عوامل ایجاد پریودنتال

عوامل ایجاد پریودنتال | بهترین دندانپزشک اصفهان

بررسی عوامل ایجاد پریودنتال

پریودنتال نام علمی است که به بیماری لثه ها اطلاق می شود. این بیماری به شکل عفونت است و بافت نرم لثه ها را هدف قرار می دهد. با توجه به این که بیماری لثه نوعی بیماری پیش رونده محسوب می شود در صورتی که به آن رسیدگی نشود و مورد بی توجهی قرار بگیرد می تواند به استخوان فک رسیده و باعث لق شدن دندان ها نیز بشود. در این مقاله از سایت دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان عوامل ایجاد پریودنتال را مورد بررسی قرار می دهیم. برخلاف تصور افراد بیماری های پریودنتال شایع تر از چیزی است که فکر می کنید. این بیماری در وهله اول به علت بهداشت نامناسب دندان ها ایجاد می شود.

علت ایجاد بیماری لثه

همانطور که قبلا اشاره کردیم این بیماری با عناوین مختلفی مانند پریودنتیت یا بیماری پریودنتال، بیماری لثه ها شناخته می شود. همه این عناوین به یک مسئله اشاره دارد. همانطور که می دانید دهان انسان ها محل باکتری های زیادی است. بعضی از این باکتری ها درون انواع نوشیدنی، غذاها و …. وجود دارد که مصرف آن به مرور زمان باعث ایجاد پلاک هایی بر روی لثه ها می شود. این پلاک ها به صورت بافت نرم است که به رنگ زرد یا بی رنگ می باشد. این پلاک ها بر اثر ترکیب بزاق دهان، باکتری ها و ذرات غذا به وجود می آیند.

قسمت هایی از دهان که باکتری ها برای تجمع پلاک ها انتخاب می کنند به عنوان محل مناسبی برای زندگی باکتری ها به شمار می رود از این رو در این بخش ها رشد کرده و باعث می شوند که لثه افراد دچار بیماری شود.

در واقع عامل بیماری لثه باکتری ها یا همان سمومی هستند که در قالب پلاک ها به لثه های فرد حمله می کنند. این باکتری ها به سرعت راه خود را در امتداد لثه ها باز می کنند و با سرعت زیادی رشد می کنند و منجر به عفونت باکتریایی می شوند. زمانی که باکتری ها پیشرفت می کنند و به نقاط عمیق تر بافت ها می رسند موجب می شوند که لثه هایی که میان دندان ها قرار گرفته اند دچار درد و التهاب شوند.

ایجاد این التهاب ها در واقع پاسخ طبیعی بدن به بیماری است. لثه ها برای خلاصی از دست باکتری ها ملتهب می شوند تا از شر پلاک ها خلاص شوند. عدم توجه به این بیماری باعث می شود که بافت استخوان فک به مرور دچار تحلیل شود و در ادامه منجر به لق شدن دندان ها می شود.

نکات مراقبتی برای داشتن لثه ای سالم | بهترین جراح لثه اصفهان

علل بروز بیماری لثه

همانطور که قبلا اشاره کردیم مهمترین دلیل بیماری پریودنتال تجمع پلاک ها است. پلاک ها دارای باکتری های مختلفی هستند که به صورت بالقوه برای لثه ها ضرر دارند. به همین دلیل است که افراد بی توجه به رعایت بهداشت دهان و دندان بیشتر به این بیماری ها مبتلا می شوند. در بعضی افراد نیز این بیماری به دلیل تغییر نحوه واکنش سیستم ایمنی بدن و ژن ها به باکتری ها به وجود می آید. دلایل دیگری برای ایجاد این بیماری وجود دارد که به اختصار برخی از آن ها را مورد بررسی قرار داده ایم.

استرس:

استرس فیزیولوژیکی باعث می‌شود بدن برخی هورمون‌های التهابی آزاد کند که می‌توانند باعث بروز بیماری‌های لثه یا بدتر شدن آن‌ها شوند.

عوامل ژنتیکی:

این عوامل باعث می‌شوند برخی افراد بیش از دیگران مستعد ابتلا به بیماری‌های لثه شوند.

رژیم غذایی:

سوءتغذیه یکی از عوامل خطرزا برای بیماری‌های لثه است.

صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان

تغییرات هورمونی خانم‌ها:

زنان بیشتر در معرض بیماری‌های لثه قرار دارند. التهاب لثه ناشی از تغییرات هورمونی، در برخی نوجوانان، برخی زنان باردار و گاهی اوقات نیز به عنوان یکی از عوارض جانبی داروهای جلوگیری از بارداری رخ می‌دهد.

بیماری‌ها:

بیماری‌هایی مانند دیابت و ایدز و داروهای مورد استفاده برای درمان برخی از بیماری‌ها

سن:

پریودنتیت عموماً با بالا رفتن سن بروز کرده و بیشتر بعد از 35 سالگی رخ می‌دهد.

استعمال دخانیات:

سیگار کشیدن، حتی بدون بیماری لثه نیز می‌تواند علل تحلیل لثه و از دست رفتن استخوان شود.

اعتیاد:

اعتیاد طولانی مدت باعث تخریب لثه‌ها و دندان‌ها می‌شود.

توجه :

  • صحت علمی مطلب فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان، مسترشیپ پیوند لثه و استخوان تایید گردد.
  • این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شد.

مطالعه بیشتر :

علل و درمان دندان کوسه ای در کودکان

انواع کاشت ایمپلنت برای دندانهای از دست رفته

امکان رویش مجدد دندان در آینده

دیدگاه خود را بنویسید

09335810446

جهت نوبت دندانپزشکی (داخلی 4)

آدرس: اصفهان، چهارراه حکیم نظامی

جنب بوش، مجتمع نجم، ط2

کانال آپارات دندانپزشکی

جراحی لثه با لیزر و ایمپلنت

H.borjian@yahoo.com

ارسال ایمیل
error: Content is protected !!
سوالی دارید? چت در واتساپ