید.
برای برطرف شدن درد می توانید از مسکن های معمولی استفاده کنید. همچنین شستشوی دهان با محلول آب نمک به کاهش درد کمک می کند.
اگر براکت از دندان جدا شد چه کار کنیم؟
اگر متوجه شدید نگین براکت از دندانتان جدا شده است، پیش از هر چیز خونسردی خود را حفظ کنید. وضعیت را بررسی کنید و ببینید آیا سیم ارتودنسی هنوز به نگین براکت وصل است یا از آن درآمده است.
در صورتی که هنوز وصل باشد میتوانید موقتا با کمی موم ارتودنسی، نگین براکت را به دندان بچسبانید تا زمانی که بتوانید به دکتر مراجعه کنید و نگین با چسب مخصوص چسبانده شود. اگر سیم ارتودنسی از نگین براکت جدا شده است، نگین را بردارید و روزی که به دکتر مراجعه میکنید آن را با خود به همراه ببرید.
پیش از چسباندن براکت چه اقدامات دندانپزشکی لازم است؟
پس از این که مشخص شد شرایط لازم برای درمان ارتودنسی دارید و باید براکت بگذارید، ممکن است لازم باشد اقداماتی پیش از گذاشتن براکت انجام شود. دندانپزشک وضعیت دندانها را کامل بررسی میکند و عکس دندان میگیرد. اگر پوسیدگی داشته باشید ابتدا باید پوسیدگی دندان برطرف شود. در صورت وجود عفونت لثه باید درمان لثه صورت بگیرد. اگر دندانها جرم و رسوب داشته باشند باید جرم گیری انجام شود. پس از این که شرایط برای درمان ارتودنسی فراهم شد، می توانید برای گذاشتن براکت مراجعه کنید.
براکت چگونه به دندانها چسبانده می شود؟
ابتدا متخصص ارتودنسی نگین براکت را به چسب مخصوصی آغشته می کند و از همان چسب به سطح دندان می مالد. سپس نگین براکت را روی دندان می چسباند. اگر نوع چسب از مواد حساس به نور باشد، متخصص ارتودنسی با تاباندن نور مخصوصی چسب را سخت می کند.
این کار برای تک تک دندانها انجام می شود. سپس بند ارتودنسی که یک حلقه فلزی پهن است، دور دندان آسیاب بزرگ عقب دهان قرار گرفته و به دندان چسبانده می شود. سیم ارتودنسی به حلقه فلزی وصل شده و به تک تک نگین های براکت نیز متصل می شود. اتصال سیم از طریق شیاری است که در نگین براکت قرار دارد. سپس اگر از سیستم خود لیگاتور استفاده نشده باشد، باید سیم تابیده کوچک یا حلقه کشی لیگاچور دور نگین براکت قرار بگیرد تا سیم ارتودنسی را به آن متصل نگه دارد.
در صورتی که نیاز به استفاده از حلقه کشی الاستیک باشد، حلقه کشی دور قلاب براکتهای مورد نظر قرار می گیرد تا موقعیت این دندانها نسبت به هم اصلاح شود.
برای کوتاه تر کردن طول درمان ارتودنسی چه کاری میتوان انجام داد؟
اولین کاری که باید انجام بدهید این است که نگذارید براکت آسیب ببیند. هر چه دفعات آسیب دیدن براکت یا هر وسیله ارتودنسی دیگری که دارید، زیادتر شود وقفه های بیشتری در درمان ایجاد میشود و درمان طولانی تر میشود. همچنین کسانی که از وسیله ارتودنسی غیر ثابت استفاده می کنند باید دقیقا به تعداد ساعات گفته شده وسیله را در دهان بگذارند. در غیر این صورت پیشرفت درمان طبق برنامه نخواهد بود و درمان طولانی تر خواهد شد.
در حال حاضر دستگاه های مختلفی مانند اکسل دنت، پروپل و غیره برای تسریع درمان ارتودنسی دندان طراحی شده اند که هر کدام به شکل متفاوتی عمل می کنند اگر می خواهید از دستگاههای تسریع درمان ارتودنسی بهره ببرید با متخصص ارتودنسی در این زمینه صحبت کنید.
نکات بهداشتی در دوران درمان ارتودنسی
در مدت زمانی که وسیله ارتودنسی در دهانتان قرار دارد، احتمال ایجاد لکه های سفید در دندان ها، پوسیدگی دندان و عفونت لثه زیاد میشود. چون حفظ بهداشت دهان با وجود وسیله ای که به دندانها چسبیده است سخت تر است.
به همین دلیل باید هنگام مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بیشتر دقت کنید. هر بار پس از غذا خوردن دندانهای خود را مسواک بزنید. حتماً هر روز نخ دندان بکشید. میتوانید از نخ دندان مخصوص دوران ارتودنسی یا وسیله های دیگری مانند دستگاه هایی که با فشار آب لا به لای دندان ها را تمیز می کنند استفاده کنید. همچنین فرچه های مخصوص تمیز کردن بین دندانها و سیم ارتودنسی وجود دارد که کار تمیز کردن دندانها را راحتتر میکند.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان
خوردن شیرینی جات و غذاهای حاوی قند زیاد را باید محدود کنید چون باعث افزایش احتمال پوسیدگی دندان می شوند.
همچنین غذاها و نوشیدنی های اسیدی مثل نوشابه و آب مرکبات را باید محدود کنید چون باعث حل شدن مینای دندان و از دست رفتن مواد معدنی دندان شده و زمینه را برای پوسیدگی دندان هموار میکنند.
درمان ارتودنسی در چه سنی مناسب است؟
سن مناسب برای درمان ارتودنسی کودکی است چون در کودکی استخوانها و دندانها در حال رشد هستند و می توان رشد آنها را به نحو مورد نظر هدایت کرد. توصیه میشود کودکان را در سن هفت سالگی نزد متخصص ارتودنسی ببرید. اگر ارتودنتیست مشکلی ببیند که نیاز به اصلاح دارد یا پیش بینی می شود مشکلی در آینده به وجود بیاید، با درمان ارتودنسی پیشگیرانه از آن جلوگیری کرده و یا آن را ساده تر می کند. با این حال هیچ وقت برای درمان ارتودنسی دیر نیست. در هر سنی که باشید، می توانید برای انجام این درمان اقدام کنید.
راه های ارتباطی با مرکز تخصصی دندانپزشکی نجم
توجه :
- صحت علمی مطلب منتشر شده فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان تایید گردد.
- این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شده است.