بررسی تغدیه مناسب برای تقویت دندان
در مطلب امروز سایت دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان تغدیه مناسب برای تقویت دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.
پرهیز از مصرف شیرینی، شکلات، کربوهیدرات های فرآوری شده و نشاسته زیاد
- غذاهایی که حاوی قند زیادی هستند، خطر تشکیل پلاک را افزایش می دهند، زیرا باکتری ها جذب قند موجود در آنها می شوند. اگر قصد خوردن شیرینی دارید سعی کنید از شیرینی هایی استفاده کنید که نیازی به نگهداری طولانی مدت در دهان نداشته باشند.
- کارامل، شیرینی و غذاهای مشابه به دلیل جویدن به مدت طولانی در دهان می مانند و در نتیجه دندان آسیب می بیند. شیرینی ها و کیک ها حاوی مقدار زیادی قند هستند که باعث پوسیدگی دندان می شود.
- غذاهایی مانند نان، پاستا، کراکر و چیپس حاوی کربوهیدرات هایی هستند که کربوهیدرات های تصفیه شده در نظر گرفته می شوند و از شکر تهیه می شوند. مصرف شکر زیاد همچنین می تواند احساس سیری کاذب ایجاد نماید و باعث کمبود ویتامین و پوسیدگی دندان شود.
محدود کردن مصرف نوشیدنی ها و آبمیوه های گازدار
نوشابه ها حاوی قند زیادی هستند، آب میوه های صنعتی نیز قندهای افزوده زیادی دارند که برای دندان مضر است و باید از مصرف آنها پرهیز کرد. نوشابه های گازدار بسیار اسیدی هستند. اسیدهای موجود در غذاها و نوشیدنی ها مینای دندان را از بین می برد و خطر پوسیدگی دندان را افزایش می دهد. اگرچه نوشیدن آب میوه به درستی بدن را سالم نگه می دارد، اما باید بدانید که خوردن میوه و استفاده از فیبر موجود در آن بهتر از آب میوه های شیرین است.
اگر قصد استفاده از آب میوه را دارید، حتما آب میوه خالص و شیرین نشده تهیه کنید. تحقیقات نشان داده است که احتمال پوسیدگی دندان هنگام نوشیدن آبمیوه 100 درصد طبیعی بسیار کم است، اما اگر قصد نوشیدن آبمیوه دارید، سعی کنید میزان آبمیوه ای را که با دندان هایتان در تماس است محدود کنید.
کاهش مصرف غذاهای اسیدی
اسیدیته در مواد غذایی باعث فرسایش مینای دندان می شود، مانند نوشیدنی های گازدار و الکلی. غذاهای اسیدی شامل مرکباتی مانند لیمو و لیموترش است. گوجه فرنگی، عسل، شراب و غذا حاوی مقادیر زیادی اسید هستند که می تواند به مینای دندان آسیب برساند. در حالی که خوردن این غذاها ممکن است مشکلی برای شما ایجاد نکند، بهتر است تماس آنها با دندان هایتان را به حداقل برسانید تا خطر پوسیدگی دندان کاهش یابد.
خوراکی های مناسب برای جلوگیری از پوسیدگی دندان
مقدار زیادی آب، شیر، چای سبز و چای سیاه بنوشید
آب لوله کشی در بسیاری از کشورها حاوی مقادیر بالایی فلوراید است. فلوراید موجود در آب لوله کشی می تواند به تقویت مینای دندان کمک کند. نوشیدن آب به خارج شدن مواد غذایی گیر کرده بین دندان ها کمک می کند. چای سبز و چای سیاه حاوی ترکیباتی هستند که از تشکیل پلاک روی دندان ها جلوگیری می کنند. نوشیدن این نوع چای می تواند به کاهش التهاب و پیشگیری از بیماری لثه کمک کند، اما از افزودن شکر به چای خودداری کنید. شیر هم حاوی مقدار زیادی کلسیم و ویتامین دی است، اما حواستان باشد پس از نوشیدن شیر حتما مسواک بزنید؛ زیرا لاکتوز زیادی دارد و ممکن است موجب پوسیدگی دندان شود.
از سبزیجات و میوه های غنی از فیبر استفاده کنید
خوردن میوه ها و سبزیجات سرشار از فیبر به تولید بزاق کمک می کند. بزاق یک دفاع طبیعی در برابر پوسیدگی است و از عمل باکتری ها و تشکیل پلاک دندانی جلوگیری می کند. حدود 20 دقیقه پس از غذا خوردن، بزاق شروع به شستن اسیدهایی می کند که به مینای دندان آسیب می زند. انواع خاصی از سبزیجات و میوه ها مانند هویج، سیب و کرفس برای افزایش بزاق دهان مفید هستند. همچنین خوردن این مواد غذایی از کمبود ویتامین و پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.
آدامس بدون قند بجوید
جویدن آدامس بدون قند بعد از غذا می تواند روند تولید بزاق را تقویت کند، باکتری ها را از بین ببرد و از تشکیل پلاک روی دندان ها جلوگیری کند. اگر دائماً دهان شما خشک می شود، می توانید برای حل این مشکل از آدامس استفاده کنید. شیرین کننده زایلیتول از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند. تحقیقات نشان داده است که زایلیتول می تواند از رشد باکتری های مضر در دهان جلوگیری کند. جویدن آدامس شیرین خطر پوسیدگی دندان را افزایش می دهد، بنابراین باید از آدامس های بدون قند استفاده کنید.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان
ویتامین های مفید برای رشد دندان
روند رویش دندان قانون خاصی ندارد و از 3 ماهگی تا یک سالگی شروع می شود، اما معمولا زمان رویش دندان در نوزادان حدود 6-7 ماهگی است. معمولاً دندان های شیری در پایان 2.5 سالگی ظاهر می شوند و کودک 20 دندان شیری دارد اما ویتامین ها و مواد معدنی برای رشد دندان های آنان لازم است.
ویتامین های D و A از ویتامین های ضروری هستند که باید از بدو تولد به نوزاد داده شود و مقدار این دو ویتامین در شیر مادر اغلب کم است. دومین عنصر مهم، کلسیم به همراه فسفر و آهن است که برای رشد استخوان از جمله رشد دندان بسیار ضروری است و این عنصر در شیر مادر یا به عنوان افزودنی در شیر خشک یافت می شود. ضمناً باید از 6 ماهگی به کودکان مکمل آهن داد.
وی دوره رویش دندان را بیشتر ارثی دانست و افزود: مصرف زیاد کلسیم و شیر در دوران بارداری کمکی به رشد سریع دندان ها نمی کند و ممکن است که کودک دچار راشیتیسم یا نرمی استخوان یا ضعف شود.
توجه :
- صحت علمی مطلب فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان، مسترشیپ پیوند لثه و استخوان تایید گردد.
- این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شد.
مطالعه بیشتر :
نکات مراقبتی قبل و بعد از کشیدن دندان
چند نکته در استفاده از وسیع کننده کام