شایع ترین بیماری های دهان و دندان در بزرگسالان

شایع ترین بیماری های دهان و دندان در بزرگسالان | بهترین دندانپزشک اصفهان

بررسی شایع ترین بیماری های دهان و دندان در بزرگسالان

احتمالاً برای شما هم پیش آمده که دچار بیماری‌ های دهان و دندان شده باشید. در این مواقع تنها چیزی که به آن فکر می‌کنیم این است که هر چه زودتر سراغ درمان این بیماری برویم. از همه مهم‌تر پیش کسی برویم که این بیماری را درست تشخیص داده و درمان آن به‌گونه‌ای باشد که تا حد ممکن کمترین درد و عوارض را داشته باشد. مطلب امروز سایت دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک اصفهان که برای شما خوانندگان عزیز گردآوری شده است. به مطالعه و بررسی شایع ترین بیماری های دهان و دندان در بزرگسالان خواهیم پرداخت.

بیماری های دهان و دندان بزرگسالان

مطابق گزارش سازمان بهداشت جهانی 3.5 میلیارد نفر در سراسر جهان با بیماری‌های دهان و دندان روبرو هستند. این مقدار نزدیک به نیمی از جمعیت جهان است. اکثر بیماری‌ها و صدمات دهان را می‌توان با موفقیت درمان کرد، به خصوص اگر زود تشخیص داده شود. مهمترین موضوع در درمان بیماری‌های دهان و دندان رسیدگی زودهنگام و به‌موقع است.

بروز بیماری های عفونی دهان و دندان

در بین بیماری های دهان و دندان، شناخته شده‌ترین بیماری‌های عفونی دهان، تبخال دهانی است که ممکن است آن را زخم‌های سرد یا تاول‌های تب نامید. تخمین زده می‌شود که 50-80 درصد از بزرگسالان با تبخال دهانی -در حالت خفته یا فعال- زندگی می‌کنند. اگر بزرگسالان در کودکی به این ویروس مبتلا نشوند، ممکن است از طریق تماس مستقیم با کودکان یا بزرگسالانی که شیوع آن را داشتند، دچار تبخال دهانی شوند. مراقب محل بوسیدن خود باشید.

مطلب پیشنهادی : مزیت های ایمپلنت دندان در برابر دندان مصنوعی چیست؟

افرادی که عفونت دهانی دارند، مستعد ابتلا به عفونت‌های باکتریایی، قارچی و ویروسی هستند. این عفونت‌ها اغلب باعث ایجاد ضایعات در لب‌ها، زیر زبان و بافت‌های نرم داخل گونه‌های شما می شوند. این ضایعات می‌توانند ناراحت کننده یا دردناک باشند و باعث خشکی دهان و مشکلات بلع شوند.

پس از اولین مبارزه با تبخال دهان، بدن شما برای مبارزه با ویروس و اثرات آن آنتی بادی ایجاد می‌کند. بنابراین شیوع بعدی HSV-1 در دهان شما ممکن است چندان شدید نباشد، یا ویروس خاموش بماند. با این حال، اگر مراحل اولیه شیوع تبخال دهانی را تجربه می‌کنید، مصرف داروهای ضد ویروسی می‌تواند از پیشرفت کامل زخم‌های سرد جلوگیری کند. شما می‌توانید با حفظ سلامت عاطفی و جسمی، میزان بروز بیماری را به حداقل برسانید.

ایجاد حفره های دندان

طبق مطالعه موسسه سنجش و ارزیابی سلامت منتشر شده در مجله پزشکی The Lancet، حفره‌های دندانی که به عنوان پوسیدگی شناخته می‌شود، افراد را در سراسر جهان مبتلا می‌کند. حفره‌های دندانی معمولاً هنگامی که این فرایند دو مرحله‌ای اتفاق می‌افتد شکل می‌گیرد و منجر به پوسیدگی می‌شود:

تجمع پلاک روی دندان ها

باکتری‌های موجود در پلاک با شکر ترکیب شده و اسیدهای تخریب کننده مینای دندان را تولید می‌کنند. اگر شما یا دندانپزشک خود به موقع متوجه یک حفره شدید، ممکن است بتوانید پوسیدگی را با درمان‌های فلوراید درمان کنید. در غیر این صورت؛ پرکردن دندان، درمان معمولی حفره‌ها هستند.

با این حال، اگر پوسیدگی دندان شما به حدی بد شود که پر شدن آن کمکی نکند، دندانپزشک ممکن است دندان شما را با تاج دندان بپوشاند یا دندان را خارج کند. باز هم، تشخیص زود هنگام می‌تواند از بدتر شدن پوسیدگی دندان جلوگیری کند و باعث شود درگیری متخصص با ریشه دندان کمتر باشد.

پیشگیری از مشکلات دهانی مرتبط با دیابت | بهترین دندانپزشک اصفهان

بیماری لثه

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) گزارش می‌دهد چند نوع بیماری لثه – که بیماری پریودنتال نیز نامیده می‌شود – تقریبا نیمی از بزرگسالان 30 ساله و بالاتر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. شدت از متورم شدن خفیف لثه‌ها تا خونریزی آن‌ها و از دست دادن کامل دندان متغیر است. بیشتر بیماری‌های لثه در این مراحل ایجاد می شوند:

  • پلاک و تارتار روی دندان‌های شما جمع می‌شود و منجر به التهاب لثه می‌شود.
  • التهاب لثه بافت‌های نرم در امتداد خط لثه را تحریک می‌کند که با افزایش باکتری‌ها به تدریج بدتر می‌شود و در نتیجه پریودنتیت ایجاد می‌شود.
  • پریودنتیت زمانی رخ می‌دهد که لثه‌ها از دندان‌ها جدا شده باشد. این می‌تواند منجر به عفونت بیشتر لثه شود که نیاز به درمان آنتی بیوتیکی، جراحی و کشیدن یا عصب‌کشی دندان و درگیر شدن با ریشه دندان دارد.
  • مانند حفره‌ها، بیماری لثه در مرحله التهاب لثه نیز اگر زود تشخیص داده شود قابل برگشت است. اگر نمی‌توان آن را کامل درمان کرد، متخصص دندانپزشکی شما ممکن است برنامه جرم‌‌گیری ریشه را بریزد، یک درمان حرفه‌ای تمیز کردن عمیق برای حذف تمام پلاک ها از دهان شما. همانطور که اشاره شد، ممکن است برای شما آنتی بیوتیک تجویز شود. برای پریودنتیت پیشرفته، ممکن است به جراحی نیاز داشته باشید.

سرطان دهانی

طبق گزارش بنیاد سرطان دهان، در ایالات متحده، سالانه نزدیک به 53000 نفر مبتلا به سرطان دهان یا گلو تشخیص داده می‌شوند. سرطان دهان بیشتر بر زبان، لوزه‌ها، لثه‌ها، دهان و حلق (قسمت گلو در پشت دهان) تأثیر می‌گذارد.

از آنجا که سرطان‌های مختلف دهان اغلب علائم و نشانه‌های واضحی در مراحل اولیه خود ایجاد نمی‌کنند، معاینات منظم دندانپزشکی مهم‌ترین روش تشخیص آن‌ها است. متخصص دندانپزشکی همچنین می‌تواند در معاینه شما از نظر سرطان دهان غربالگری کند، به خصوص اگر هر یک از علائم زیر را داشته باشید:

  • زخم دهان یا لب که بهبود نمی‌یابد
  • توده‌ای در دهان شما
  • یک لکه قرمز یا سفید در دهان شما
  • دندان‌های شل شده
  • بلع دردناک
  • دهان درد یا گوش درد مداوم

توجه داشته باشید که اگر از محصولات دخانی استفاده می‌کنید، به احتمال زیاد تشخیص سرطان دهان را دریافت خواهید کرد. بسته به نوع سرطان دهان و مرحله تشخیص سرطان، درمان می‌تواند شامل ترکیبی از جراحی، اشعه و شیمی درمانی باشد.

راهکارهای جلوگیری از بیماری های دهان و دندان

بارها شنیدیم پیشگیری بهتر از درمان است. چرا که زمان، پول، انرژی و … هزینه‌هایی هستند که باید به ازای درمان بپردازیم. همین‌طور بیماری‌ها درد و عوارضی هم دارند. حتی ممکن است به درجه‌‌ای برسند که جبران ناپذیری باشند. بنابراین این مسئله حیاتی است که تا قبل از رسیدن درد به ریشه دندان و گاهاً نیاز به عصب کشی دندان و یا عوارض خیلی بدتر؛ به سلامت دهان و دندانمان توجه کافی را داشته باشیم.

در هر صورت این نکته را فراموش نکنید که در صورت آسیب غیرمنتظره، در اسرع وقت مراقبت‌های پزشکی را دریافت کنید. بیماری های دهان و دندان به صورت تخصصی نیاز به درمان دارند. در اینجا به چند روش پیشگیری از بیماری‌ های دهان و دندان اشاره می‌کنیم.

صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان 

رسیدگی به وضعیت جسمانی

برنامه‌ی غذایی مناسبی داشته باشید. از گوشت، شیر، انواع میوه‌ها و سبزیجات تازه، سبوس و … استفاده کنید تا لثه، دهان و دندانتان تقویت شود. غذاهایی با مزه‌های تند و داغ را نخورید. این کار باعث حساس شدن عصب‌ها در دهان می‌شود. رژیم غذایی درستی داشته باشید و مطمئن باشید بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های روده‌ای و گوارشی و دیابت ندارید.

اگر برای ترمیم دندان‌تان پیش یکی از افراد غیرمتخصص رفتید که پرشدگی نامناسب انجام شده و این ناهماهنگی دندان‌ها دهانتان را زخم می‌کند، برای ترمیم مجدد اقدام کنید.

سیگار، قلیون و الکل اصلاً مصرف نکنید. زیاد در معرض آفتاب مستقیم نباشید و از لوسیون‌های مراقبتی برای لب استفاده کنید. سایر بیماری‌های دهان و دندان می‌تواند ناشی از مصرف دخانیات، رژیم‌های ناسالم (به ویژه آن‌هایی که دارای قند زیاد هستند)، خشونت و سایر شیوه‌های زندگی که باعث آسیب می‌شود، باشد. توجه به شایع ترین بیماری دهان و دندان و آگاهی از عواقب ناشی از مراقبت‌های نامناسب دهان می‌تواند بر سلامت عمومی شما تأثیر مثبت بگذارد.

نکته :

  • صحت علمی مطلب منتشر شده فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان تایید گردد.
  • این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شده است.

راه های ارتباطی با مرکز تخصصی دندانپزشکی نجم


 

دیدگاه خود را بنویسید

09335810446

جهت نوبت دندانپزشکی (داخلی 4)

آدرس: اصفهان، چهارراه حکیم نظامی

جنب بوش، مجتمع نجم، ط2

کانال آپارات دندانپزشکی

جراحی لثه با لیزر و ایمپلنت

H.borjian@yahoo.com

ارسال ایمیل
error: Content is protected !!
سوالی دارید? چت در واتساپ