کاربردهای انواع روکش دندان
در این مطلب از سایت دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان کاربردهای انواع روکش دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.
ترمیم تاج دندان آسیب دیده با روکش دندان
زمانی که تاج دندان شما بر اثر شکستگی یا تحت درمان دندانپزشکی آسیب میبیند، تاج تخریب شده با استفاده از روکش دندان ترمیم میشود. در این شرایط ساخت روکش توسط لابراتوار ۳ هفته زمان میبرد. بیمار در طول این مدت نیاز است ۲ الی ۳ بار به مطب دندانپزشک مراجعه داشته باشد.
افراد نامناسب برای درمان روکش دندان
روکش کردن دندان، یک روش مطمئن برای ترمیم و حفظ دندانهای آسیب دیده است. البته همیشه روکش کردن راه حل مشکل شما نیست. دندانهایی که از ریشه مشکل دارند و ریشه آنها تحلیل رفته است را نمیتوان با روکش کردن ترمیم کرد. در صورتی که دندان دچار عفونت باشد نیز از روش روکش کردن نمیتوان استفاده کرد و ابتدا باید عصب کشی انجام داد.
مراحل انجام روکش دندان
- معاینه و تراش دادن دندان
- قالبگیری از دندان
- انتخاب رنگ روکش دندان با توجه به رنگ طبیعی دندان
- ارسال قالبها به لابراتوار
- یک جلسه تست فریم فلزی یا فریم زیرکونیوم
- یک جلسه تست پرسلن
- تحویل روکش
- انواع روکش دندان
انتخاب روکش دندان مناسب، تا حد زیادی بستگی به دندانپزشک شما دارد.
روکش دندان سرامیکی
این روش یکی از زیباترین روشها جهت انجام روکش دندان است. این نوع روکش از سرامیکهای هم رنگ دندان ساخته میشود و یکی از پر طرفدارترین روکشها نزد بیماران و دندانپزشکان به شمار میرود. این نوع روکش به تاج دندان آسیب نمیزند اما از لحاظ میزان مقاومت، از استحکام کمتری نسبت به سایر روکشها برخوردار است و آسیب پذیرتر است.
روکش دندان فلزی
این نوع روکشها از ترکیب فلزاتی مانند طلا، پلاتین، کبالت و کروم ساخته میشود و به دلیل وجود فلزات سخت در ترکیبات آن، در برابر فشار و ضربه بسیار مقاوم هستند. این نوع روکش در دندانهای انتهایی که وظیفه اصلی آنها جویدن است، بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. اگر چه این نوع روکش دندان محکم و مقاوم هستند اما به جهت استفاده از فلزات سنگین دارای رنگ تیره هستند که همین امر سبب میشود تا بیماران کمتری این نوع روکش دندان را انتخاب کنند.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان
روکش دندان فلزی-سرامیکی
این مدل از روکشها هر دو مورد بالا را در بر میگیرد و به عنوان یک روکش برگزیده در مراکز خدمات دندانپزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع روکش دندان دارای پایه فلزی است و روی آن با سرامیک پوشیده شده است. این روکش هم از لحاظ مقاومت و هم از لحاظ زیبایی بسیار مورد توجه افراد قرار میگیرند.
توجه :
- صحت علمی مطلب فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان، متخصص پیوند لثه و استخوان تایید گردد.
- این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شد.
مطالعه بیشتر :
دلایل ایجاد تغییر رنگ در روکش دندان