بررسی زمان مراجعه به دندانپزشک برای چک کردن ایمپلنت دندان
به طور کلی دندانپزشک شما پس از پایان عمل ایمپلنت توصیه هایی را به شما ارائه خواهد کرد. که باید آن ها را به دقت انجام دهید. یکی از این موارد ملاقات با دندانپزشک در بازه های زمانی مشخص است که معمولا هر ۶ ماه یک بار انجام می شود. در این مطلب از سایت دکتر حسین برجیان بهترین ایمپلنت اصفهان زمان مراجعه به دندانپزشک برای چک کردن ایمپلنت دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.
در صورتی که هر گونه مشکل در پروسه ایمپلنت شما اتفاق افتد. باید فورا به دندانپزشک مراجعه کنید تا شرایط توسط او بررسی شود. دندانپزشک با معاینه و اسکن داخل دهانی وضعیت و موقعیت ریشه ایمپلنت و دندانهای مجاور و لثه را با تکنولوژی دندانپزشکی دیجیتال چکاپ کامل می کند. این اتفاق به صورت نادر رخ می دهد اما اطلاع از این که چه زمانی باید چکاپ انجام دهید می تواند باعث آسودگی خاطر شما شود.
ایمپلنت دندان به ندرت باعث بروز عوارض در انسان می شود. اما با این حال در یک ایمپلنت موفق نیز ممکن است عوارض جزئی بروز دهد که باید حتما در رابطه با آن دندانپزشک خود را ملاقات کنید.
بروز عفونت در اطراف ناحیه ایمپلنت
یکی از عوارضی که می تواند باعث نگرانی شود، بروز عفونت در اطراف ناحیه ایمپلنت است این مشکل می تواند باعث سست شدن یا افتادن ایمپلنت شود. هرچند که احتمال عفونت حین عمل تقریبا صفر است. چراکه در تکنولوژی دندانپزشکی دیجیتال و بخصوص استفاده از ایمپلنت یک روزه دندان یا ایمپلنت فوری فرصت ایجاد عفونت داده نمی شود.
آسیب به بافت یا اعصاب
یکی دیگر از عوارض احتمالی انجام ایمپلنت دندان، آسیب به بافت یا اعصاب که باعث بی حسی ، درد یا سوزن سوزن شدن لثه، چانه، لب ها یا دندان های طبیعی شما شود نیز می تواند دلیلی روشن برای نیاز شما به مراجعه به دندانپزشک باشد. در صورتی که روی ناحیه کاشت فشار زیاد و غیر طبیعی وارد شود نیز باید به دندانپزشک مراجعه کنید. چراکه این مسئله نیز می تواند باعث افتادن یا خرابی ایمپلنت شود. چنانچه استخوان و لثه اطراف ایمپلنت شما نیز دچار عفونت باکتریایی شود باید فورا به دندانپزشک مراجعه کنید چراکه در غیر این صورت قطعا ایمپلنت خود را از دست خواهید داد.
در طول انجام عمل ایمپلنت، دندانپزشک شما، بافت های سفت و نرم اطراف ایمپلنت را به خوبی مورد بررسی قرار خواهد داد. رسوبات جمع شده در اطراف محل کاشت را به طور کامل از دهان شما خارج می کند. در برخی از مواقع نیز ممکن است نیاز به اصلاح دندان نیش شما وجود داشته باشد تا میزان فشار بر روی ایمپلنت را به کمترین حد ممکن برساند.
همچنین با استفاده از پرینتر سه بعدی در دندانپزشکی دیجیتال و اسکن داخل دهانی وضعیت استخوان را بررسی می کند. که اگر ریشه دندان داخل فک باقی مانده باشد با استفاده از درمان ریشه (عصب کشی) یا همان روت کانال آن را تخلیه کامل ریشه کند. توجه داشته باشید که استخوانی که قرار است میزبان ایمپلنت شما باشد. باید به خوبی با ریشه مصنوعی درون دهان شما جوش بخورد و به همین دلیل است که دوره درمانی شما ممکن است چند ماه به طول بیانجامد.
مراقبت هایی برای زود جوش خوردن ایمپلنت
در صورتی که ریشه دندان شما دچار عفونت شده باشد یا استخوان کافی برای قرار دادن ایمپلنت شما وجود نداشته باشد. دندانپزشک از پیوند استخوان فک استفاده می کند و این مسئله دوره درمان بهبودی شما را طولانی تر می کند.
توجه داشته باشید در بسیاری از موارد امکان نگهداری از ایمپلنت حتی پس از شکست آن نیز وجود خواهد داشت اما شرط اصلی برای این اتفاق آن است که فورا به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک شما می تواند بافت لثه و استخوان اطراف ایمپلنت را مجدد بسازد. به طور کلی ایمپلنت باید خارج شود تا بهبودی کامل انجام شود.
پس از این اتفاق است که دندانپزشک شما می تواند ایمپلنت جدیدی را برای شما قرار دهد البته این کار را زمانی انجام خواهد داد که اطمینان حاصل کند بهبودی انجام شده است. در این مرحله نیز ممکن است به پیوند استخوان نیاز داشته باشید. پیوند استخوان در کاشت ایمپلنت می تواند شانس موفقیت را افزایش دهد.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین ایمپلنت اصفهان
در این حالت اگر مجددا ایمپلنت با شکست مواجه شود. ممکن است نشان دهنده آلرژی باشد یا اینکه تراکم استخوانی شما برای این کار کافی نباشد اما این اتفاق با توجه به بررسی هایی که پیش از عمل انجام می شود، بسیار نادر است.
یکی دیگر از مواردی که می تواند به شکست ایمپلنت شما بیانجامد، افزایش سطح فشار وارد شده بر آن است. دقت داشته باشید که ایمپلنت از فلز تیتانیوم ساخته می شود و مقاومت بسیار بالایی دارد. در سال های اخیر نیز با توجه به رشد تکنولوژی، مقاومت ایمپلنت بسیار بیش تر شده است. با این وجود در صورتی که در معرض فشارهای خارجی قرار بگیرد، ممکن است دچار شکستگی یا ترک شود.
به همین دلیل در صورتی که دچار براکسیسم یا ساییدگی دندان یا همان دندان قورچه هستید. حتما با دندانپزشک خود در این رابطه صحبت کنید. استفاده از گاید دندان یا محافظ های دندان یا مراجعه به روانپزشک می تواند شما را در این مسیر یاری کند.
توجه :
- صحت علمی مطلب فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان، متخصص پیوند لثه و استخوان تایید گردد.
- این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شد.
مطالعه بیشتر :
روشهای درمان عفونت دندان روکش شده