بررسی مقایسه تفاوت های ایمپلنت دندان با تاج دندان
در ادامه این مطلب از سایت دکتر حسین برجیان بهترین جراح لثه اصفهان به بررسی مقایسه تفاوت های ایمپلنت دندان با تاج دندان خواهیم پرداخت.
تاج دندان
دندان طبیعی انسان از سه قسمت؛ ریشه، پالپ و تاج دندان تشکیل شده است. تاج همان قسمت بالایی دندان است که سطح آن را مینای دندان پوشانده است. گاهی ممکن است به دلایل مختلف تاج دندان آسیب ببیند و از بین برود ولی ریشه ی دندان سالم است، در این صورت از روکش دندان که همان تاج مصنوعی است برای قرارگیری در قسمت بالایی دندان استفاده می شود.
ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان، یکی از روش های کاشت دندان در درمان بی دندانی به شمار می رود و جایگزین کل دندان شما می شود. ساختار ایمپلنت دندان شامل سه بخش؛ پایه ایمپلنت (ریشه مصنوعی دندان) ، اباتمنت (کانکتور بین ریشه و تاج) و تاج دندان است. در واقع تاج دندان بخشی از درمان ایمپلنت دندان به شمار میرود.
مطلب پیشنهادی : مزایای نصب لمینت کانتکت لنز چیست؟
مقایسه روکش دندان با ایمپلنت
ایمپلنت های دندانی با تاج دندان تفاوت هایی دارند؛ در ادامه ما به بررسی این تفاوت ها می پردازیم:
جنس ایمپلنت و تاج دندان
پایه های ایمپلنت دندان اغلب از جنس تیتانیوم و زیرکونیوم تهیه می شوند که محکم و مقاوم بوده و با بدن انسان تا حد زیادی سازگار هستند. تاج ها (روکش) انواع مختلفی دارند و تحت عناوینی چون روکش سرامیکی، روکش فلزی و روکش فلز سرامیک شناخته می شوند.
موارد کاربرد ایمپلنت و تاج
می توان گفت ایمپلنت های دندانی بیشتر جنبه درمانی دارند در حالی که تاج دندان می تواند جنبه زیبایی داشته و برای اصلاح طرح لبخند و ترمیم ظاهر دندان ها کاربرد داشته باشد. ایمپلنت های دندانی خود درمان کامل برای رفع مشکلات دندان هستند و همانطور که در بخش قبلی گفته شد، تاج دندان در بخشی از مراحل درمان ایمپلنت دندان انجام می شود. در مواردی که ریشه ی دندان کاملا سالم است و فقط قسمت تاج دندان پوسیده شده، از روکش دندان استفاده می شود. اگر ریشه ی دندان آسیب دیده ولی از طریق عصب کشی یا پر کردن می توان آسیب دیدگی را رفع کرد، پس از درمان آسیب دیدگی ها از روکش دندان برای رفع بدرنگی، شکستگی های جزئی و لب پر شدن و به طور کلی بهبود ظاهر دندان بهره می جویند.
ایمپلنت دندان در مواردی به کار میرود که ریشه ی دندان کاملا آسیب دیده و قابل بازیابی نیست. ایمپلنت دندان جایگزین کاملی برای دندان شماست به طوریکه پایه های ایمپلنت در استخوان فک شما تعبیه می شوند. ساختار و جنس پایه های ایمپلنت به گونه است که با بافت لثه و استخوان فک سازگار بوده و به مرور زمان به استخوان پیوند می خورد. تفاوت دیگر در هزینه ایمپلنت و تاج دندان است.باتوجه به اینکه ایمپلنت ها به نوعی یک دندان کامل هستند ولی تاج های دندان تنها یک قسمت از دندان هستند باید گفت که قیمت ایمپلنت دندان بیشتر است.
طول عمر ایمپلنت و تاج
هم ایمپلنت دندان وهم تاج دندان برای عمر و دوام بیشتر نیازمند رعایت اصول بهداشت دهان و دندان به صورت منظم و صحیح می باشد اما می توان گفت که تاج دندان بین ۱۵ تا ۲۰ می تواند دوام داشته باشد. ایمپلنت های دندانی هم با توجه به نوع روش ایمپلنت، جنس پایه ایمپلنت و موقعیت دندانی که ایمپلنت شده و سایر پارامترهای دیگر می توانند حداقل ۲۰ تا ۳۰ سال عمر کنند اما باز هم تاکید می کنم که میزان طول عمر ایمپلنت دندان نیازمند رعایت مراقبت های بهداشتی پس از ایمپلنت است. تاج های دندان در صورت آسیب دیدن می توانند تعویض شوند.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین جراح لثه اصفهان
پاسخ به پرسش های متداول
آیا برای روکش کردن نیاز به ایمپلنت کردن نیز داریم؟
اگر ریشه دندان هنوز سالم بوده و پوسیده نشده باشد، تنها درمان تاج دندان کفایت می کند.
آیا دندان های خراب را می توان روکش کرد؟
پاسخ بله است اما روکش دندان به تنهایی کافی نیست و لازم است ابتدا تمام مشکلات دندان مانند عفونت، پوسیدگی و … غیره برطرف شود و بعد اقدام به روکش (قرار دادن تاج دندان) بکنید وگرنه مشکلات ریشه ی دندان، سلامت و دوام روکش دندان را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.
آیا تاج دندان لق می شود؟
اگر بهداشت دهان و دندان ضعیف باشد ممکن است به مرور زمان هم تاج(روکش) و هم ریشه ی دندان زیر تاج دچار پوسیدگی و عفونت شود که در نتیجه ممکن است تاج دندان هم لق شود.
راه های ارتباطی با مرکز تخصصی دندانپزشکی نجم
توجه :
- صحت علمی مطلب منتشر شده فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان تایید گردد.
- این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شده است.