بررسی عوامل ایجاد بوی بد در دهان
در مطلب امروز سایت دکتر حسین برجیان بهترین جراح لثه اصفهان عوامل ایجاد بوی بد در دهان را مورد بررسی قرار می دهیم.
بوی بد صبحگاهی دهان
دهان اکثر افراد صبحها پس از بیدار شدن از خواب بدبو است. این حالت عادی است و دلیل آن خشک شدن دهان در طول شب است. خشک شدن دهان جریان بزاقی را آهسته میکند که ذرات غذا را با خود میشوید و میبرد. باکتریها تمام ذرات غذای باقیمانده در دهان را تجزیه میکنند و در نتیجه بوی بد و ناخوشایندی از دهان به مشام میرسد.
رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان
شایعترین علت بوی دهان رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان است. باکتریهایی که روی دندانها، زبان و لثهها را میپوشانند، باعث جمع شدن پلاک، یعنی مواد نرم سفید رنگ روی سطح دندانها، بیماری لثه و پوسیدگی دندان میشود. این باکتریها با آب دهان و ذرات غذای باقیمانده در دهان ترکیب میشوند و ذرات غذا و پروتئینها را تجزیه میکنند. محصول این واکنش گازی با بوی ناخوشایند است. اگر دندانها را مرتب نخ نکشید، باکتریها ذرات غذای گیر کرده بین دندانها را تجزیه میکنند و با تولید این گاز بدبو دهانتان نیز بدبو میشود.
تغذیه
خوردن غذاهای پرادویه و بودار مانند سیر، پیاز و فلفل غالباً به بدبو شدن دهان میانجامد. نوشیدنیهای با بوی قوی مانند الکل و قهوه نیز باعث بدبو شدن دهان میشود. این نوع بدبویی دهان معمولاً موقتی است و برای اجتناب از آن کافی است که از خوردن یا آشامیدن خوراکیهای مربوطه پرهیز کنید.
دارو
مصرف بعضی داروها از قبیل اقلام زیر به بدبو شدن دهان میانجامد:
- داروهای مورد استفاده برای درمان آنژین
- بعضی داروهای شیمی درمانی
- داروهای مسکن
سیگار کشیدن
استعمال دخانیات مساوی است با به مشام رسیدن بوی دود سنگین و آزاردهنده از دهان. به علاوه دخانیات باعث لکه شدن دندانها، کاهش حس چشایی و تحریک لثهها نیز میشود. به این ترتیب احتمال ابتلا به بیماریهای لثه افزایش مییابد که خود یکی از دلایل بدبو شدن دهان است.
ابتلا به بعضی بیماریها
بوی بد دهان به ندرت نتیجه ابتلا به بعضی بیماریها است. خشکی دهان عارضهای است که بر میزان جریان بزاق اثر میگذارد. با کم شدن آب دهان باکتریها در دهان جمع میشود و دهان بدبو میشود.
بیماریهای دیگری که باعث بوی دهان میشود عبارت است از:
- عفونت ریه، گلو یا بینی
- برونشیت
- سینوزیت
- دیابت
- ناراحتیهای کبدی یا کلیوی
- رژیمهای لاغری کمکالری، روزه گرفتن و رژیمهای با کربوهیدرات کم نیز از علل بوی بد دهان محسوب میشود.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین جراح لثه اصفهان
علائم بروز بوی بد در دهان
علائم بوی بد دهان متعدد است و شدت آن در دامنهای از خفیف تا شدید متغیر است. لایهای سفید روی زبان، بزاق غلیظ و مزهی فلزی تلخ یا ترش همیشگی در دهان از علائم بوی بد دهان است. جالب است بدانید که بسیاری از بیماران دچار این مشکل کمترین اطلاعی از بوی ناخوشایند دهان خود ندارند.
توجه :
- صحت علمی مطلب فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان، متخصص پیوند لثه و استخوان تایید گردد.
- این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شد.
مطالعه بیشتر :
علل لق شدن دندان دائمی در کودکان و بزرگسالان