آشنایی با کاربرد و انواع بروساژ دندان
دندانهای ما در طول روز در تماس با مواد غذایی گوناگون هستند. بسیاری از افراد توجه کافی به تمیزکردن اصولی دندانهای خود ندارند و ممکن است تنها یک بار در شب و آن هم به صورت سطحی، از مسواک استفاده کنند. در این مطلب از سایت دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان کاربرد و انواع بروساژ دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.
به علاوه اکثر مردم از نخ دندان نیز که یک روش مهم برای تمیز کردن و حفظ بهداشت دندانها است، استفاده نمیکنند. در این شرایط جرمها روی دندان ایجاد میشوند و به مرور رنگ دندان را عوض میکنند. بروساژ دندان که گاهی اوقات پولیش دندان نیز می نامند، روشی است که دندانپزشک برای حفظ سلامت و زیبایی دندانها از آن استفاده میکند.
کاربردهای بروساژ دندان
این روش برای این اهداف استفاده میشود:
- پاک کردن لکهها
- براق و تمیز کردن دندان
- صاف کردن سطح دندانها
- خلاص شدن از شر پلاکها
- جلوگیری از بیماری و تحریک لثه
در جلسات دندانپزشکی، متخصص بهداشت ابتدا دندانهای شما را تمیز کرده و پلاکهای تجمع یافته را از بین میبرد. به این فرآیند جرمگیری دندان میگویند. پس از تمیز شدن دندانها، در نهایت، دندانهای شما را با استفاده از روشهای بروساژ جلا می دهد تا از شر هرگونه پلاک ماندگار بر روی دندانها خلاص شوید.
انواع روشهای بروساژ دندان
روشهای بروساژ دندان را میتوان به چهار نوع تقسیم کرد. در ادامه ۴ نوع این درمان تکمیلی دندانی را بررسی خواهیم کرد.
بروساژ سطحی
یک عمل دندانپزشکی صرفاً زیبایی است و زمانی انجام میشود که دندانپزشکان بر صیقل دادن تاج دندانها تمرکز میکنند.
بروساژ انتخابی
در این روش از پولیش برای رفع هرگونه لک یا تغییر رنگ باقی مانده پس از جرمگیری و سایر روشهای تمیز کردن دندان استفاده میشود.
بروساژ زیبایی
این روش که همچنین به عنوان پولیش کرونال نیز شناخته میشود، در واقع یک روش کاملاً زیبایی نیست هدف این نوع از بروساژ، رفع پلاک و لک از روی دندان است. این روش به استفاده از خمیرهای ساینده برای ایجاد رنگ سفید براق و بازتابنده متکی است.
بروساژ درمانی
در برخی موارد، جراحی دندان، سمنتوم دندان را که لایه بافت سختی است که ریشه دندان را می پوشاند، نمایان میکند. صیقل دادن این نواحی به حذف میکرو فلورا و اندوتوکسینهای ناشی از تجمع باکتری در آن قسمت کمک میکند.
نکات مراقبتی پس از بروساژ
پس از انجام روش درمانی بروساژ، باید به دهان و دندانهای خود زمان بدهید تا بهبود پیدا کنند. دندانپزشک یا متخصص بهداشت دستورالعملهای خاصی را پس از اتمام کار به شما میدهد.
اما به طور کلی، باید حداقل ۳۰ دقیقه پس از انجام این فرآیند از خوردن و آشامیدن خودداری کنید. تا سه روز بعد، انتظار کمی درد لثه را داشته باشید. برای تسکین این گونه از دردهای دهانی میتوانید از ایبوپروفن، استامینوفن یا سایر داروهای مسکن بدون نسخه استفاده نمود.
بروساژ دندان چگونه انجام میشود؟
پولیش دندان یک روش دندانپزشکی بدون درد است و چون یک درمان سطحی است، بیماران در هنگام انجام آن دردی را حس نخواهند کرد. این فرآیند توسط وسیلهای پلاستیکی که سر آن یک غلطک دارد، انجام میشود. با استفاده از این غلطک، خمیر پروفی بر روی دندانها زده میشود تا هر گونه آثار جرم و رنگگرفتگی از روی دندانها کاملا تمیز شود. خمیرهای پروساژ دندان را خمیرهای پروفی نیز مینامند که مخفف پروفیلاکسی است که به اثرات پیشگیرانه و پیشگیری کننده از بیماری و همچنین تمیزکنندگی و پولیش دندان دارد. این ماده برای رفع لکههای سطحی به کار میرود. به علاوه خمیر پروفی، همچنین میتوانند یک سطح صاف و صیقلی را بر روی دندانها ایجاد کرده و به آنها درخشندگی خود را بازگردانند.
صفحه اینستاگرام دکتر حسین برجیان بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان
اهمیت تمیز کردن و براق کردن دندانها
وقتی لایههایی از پلاک روی دندانها ایجاد میشود، سخت میشوند و ماده معدنی سختی به نام تارتار را تشکیل میدهند.متخصص دندانپزشکی شما ممکن است از آن به عنوان جرم یاد کند. این محیط محل زندگی مناسبی برای باکتریها است و این رشد و نمو ممکن است باعث ایجاد بیماریهای دندانی شوند.
در طول جلسات دندانپزشکی، متخصص بهداشت دندان، این جرمهای دندانی را با روشی به نام «اسکالین» از بین میبرد. پس از تراشیدن این جرم سخت با وسایل مخصوص، که به مرحله جرمگیری نیز معروف است، متخصص، دندانها را جلا میدهد.
این مرحله که بعد از جرمگیری انجام میشود، بروساژ می نامند. این فرآیند میتواند لکههای سطحی روی دندانها را از بین ببرد و آنها را براق و صاف کند. بروساژ و یا پولیش دندان، در درمان پیشگیرانه دندانپزشکی نقش نهایی را ایفا میکند.
توجه :
- صحت علمی مطلب فوق، باید با مشورت حضوری بیمار با جناب دکتر برجیان، متخصص پیوند لثه و استخوان تایید گردد.
- این مطلب توسط ادمین سایت، مدیریت و منتشر شد.