آیا می توان دندان ها را دوباره رشد داد؟
آیا می دانستید دندان های شما پتانسیل این را دارند که به طور طبیعی خود را ترمیم کنند؟
در حالی که مینای دندان یا قسمت خارجی دندان ما بازسازی نمی شود، لایه های بعدی، عاج دندان ها می توانند بازسازی شوند.
یک مطالعه جدید و جذاب نشان داده است که استفاده از یک داروی آلزایمر به نام tideglusib دندان ها را تشویق می کند تا خودشان را بازسازی کنند. داروی Tideglusib این قابلیت را دارد که سلول های بنیادی را در پالپ دندان تحریک کند. این امر باعث می شود دندان ها عاج جدیدی تولید کنند.
همانطور که می دانید دندان ها به شکل طبیعی دارای یک فرایند ثابت هستند که به بهبود طبیعی آن ها کمک می کند. استفاده از این دارو باعث شد که روند بازسازی دندان ها با سرعت بیشتری انجام بگیرد. استفاده از این دارو موجب می شود که حفره های موجود در دندان ها که بر اثر پوسیدگی یا ضربات و تصادفات به وجود آمده اند از بین برود و پر شوند.
دندان های شما تنها عضوی هستند که به بافت داخلی میزبان نفوذ می کنند و در محیط بیرون وجود دارند. در دهان انسان ها یک بافت پوششی نازک وجود دارد که به دندان ها اجازه می دهد رشد کنند و بیرون بیایند. وجود این بافت باعث می شود که دندان انسان ها در مقابل تهاجم میکروب ها از آسیب پذیری زیادی برخوردار باشد.
با توجه به اینکه دندان های انسان یک بخش فوق العاده آسیب پذیر به شمار می رود. لازم است برای ارتقاء سلامت دندان ها سیستم ایمنی قوی و قدرتمندی داشته باشید. بنابراین مراقبت از دندان ها یک امر بسیار مهم و حباتی به شمار می رود.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان
آیا استخوان فک می تواند دوباره رشد کند؟
دانشمندان راهی برای رشد مجدد دندان ها و استخوان های فک کشف کرده اند. محققان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه میشیگان تکنیکی را برای استفاده از سلول های بنیادی برای بازسازی ۸۰ درصد از شکستگی استخوان فک بیمار کشف کرده اند. اگر چه هنوز کار در حال بررسی و پژوهش است، اما تحقیقات در این زمینه میتواند تغییری در نحوه استفاده از سلولهای بنیادی دندان برای اهداف بازسازی دندان در آینده باشد.
دندان ها مهمترین عامل در جویدن غذا هستند و در هنگام صحبت کردن تاثیر زیادی بر روی تکلم ما دارند. داشتن دندان های زیبا باعث می شود که افراذ لبخندی دلپذیر داشته باشند. مطالعات نشان می دهد که 41 درصد از کودکان 2 تا 11 ساله، 42 درصد از کودکان و نوجوانان 6 تا 19 ساله و 90 درصد از بزرگسالان حداقل از یک بیماری دندانی در طول زندگی خود رنج می برند.
با توجه به اینکه امروزه دندان های ترمیمی جایگاه خود را در دندانپزشکی یافته اند. دیگر این ضرب المثل دندانی که از دست رفت دیگر باز نمی گردد صحت ندارد. اگر چه این درمان ها در مراحل اولیه خود هستند، اما آینده دندانپزشکی در حال تغییر پارادایم است زیرا تحقیقات بیشتر برای تمرکز بر نوآوری ها در زمینه دندانپزشکی ترمیمی ادامه دارد.
مطالب مرتبط :
سوالات متداول رویش دوباره دندان در آینده