بررسی خوراکی های مضر برای کامپوزیت دندان
کامپوزیت دندان به اندازه لمینت مستحکم نیست. در صورتی که پس از انجام ونیر کامپوزیت رژیم غذایی مناسب را رعایت نکنید، ونیر زرد شده و به کامپوزیت آسیب وارد می شود. در این مقاله از سایت دکتر حسین برجیان بهترین جراح لثه اصفهان خوراکی های مضر برای کامپوزیت دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.
چنان چه لثه شما حساس شده است تا زمانی که حساسیت آن کامل برطرف نشده است از خوردن یا نوشیدن غذاهای بسیار داغ یا سرد خودداری کنید. علاوه بر آن تقسیم کردن غذا به تکههای کوچک حساسیت شما را کاهش میدهد.
مواد غذایی ممنوع پس از اصلاح طرح لبخند با کامپوزیت
- جویدن آدامسهای حاوی شکر
- نوشیدن بیش از حد الکل
- گاز زدن غذاهای سفت، آبنبات ها یا غذاهای حاوی استخوان مانند جوجه کباب یا پای مرغ
- جویدن یخ و آبنباتهای سفت
- باز کردن کیسه های پلاستیکی، در بطری یا جویدن ناخن ها
- یخ یا هر ماده غذایی سفتی که به کامپوزیت ها فشار بیش از حدی وارد میکند.
- تافی یا هر نوع خوراکی که به دندان ها می چسبد.
- سیب، هویج و هر نوه میوه سفتی که گاز زدن آنها می تواند موجب شکستن کامپوزیت دندان شود.
- آجیل، آبنبات، نان تست و از این قبیل خوراکی هایی که موجب لب پر شدن کامپوزیت دندان می شوند.
- نان خشک، ذرت و هر نوع خوراکی دیگری که می تواند فشار زیادی به کامپوزیت دندان وارد کند.
- انواع خوراکی ها و نوشیدنی های رنگی مانند قهوه، چای، شراب قرمز، سس قرمز، توت فرنگی، بلوبری و زردچوبه یا زعفران که موجب زرد شدن ونیر های کامپوزیت می شود.
اگر عادت دارید در طول روز غذاهای سفت مانند یخ بجوید و این عادت را ترک نکنید، با گذشت زمان تمام کامپوزیتهای شما نیاز به ترمیم پیدا میکند. درصورتی که از ونیر کامپوزیت به خوبی مراقبت کنید بین ۵ تا ۷ سال ماندگاری خواهد داشت اما چنانچه به دستورالعملهای گفته شده توجه نکنید کامپوزیت بیشتر از دو سال دوام نخواهد آورد.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین جراح لثه اصفهان
بر خلاف لمینت، کامپوزیت بر اثر مصرف خوراکی و نوشیدنیهای رنگی زرد میشود. از خوردن و نوشیدن مواد غذایی که اسید زیادی دارند مانند: لیمو ترش؛ گوجه؛ سس قرمز و الکل زیاد خودداری کنید زیرا این خوراکیها پیوند بین کامپوزیت و مینای دندان را از بین میرود. در صورت از بین رفتن پیوند بین کامپوزیت و مینای دندان، ونیر به تدریج زرد میشود و از روی دندان میافتد. کشیدن سیگار و مصرف تنباکو نیز موجب زرد شدن رنگ کامپوزیت می شود. نوشیدنیهای الکلی مواد سطحی روی کامپوزیت را به تدریج در خود حل میکنند و از بین میبرند. مصرف این نوشیدنیها باعث کاهش استحکام کامپوزیت و زرد شدن آن میشود. علاوه بر نوشیدنی های الکلی مصرف زیاد نوشیدنیهای زیر نیز موجب زرد شدن رنگ کامپوزیت میشود:
- قهوه
- چای
- شراب قرمز
عوارض رعایت نکردن رژیم غذایی بعد از کامپوزیت
بعد از نصب ونیر کامپوزیت باید احتیاطهای لازم را هنگام خوردن غذا و نوشیدنی داشته باشید تا ماندگاری آن از بین نرود. چنان رژیم غذایی مناسبی نداشته باشید باندینگ بین کامپوزیت و مینای دندان از بین می رود و کامپوزیت دچار آسیبهای زیر میشود:
- ترک خوردن یا لبپر شدن کامپوزیت
- شکستن کامپوزیت یا افتادن آن از روی دندانها
- زرد شدن کامپوزیت در اثر خورده شدن باندینگ و پوشش دندان توسط مواد اسیدی
توجه :
- صحت علمی مطلب فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان، مسترشیپ پیوند لثه و استخوان تایید گردد.
- این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شد.
مطالعه بیشتر :
مقایسه کاربردهای کامپوزیت و بلیچینگ دندان
روش های پیشگیری از عوارض بلیچینگ دندان